Здравейте наумил съм си да си взема някаква банкова картаще я използвам главно за плащане по интернет и за плащане в магазини и бензиностаниции на ПОС терминали без да ноя пари в мен.Четох в нета и се насочих към Виза Електрон.Нека запознатите с картите да кажат правилен ли е избора ми и в коя банка условячта са най добри.Имам и няколко въпроса :1. На повечето места пише че няма такси- това наистина ли е така?2. Има ли някаква лихва по сметката и за кого е за мен или за банката- взимат ли ми лихва на парите или ми дават ?3.Какви са начините за зареждане на картата? Пари в брой в банката ли трябва да внеса?4. Колебая се между тези - http://www.fibank.bg/data/files/Tariff_14-3.pdf - от първа инвестиционна- http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=19 тук пише че няма такса за теглене от банкомати в БГ- това истина ли е??Ще се радвам на вашите съвети че се обърках съвсем
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за карта Visa Electron
Collapse
X
-
Въпрос за карта Visa Electron
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Четене му е майката
http://www.bank.bg/subcat/33/page/1/А съвета ми е да обиколиш клоновете на банките, които на теб са ти удобни да посещаваш и да питаш на място. Каква полза ще имаш от малко по-добри условия, ако банката е далече например или трябва да висиш в задръствания за да стигнеш дотам, или да няма къде да паркираш... Още един съвет като за нашите реалности. Извади си две дебитни карти. Една за интернет плащания. Дръж я празна и захранвай с пари само преди да платиш нещо. И друга за ежедневна употреба по магазини и безиностанции.
Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Ами май е все едно дали ще вземеш маестро или виза електрон.1.Ако има такса тя е в рамките на 15 стотинки за транзакция. За ПИБ няма такса ако ползваш само техен банкомат. При плащане на ПОС таксата се дължи.2.Картата се олихвява и банката ти плаща я плаща но не разчитай на нея - тя е символична освен ако не държиш много пари в нея но това е глупаво заради по високата лихва при срочните депозити.3.Към всяка карта има сметка. Прото привеждаш сума по тази сметка или ги носиш кеш в банката. Ако получаваш заплатата си законно можеш да искаш да ти я превеждат по банков път в тази сметка.4.Картата на Прокредитбанк е по някаква промоция - т.е. за да я вземеш трябва да отговаряш на условието <25 години.
Коментар
-
При теглене от ПИБ от техен банкомат - няма такса. Всеки ден си чофкам по десетина кинта, така хем не нося пари в мен, хем все пак имам нещичко, а ако трбва да платя нещо по-скъпо - директно с картата - таксата е 15 стотинки. Лихвата е 3%, символична. В пиб няма такса за месечно обслужване на карти, или за поддържане на сметки. съмнявам се да има банка която да не взима такса ако теглиш с карта на чужда на банка от неин банкомат. Демек едва ли няма такса откъдето и да теглиш с карта на Прокр.б-ка
Коментар
-
Има, има.Картата на Прокредит Банк няма такса за теглене ако си избереш по 2.5лв месечно обслужване.След това всички тегления от който и да е банкомат са фрееogi28b написа:При теглене от ПИБ от техен банкомат - няма такса. Всеки ден си чофкам по десетина кинта, така хем не нося пари в мен, хем все пак имам нещичко, а ако трбва да платя нещо по-скъпо - директно с картата - таксата е 15 стотинки. Лихвата е 3%, символична. В пиб няма такса за месечно обслужване на карти, или за поддържане на сметки. съмнявам се да има банка която да не взима такса ако теглиш с карта на чужда на банка от неин банкомат. Демек едва ли няма такса откъдето и да теглиш с карта на Прокр.б-ка
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Четох го този сайт банк.бг. Нямам време да обикалям хардуерни банки затова търся инфо в нета и да отида на едно място само.Мене това от прокредит банк най ме устройва значи- на 20 съм и безплатно теглене от всички банкомати ми звучи добре.А защо да имам 2 карти? има ли рискове при интернет плащанията?За тези карти имам ли някакви скрити такси които да дължа и да не са написани?Има ли ограничение да речем ако имам виза от една банка да си извадя и от друга?Ще има ли такса когато плащам в бензиностанция или супермаркет с такава карта?И каква е разликата между местни и международни карти?На едно място пише за виза електрон че международна а на друго че е местна??http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Тук пише за хора до 25 години и пише че няма такса за обслужване - възможно ли е наистина това?http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=19BO написа:Има, има.Картата на Прокредит Банк няма такса за теглене ако си избереш по 2.5лв месечно обслужване.След това всички тегления от който и да е банкомат са фрееogi28b написа:При теглене от ПИБ от техен банкомат - няма такса. Всеки ден си чофкам по десетина кинта, така хем не нося пари в мен, хем все пак имам нещичко, а ако трбва да платя нещо по-скъпо - директно с картата - таксата е 15 стотинки. Лихвата е 3%, символична. В пиб няма такса за месечно обслужване на карти, или за поддържане на сметки. съмнявам се да има банка която да не взима такса ако теглиш с карта на чужда на банка от неин банкомат. Демек едва ли няма такса откъдето и да теглиш с карта на Прокр.б-ка
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Тук пише за хора до 25 години и пише че няма такса за обслужване - възможно ли е наистина това? Да,възможно.Аз от няколко месеца имам такава карта от прокредитбанк и не ми е взело нито стотинка.Дори и картата ми издадоха безплатно,дойдоха в училище и ни "зарибиха".До сега доста пари са минали през нея и не ми е взимало пари,без значение от кой банкомат тегля.Ако си <25г.-това е картата според мен.
