Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Протести срещу високите цени на горивата - имат ли смисъл?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• fifo td 100
    отговори
    Много ми е приятно да ви чета и да ям пуканки.
    Не знам да ли съм компетентен да участвам тази тема, нооооо....
    Цените на горивата не отговарят на нито един показател, а именно:
    - Качество;
    - Количество;
    - Пазар;
    - Цени на суровия петрол и т.н.
    Всичко в България е по сценарии и се дирижира(не знам, отвън или отвътре) но съм убеден в това.
    Всичко в България обслужва нечий интереси, картели, кръгове от фирми, обществени поръчки и т.н.
    Власт в България се иска, не защото едните са по-добри от другите, а за да обслужват своите си интереси.
    -
    Смея да твърдя, че в моето семейство имаме добри доходи и на нас, честно казано горивото ни е скъпо.
    Карам си колата всеки ден, за да ходя на работа, но ми е скъпо.
    Няма да дам 50-60 лв. за карта, за градски транспорт и да ставам 1,5 часа по-рано, да чакам по 10-15 минути автобуси, трамваи, да мръзна, да ме вали дъжд и като стигна в работата, да съм като утрепан. За връщането към дома пък не ми се говори.
    Ходенето на работа с колата ми излиза 150-160 лв., но 20 дни по 1.5 часа сън са 30 часа в месеца, а той е важен за здравето ми и да работя продуктивно. Но това не означава, че съм съгласен с цените на горивата, парното, тока, хляба.....
    M5kov, изброй ми моля те няколко начина, по които можеш да изкараш 6000 лв. на месец в България?
    И аз искам да зная как стават тези 6 к на месец.. 10 съм работил на празно

Напиши коментар:

• kosta
    отговори
    Много ми е приятно да ви чета и да ям пуканки.
    Не знам да ли съм компетентен да участвам тази тема, нооооо....
    Цените на горивата не отговарят на нито един показател, а именно:
    - Качество;
    - Количество;
    - Пазар;
    - Цени на суровия петрол и т.н.
    Всичко в България е по сценарии и се дирижира(не знам, отвън или отвътре) но съм убеден в това.
    Всичко в България обслужва нечий интереси, картели, кръгове от фирми, обществени поръчки и т.н.
    Власт в България се иска, не защото едните са по-добри от другите, а за да обслужват своите си интереси.
    -
    Смея да твърдя, че в моето семейство имаме добри доходи и на нас, честно казано горивото ни е скъпо.
    Карам си колата всеки ден, за да ходя на работа, но ми е скъпо.
    Няма да дам 50-60 лв. за карта, за градски транспорт и да ставам 1,5 часа по-рано, да чакам по 10-15 минути автобуси, трамваи, да мръзна, да ме вали дъжд и като стигна в работата, да съм като утрепан. За връщането към дома пък не ми се говори.
    Ходенето на работа с колата ми излиза 150-160 лв., но 20 дни по 1.5 часа сън са 30 часа в месеца, а той е важен за здравето ми и да работя продуктивно. Но това не означава, че съм съгласен с цените на горивата, парното, тока, хляба.....
    M5kov, изброй ми моля те няколко начина, по които можеш да изкараш 6000 лв. на месец в България?

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    Не съм съгласен с теб.За да вземам висока заплата,т.е. заплата,която смятам,че заслужавам, работя на 100км. от мястото,където живея.И всеки ден ги пътувам по два пъти.Така че,ако има желание,има и решение.В моя случай,колата се явява необходимост и средство за изкарване на пари.Така че се наложи да си взема нова кола,за да съм сигурен,че като тръгна ще стигна и в момента пълня до горе,без да гледам цената.А другата цена е 16часа работен ден.Колко време ще изкарам вече е друг въпрос.Все пак минах отдавна 50-те.
    Може ама ако ми е служебна нафтата.. щото с моята кола тези 200 км са 20 литра което са 50 лв на ден. 50 по 22 дни е 1100 . Освен ако не вземаш 3500 файда няма....
    Една квартира е по добре отколкото да биеш път по 100/200 км всеки ден.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Не съм съгласен с теб.За да вземам висока заплата,т.е. заплата,която смятам,че заслужавам, работя на 100км. от мястото,където живея.И всеки ден ги пътувам по два пъти.Така че,ако има желание,има и решение.В моя случай,колата се явява необходимост и средство за изкарване на пари.Така че се наложи да си взема нова кола,за да съм сигурен,че като тръгна ще стигна и в момента пълня до горе,без да гледам цената.А другата цена е 16часа работен ден.Колко време ще изкарам вече е друг въпрос.Все пак минах отдавна 50-те.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    Супер, още малко и стигаме до любимата ми тема за връщане на соц-а хахах

Както каза някой, кво ти пречи да вземаш 6к? Свят-свободен, пазар - голям.

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    Immortal написа: Преглед на мнението
    Влизаме в друга тема
    Неведнъж съм казвал - ако разходите ти не отговарят на доходите - има 2 начина:
    - намаляваш си разходите (слизаш от джипа и се качваш на малолитражка, до кафето вместо с колата - отиваш с колелото или пеш, вместо АйФон си купуваш телефон за 250 лв, спираш да пиеш Джак Даниелс и минаваш на Джим Бим или на домашна ракия...)
    - увеличаваш си доходите (примерно, сменяш си работата, града, селото, започваш допълнителна работа, печелиш от тотото и все такива едни).
    Звучиш като Бойко Борисов преди няколко години... Когато прати студентите да стават чубани...
    Звучиш точно като политик а може би си???
    Сменяш си работа почваш втора... Ходиш пеш. Аз ще ти дам подробен акъл... Носи ме на конче всеки ден да си сбия разхода за нафтата...
    Забил си поглед в тази таблица и пофтаряш вече 2 страница.... Таблицата та таблицата толкова е в Европа... Точно като някои министър.... Аз ще ти кажа да погледнеш е една друга таблица дето пише минимална заплата в България чисто няма и 400 лв а в Германия 1000/1100 ЕРВО. Виждаш ли е тази таблица ???
    Другато нещо да речем че е 2.40 навсякъде в Европа при нас трябва да е 2.00. Щото наше горива са боклук особено дизела...
    И това с по почни друга работа не става с 3 дипломи да си в Пловдив това ще ти е заплатата 600/700/800 лв и това е.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Остави го вожда какво говори, излишъкът е предвиден отдавна към коя дупка да отиде. Просто и той е повод за безплатен ПР.

Напиши коментар:

• krasimir77
    отговори
    Абе що се грижите толкоз за бюджета на държавата - нали все излишък има.. пък за народа - все повече му се взима! Единствения логичен за мен отговор е - щото минава номера!
    п.п. Същото като при българските застрахователи - дай да вземем колкото може повече... и още малко....и то от всички, не от който трябва.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Или казано с други думи, средно 12,5% -12,7% по-скъпо гориво в България спрямо Германия, преди облагането с акциз и ДДС.
    Този процент ми се струва напълно нормален в предвид населението и икономиката на Германия и България.

...всичко е режисирано...
    И Аз мисля, че е режисирано. Но сценарият е друг. Червеничките използват тези увеличения, за да си направят евтин и безплатен ПР, защото сигурно никой от избирателите им не знае къде започват и къде свършват правомощията на държавата. За червените подобно натрупване на няколко увеличение е перфектният сценарии. Тази с очилата организира изявление за всеки такъв повод и започва с пропагандни обещания и чисти лъжи.
    Както и Дидо каза някъде в предната страница, държавата може да се намеси до толкова, че да намали собствената си печалба в даден отрасъл, но за сметка на това ще я увеличи в друг, защото трябва да има пари за бюджета.

Единственото решение, за което се сещам, е държавата да започне да събира достатъчно пари от друго място. Такова място са глобите. Глоби за шофиране, глоби за пушене, глоби за изхвърляне на боклук... и поне още няколко хиляди вида глоби, както е в нормалните държави. Тогава държавата ще има възможност да намали ДДС или акциз на дадена стока, без да ги увеличи при друга. Не е готино да те глобяват за всичко, но практиката показва, че работи, а и това е начина за изграждане на нормална среда и общество.

Напиши коментар:

• campain
    отговори
    Смисъл от протести винаги има,но при нас протестите са ни както всичко останало,никакви.Протестираме си на дребно и по отделно,днес за горивата 500 човека,утре майките 200 човека,после нещо друго 100-тина човека ами така няма да стане,докато сме разделени файда няма да има.Последното ми ходене до Букурещ съвпадна с техен протест,ами нищо общо с тукашните смешки.За другите ни съседи гърците да не говорим какво правят.
    Последна редакция от campain; 06.11.2018, 10:11.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Ами както казва един приятел, който от дълги години живее в Германия - "Така ще е, като Ви е висок стандарта в БГ".

Или казано с други думи, средно 12,5% -12,7% по-скъпо гориво в България спрямо Германия, преди облагането с акциз и ДДС.

Напиши коментар:

• donnna
    отговори
    Нещата изобщо не отиват на добре да ви кажа аз... всичко е режисирано, но не знам с каква цел, предполагам сваляне на правителството... или режисирано оттегляне от властта...
    1. Цената на горивата.
    2. Цената на хляба.
    3. Цената на ГО.
    4. Новите местни данъци
    5. Цената на топлото.
    все чувствителни цени и такива които касаят всеки.
    след Нова година като вдигнат и цената на тока и като се получат януарските сметки и нещата ще се сготвят...
    Дано не съм лош пророк...

Напиши коментар:

• DJPOPA
    отговори

Напиши коментар:

• DJPOPA
    отговори
    Аз намирам цени на едро, примерно ИНСА имат ценоразпис.

За бензин А95Н:
    Цена 1000л - 1045лв
    Акциз - 710лв
    Дан. основа - 1755лв
    ДДС - 351лв
    Общо 2106лв

Дизел В6:
    Цена 1000л - 1219лв
    Акциз - 646лв
    Дан. основа - 1865лв
    ДДС - 373лв
    Общо 2238лв

На Лукойл сигурно са подобни, предвид картела. Та вземаме цената на тези горива от тяхната листа на дребно във Fuelo.
    Бензин А95Н - 2,40лв/л
    Дизел - 2,44лв/л

Това ще рече:
    Бензин - 2400лв/1000л
    Дизел 2440лв/1000л

Махаме ДДС:
    Бензин - 2000лв/1000л
    Дизел - 2033,33лв/1000л

Махаме акциза:
    Бензин - 1290лв/1000л
    Дизел - 1387,33лв/1000л

Доставна цена+печалба (България):