Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бракуване на автомобил

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Не видях никъде колегата да споменава, че автомобила е дерегистриран, така че продажбата е възможна. От друга страна има вариант за покупко-продажба на бракуван автомобил, в договора се продава купе с номер .... и двигател с номер ...., тази игра сме я играли.
    Това е възможно, защото МПС е било регистрирано, демек няма проблем документално. Докато един мотоциклет който е продаден само с фактура от магазина и още няколко документа (сертификати) с него, няма нотариус който да изповяда сделка за него.

    Коментар


      #17
      chaveto написа: Преглед на мнението

      Няма такова нещо, няма как да завери договор за МПС което не е регистрирано. Питал съм доста пъти и няма такъв който да изповяда дадена сделка за това, че Иван продал нещо на Иван.
      Видях го с очите си, как нотариус положи заверка на договор за покупко-продажба на дерегистрирана Мареа в края на 2022г.

      По-рано в темата искаше контакт.

      гр. Кърджали бул. Беломорски 79А, вх.А, нотариус Даниела Георгиева.

      Само прочети ЗДВП

      Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
      (2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., доп. - ДВ, бр. 71 от 2020 г., в сила от 12.11.2020 г., изм. - ДВ, бр. 104 от 2020 г., в сила от 01.01.2021 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3, включително когато регистрацията на съответното превозно средство е прекратена, подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

      Коментар

      Working...
      X