Коментар
-
Re: Въпрос за карта Visa Electron
1. В ЦКБ няма такси - от няколко години ползвам тяхна2. лихвата е минимална3..зареждаш я като внасяш пари в брой или като мен от време на време с печалби от спортни залаганияinfineon написа:Здравейте наумил съм си да си взема някаква банкова картаще я използвам главно за плащане по интернет и за плащане в магазини и бензиностаниции на ПОС терминали без да ноя пари в мен.Четох в нета и се насочих към Виза Електрон.Нека запознатите с картите да кажат правилен ли е избора ми и в коя банка условячта са най добри.Имам и няколко въпроса :1. На повечето места пише че няма такси- това наистина ли е така?2. Има ли някаква лихва по сметката и за кого е за мен или за банката- взимат ли ми лихва на парите или ми дават ?3.Какви са начините за зареждане на картата? Пари в брой в банката ли трябва да внеса?4. Колебая се между тези - http://www.fibank.bg/data/files/Tariff_14-3.pdf - от първа инвестиционна- http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=19 тук пише че няма такса за теглене от банкомати в БГ- това истина ли е??Ще се радвам на вашите съвети че се обърках съвсем
за тези който се колебаеш нищо немога да кажа защото не съм ги ползвал
FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
Банките на, които си се спрял са добри, като изключим интернет банкирането на ПИБ. ПроКредитБанк ти пращат всеки месец извлечение по е-мейл, което за мен е доста удобно. Това за тегленето, проверяването на салдо и тн. без такса, се отнася за дебитна карта БОРИКА. Аз лично препоръчвам ВИЗА КЛАСИК с ЧИП от Първа Инвестиционна, до преди два месеца гратисният период и лихвата им беше най- малка, периодът- най- голям. Като изключим нивото на обслужване в ПИБ, което е отвратително ниско (а съм член и на ЕГО и на Дайнърс) мисля, че това е оптималният вариант. ПроКредит го нямат този проблем- винаги когато съм отишъл съм бил обслужен бързо и качествено, пък за интернет банкирането- мисля, че е най- доброто към момента.
Коментар
-
По въпросите ти:1. При интернет плащанията винаги има риск. Трябва много да внимаваш къде и на кои сайтове даваш номерата на картите си. Ползвай само престижни и утвърдени сайтове за електронно разплащане.2. Зависи какво разбираш под скрити такси. Дори банката да няма такси за всяка отделна сделка, а да плащаш към нея само някои фиксирани или нулеви комисиони, сайтът, през който плащаш, почти винаги има. Тук действа принципът "Безплатен обяд няма" - щом получаваш услуга плащаш такси. Има и изключения - ако извършваш плащане директно към продавач и то на сайта на продавача, може и да няма допълнителни такси.3. Ограничение няма - поддържаш повече карти и плащаш такси и комисиони на две банки.4. Въпрос на банкова политика - питай банката. Между впрочем, повечето ти въпроси са такива. Питай в съответната банка - няма нищо срамно.5. Обикновено дебитните карти не стават за международни плащания по интернет, а кредитните стават. Въпросът е дали съотватната банка ги е включила в съответните международни регистри. Ето затова винаги има изключения. Вярвай на това, което ти казва банката...И в срайна сметка, наистина иди в избраната от теб банка и помоли служител да ти отдели 10 мин. - това им е работатаinfineon написа:Четох го този сайт банк.бг. Нямам време да обикалям хардуерни банки затова търся инфо в нета и да отида на едно място само.Мене това от прокредит банк най ме устройва значи- на 20 съм и безплатно теглене от всички банкомати ми звучи добре.А защо да имам 2 карти? има ли рискове при интернет плащанията?За тези карти имам ли някакви скрити такси които да дължа и да не са написани?Има ли ограничение да речем ако имам виза от една банка да си извадя и от друга?Ще има ли такса когато плащам в бензиностанция или супермаркет с такава карта?И каква е разликата между местни и международни карти?На едно място пише за виза електрон че международна а на друго че е местна??
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Мога да кажа за ПИБ: MasterCard- плащане по нета - никакви проблеми, че и курса по който смятат е долу горе добър- първата година няма такса поддръжка, след това около 40 лева на година- при теглене от банкомат има комисионна някакъв процент от изтеглената сума - не е голям- плащане от ПОС терминал - няма такси, лошото е че картите са с чип и някъде нямат още устройства дето ги четат- ако погасяваш кредит, т.е. си ползвал картатa като кредитна вхоската е 5% от изпозваната сума, пращат писмо да те уведомят колко най-малко можеш да внесеш, също пращат и SMS.- можеш по нета да гледаш какво е състоянието на финансите - движения, плащания и т.н- напоследък с нея плащам като зареждам (OMV), няма таксаОт около две години я ползвам и засега съм доволен.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
Това за дебитна или за кредитна карта става въпрос?syscop написа:Мога да кажа за ПИБ: MasterCard- плащане по нета - никакви проблеми, че и курса по който смятат е долу горе добър- първата година няма такса поддръжка, след това около 40 лева на година- при теглене от банкомат има комисионна някакъв процент от изтеглената сума - не е голям- плащане от ПОС терминал - няма такси, лошото е че картите са с чип и някъде нямат още устройства дето ги четат- ако погасяваш кредит, т.е. си ползвал картатa като кредитна вхоската е 5% от изпозваната сума, пращат писмо да те уведомят колко най-малко можеш да внесеш, също пращат и SMS.- можеш по нета да гледаш какво е състоянието на финансите - движения, плащания и т.н- напоследък с нея плащам като зареждам (OMV), няма таксаОт около две години я ползвам и засега съм доволен.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар