Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за начинаещ шофьор ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стикери би трябвало да има по книжарниците - поне колежката от книжарнциа си купи.Ако няма в първата - във втората ще ти се усмихне щастието.Иначе поздравления за това което си написал. Дай боже повече шофьори като теб по пътищата.
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Благодаря ви отново. Парк асистент няма, защото колата беше предвидена за служебна, но майка ми я хареса много и си я караше тя. Сега я взех аз и е на около 5000км.

Коментар

На мен са ми казвали опитни шофьори няколко много важни неща:1. Мисли преди колата, не позволявай тя да върви преди теб.2. Гледай маскимално напред (колкото можеш), а не пред носа на колата.3. Научи се да гледаш в задното и в страничните огледала.4. Когато изпреварваш ВИНАГИ се старай това да стане маскимално бързо, дори да няма коли насреща. Така се учиш че не се изпреварва като тираджия, а и зад теб може да изпреварват още коли. :D 5. При изпреварване НЕ ЖАЛИ колата! Аз карам вече една година, всеки ден, плътно в София и вече в града съм спокойна, доколкото може човек да е спокоен в София. Обаче извънградско никога не започвам рискови изпреварвания, защото: 1. нямам бърза работа и 2. със 100 км/ч пораженията са много сериозни. Спомням си когато взех колата и започнах да карам в София беше голям стрес - чудя се дали да следя предавките, да въртя ли геврека, в огледалата ли да гледам, в километража ли да гледам... абе чудесия! Ама като покараш и минава - тези неща вече не ги мислиш.
        Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
        www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Blue написа:
          4. Когато изпреварваш ВИНАГИ се старай това да стане маскимално бързо, дори да няма коли насреща. Така се учиш че не се изпреварва като тираджия, а и зад теб може да изпреварват още коли. :D 5. При изпреварване НЕ ЖАЛИ колата!
          Напълно съм съгласен. Винаги са ми казвали да задминавам с възможно по-голяма разлика в скоростта. Затова като видя , че има примерно камион не се лепя зад него, а си държа на разстояние и като има възможност се засилвам достатъчно и го "издухвам"

Коментар

За безопасното шофиране наистина има много фактори които оказват влияние. От личен опит бих споделил следното:1. Когато си в града следи най вече пешеходците и от тях деца и старци, те са непредсказуеми и незащитени.2. Не се притеснявай да използваш калксона, по-добре да те чуят отколкото да те усетят.3. Старай се да не се панокьосваш в критични ситуации, това води до непредсказуеми реакции.4. На хлъзгав път спирачката не е най-доброто решение, по-добре намали скоростта с двигателя.5. На дълъг път имам 2 критерия за умора , по съвет на Илия Чубриков: - ако без да забележиш си увеличил или намалил несъзнателно скоростта си - ако при карането в едн момент осъзнаеш, че не си спомняш нищо от околността през която си минал току щоТОГАВА СПРИ И СИ ПОЧИНИИ както каза, не си спомням как се казваше един наш рали състезател в шоуто на Слави "не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети"Колкото до габаритите, иди на един полигон или поляна и си сложи колчета които да виждаш и се опитай да спираш до тях така с ще си намериш репери от колата с които можеш да се съобразяваш.Успешно и безаварийно каране!
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
            X