Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Намаляване вибрация/шум от климатик

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Намаляване вибрация/шум от климатик

    Здравейте, става въпрос за Митцубиши 18-ка има някакви шумове и т.н Климатика е нов, на две години и почти не е работил. Още от самото начало го сложих на гумени тампони и нещата се пооправиха. След това захванах хубаво конзолите за стената за които се хваща защото монтажника си беше оставил ръцете. Когато му оправях конзолите го свалях и след това само включиха вакум помпата да изсушат системата и фреон не добавиха. Който и да питам на никой не му пука и всеки ти обяснява как не е от това, как не било и от това и бля, бля, бля. Били си шумнички тези и разговора приключва.
    Гледам клипове по нета и там хората зареждат фреон с везна, има ли някой в БГ който да зарежда инверторен климатик с везна или всички работят по манометър.
    Също така последното което ми идва наум за макс. справяне с предаването на вибрацията към къщата е да сложа и гумена връзка между тръбите и външното тяло.
    Всъщност ако фреона е по малко или повече, възможно ли е от това да има вибрации. Както и има ли някакво лечение на такива неща или просто шумовете си идват от самия компресор и няма оправия.

    #2
    Няма такова нещо.Аз съм с 5 Мицубишита(две от тях са на по 10год) и никое не е шумно.Понякога пропуква вътрешното тяло ако е много нагрято или студено,но само до там.Предполагам,че е грешка при монтажа.Ако фреона е малко,няма да топли като хората,но не вярвам да е по-шумно.Звънни на 0888811062-Стефан и обясни проблема.
    1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

    Коментар


      #3
      Такова нещо съм виждал при много къс тръбен път. Двете тела да са едно до друго и само една стена да ги разделя.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

      Коментар


        #4
        Ами трябва да се свали външното тяло и да се провери закрепването на компресора. Купихме нов Галанц и седмица след монтажа взе та дрънчи на тенекия. Дойдоха от фирмата за монтаж, свалиха го и сложиха някакви гумени шайби на планките за закрепване на компресора към корпуса. Дрънченето идваше от контакт на едната тръбичка от компресора с капака заради вибрациите на компресора, поокривиха я и нея и сега е тишина.
        Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

        Коментар


          #5
          Грешка в монтажа на външното тяло според мен няма, защото както казах и по напред. Захванах конзолите много добре към стената и сложих тялото на гумени тампони, всичко е нивелирано и там съм сигурен, че е ОК. Ще говоря с човека и дано намери някакво решение.

          Тръбите не са къси вътрешното тяло е на третия етаж а външното някъде на пода на втория, има поне 4-5 метра тръба.

          И аз имам съмнение, че е нещо някъде вътре, защото си купих и хладилник Бош миналото лято и е егати бръмчалника. Какво ли не правих и все си дрънка, всичко е както трябва ама бръмчи и той. Преди това бях с някакъв турски на 20г и не съм го чувал кога работи. Дайкин имам още два климатика и тях не ги чувам. Обаче Дайкин не били това което били преди години и викат Митцубиши. Ама явно и на останалите нещо им куца.

          Коментар

          Working...
          X