Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чии горива отговарят на стандарт ЕВРО 4?
Collapse
X
-
Immortal написа:Така де, аз малко грешно се изказах като че ли. Това което казваш е абсолютно вярно. Исках да кажа, че като сложа гориво, отговарящо на ЕВРО4 на моята стара кошница, която не е чувала какво е катализатор, няма почти никакъв смисъл от качественото гориво.
Коментар
-
Това, че старата ти "кошница" няма да спазва европейските норми за екология е отделен въпрос, но ако си сложил качествено гориво с Евро 4 стандарт, то твоя автомобил пак ще замърсява околната среда много по-малко отколкото ако си с някакво гориво с неясен произход. Пак отбелязвам - няма значение дали имаш катализатор или не, нито пък дали всичко по колата ти е ок. Ясно е, че при един автомобил напълно изряден ще има много по-малки емисии.. но дори и автомобилите с Евро 4 не правят достатъчно за екологията! Всички големи европейски столици, макар и с обновен автопарк (не ми се мисли за нашата мила София) надхвърлят екологичните норми и продължават да се движат към екологична катастрофа. Не случайно ще има и Евро 5.. който ще влезне в сила, и не случайно, и всички държави е EU са задължени да продават гориво отговарящо (в момента) на Евро 4.Ето какво пишат от ФИА по отношение на Евро 5: http://www.fiafoundation.com/resourc....pdfМежду другото в този документ правят и сравнение на някой горива по отношение на емисиите... обръщението към Shell V-Power Diesel е като "high quality diesel fuels such as Shell V Power Diesel orAral Ultimate Diesel"Въпреки силно намаленото количество Сяра в съвременните горива една от целите на Евро 5 е да се намали още повече, тъй като е в пряка зависимост с отделяните вредни емисии при изгарянето.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
doofiat написа:Immortal написа:Така де, аз малко грешно се изказах като че ли. Това което казваш е абсолютно вярно. Исках да кажа, че като сложа гориво, отговарящо на ЕВРО4 на моята стара кошница, която не е чувала какво е катализатор, няма почти никакъв смисъл от качественото гориво.Иначе съм за това, всички да караме по-екологични автомобили, че вече не само София се задъхва от згорелите емисии...
Коментар
-
Immortal написа:doofiat написа:Immortal написа:Така де, аз малко грешно се изказах като че ли. Това което казваш е абсолютно вярно. Исках да кажа, че като сложа гориво, отговарящо на ЕВРО4 на моята стара кошница, която не е чувала какво е катализатор, няма почти никакъв смисъл от качественото гориво.
Коментар
-
Nino написа:Карайте с употребено олио!По-високо цетаново число,почти никакви вредни съставки в изгорелите газове,по-добра динамика, по-мека работа на мотора и ПО-ЕВТИНО! Трудно мога да на карам сина ми да налее нафта в резервоара, освен ако аз не го направя!
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар