Стикери би трябвало да има по книжарниците - поне колежката от книжарнциа си купи.Ако няма в първата - във втората ще ти се усмихне щастието.Иначе поздравления за това което си написал. Дай боже повече шофьори като теб по пътищата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети за начинаещ шофьор ?
Collapse
X
-
На мен са ми казвали опитни шофьори няколко много важни неща:1. Мисли преди колата, не позволявай тя да върви преди теб.2. Гледай маскимално напред (колкото можеш), а не пред носа на колата.3. Научи се да гледаш в задното и в страничните огледала.4. Когато изпреварваш ВИНАГИ се старай това да стане маскимално бързо, дори да няма коли насреща. Така се учиш че не се изпреварва като тираджия, а и зад теб може да изпреварват още коли. :D 5. При изпреварване НЕ ЖАЛИ колата! Аз карам вече една година, всеки ден, плътно в София и вече в града съм спокойна, доколкото може човек да е спокоен в София.Обаче извънградско никога не започвам рискови изпреварвания, защото: 1. нямам бърза работа и 2. със 100 км/ч пораженията са много сериозни. Спомням си когато взех колата и започнах да карам в София беше голям стрес - чудя се дали да следя предавките, да въртя ли геврека, в огледалата ли да гледам, в километража ли да гледам... абе чудесия! Ама като покараш и минава - тези неща вече не ги мислиш.
Коментар
-
Blue написа:4. Когато изпреварваш ВИНАГИ се старай това да стане маскимално бързо, дори да няма коли насреща. Така се учиш че не се изпреварва като тираджия, а и зад теб може да изпреварват още коли. :D 5. При изпреварване НЕ ЖАЛИ колата!
Коментар
-
За безопасното шофиране наистина има много фактори които оказват влияние. От личен опит бих споделил следното:1. Когато си в града следи най вече пешеходците и от тях деца и старци, те са непредсказуеми и незащитени.2. Не се притеснявай да използваш калксона, по-добре да те чуят отколкото да те усетят.3. Старай се да не се панокьосваш в критични ситуации, това води до непредсказуеми реакции.4. На хлъзгав път спирачката не е най-доброто решение, по-добре намали скоростта с двигателя.5. На дълъг път имам 2 критерия за умора , по съвет на Илия Чубриков: - ако без да забележиш си увеличил или намалил несъзнателно скоростта си - ако при карането в едн момент осъзнаеш, че не си спомняш нищо от околността през която си минал току щоТОГАВА СПРИ И СИ ПОЧИНИИ както каза, не си спомням как се казваше един наш рали състезател в шоуто на Слави "не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети"Колкото до габаритите, иди на един полигон или поляна и си сложи колчета които да виждаш и се опитай да спираш до тях така с ще си намериш репери от колата с които можеш да се съобразяваш.Успешно и безаварийно каране!FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар