Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вече съм с летните гумета.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Едно немога да си обясня, как карате с летни гуми зимата? Явно проблема е в моя телевизор. Купих си Michelin Pilot и при 5-6см сняга няма никави признаци да върви. Явно проблема е в ширината и шарката на гумите. Иначе аз зимата нкога не бих карал с летни гуми
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

С един спрей за лъскане на гуми. Изглеждат черни и като нови. Има го в практикер и по бензиностанциите.
      coolboby написа:
      msi написа:
      Аз от 20 дни съм с летните гумета. Зимните са измити, намазани и в кесии в канала на гаража :D
      С какво са намазани?
      Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

nanio написа:
        Едно немога да си обясня, как карате с летни гуми зимата? Явно проблема е в моя телевизор. Купих си Michelin Pilot и при 5-6см сняга няма никави признаци да върви. Явно проблема е в ширината и шарката на гумите. Иначе аз зимата нкога не бих карал с летни гуми
        Тази зима за пръв път карах кола със зимни гуми, чужда. Разлика не усетих. До сега никога не са слагани зимни гуми и на двете коли. Със Самарата имам 40 000км и проблем съм нямал. Бравата я имам от май месец и скоро ще трябва да сменя маслото, ще стигна 8 000 от както я карам, ама и с нея тази зима не съм имал проблеми. Гумите и на двете са ето такива:
        Прикачени файлове
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Айде и аз от тази сутрин съм с летните галоши и алуминиевите джанти. Все едно друга кола карам... тия нископрофилни много променят и возия и управление.

Коментар

msi написа:
            Аз от 20 дни съм с летните гумета. Зимните са измити, намазани и в кесии в канала на гаража :D
            В кесиии май-май не убаво да се съхраняват.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Зимните е най- добре на тавана(в краен случай в килера- хем проветриво, хем на сянка- те друго не искат. В мазе- не- там има влага.
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Само с две думи споделям личните си впечатления - определно има смисъл от зимните гуми, в това съм се убедил многократно! Дори с всезеонните нямат нищо общо. Всеки сам преценява дали да дава пари за два комплекта гуми, на мен лично живот ми е мил, а и съм отговорен към останалите участници в движението.Днес смених една стара гума от комплекта ляти джанти... така ме сърбяха ръцете... есента, като ги свалих ги измих хубаво на балкона и сега са ми едни примамливи, лъскави! :D Ще им кажа да изчакат до към края на месеца обаче!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Днес щях да ги слагам и аз де

Коментар

nanio написа:
                    Nanio: По случайност и аз съм с 4 Пилота на Мишлен летни - мога да ти кажа, че през зимата на 3 градуса околна температура гумите бяха като камък и точно толкова сцепление имаха. Купих всесезонни защото за Варненските снегове чувате само по новините, а ние ги виждаме за седмица до 10 дни макс - доволен съм. Летни... ще видим, може да ги обуя за лятото, но са ми и малко шумни Пилотите - много си бъбрят.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Какви летни гуми в този сняг???
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Някои хора избързаха със смяната на гумите, аз си знам едно "правило смяна най-рано на 01.04".
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аха, избързахме малко с тия летни гуми, макар че в моя случай беше необходимост, че изведнъж останах само с 3 зимни и не ми се даваха пари и за зимни и за летни в разстояние от 1 месец, но учудващо, тази сутрин колата се държа отлично с летните. Даже, бих казал, по-добре отколкото преди със зимните. Явно и модела си има значение, че сега съм с BF Goodrich, а зимните бяха някаква никому неизвестна корейска марка, с която си дойде колата от чужбина. А може би просто въпросните корейски гуми са на твърде много години и са загубили всякакви качества, макар че си имат протектор. Аз си знам, че гума повече от 3 сезона не трябва да се търкаля, независимо от пробега през това време, ама нали все не стигат парите и си слагаме главите в торбата с разни антични неща...
                          Shit happens, sometimes...
                          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

PASSARELLA написа:
                            Аз си знам - летни на Гергьовден, зимни на Димитровден
                            Плътно ЗАД теб съм в написаното
                            НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

nanio написа:
                              И аз не мога да си го обясня това,ама явно че има колеги дето могат...то и за това катастрофи толкова много през зимният период!!!Ама е крайно време да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползването на зимни гуми през зимният период и да има ЗВЕРСКИ глоби та дори и спиране на автомобил от движение който се движи през зимата с летните джапани из поледици и снегове
                              НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

То така или иначе няма да се задържи тоя сняг (поне по по-ниските места), така че от днес с това.
                                Прикачени файлове
                                brava 1.6_v16 elx

Коментар

Working...
                                X