todorakiggg написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Протести срещу високите цени на горивата - имат ли смисъл?
Collapse
X
-
Оги, ще ме извиняваш, ама те предварихM5kov написа: Преглед на мнението05.11.2018, 11:31
Ако се спазва тренда на цената на петрола, то до края на този месец, цената ще намалее до към 2.20, при сегашни 2.40 на бензина.
Сутринта сипах 20 литра за 39 лв., нещо като 1.95 беше с 5 ст. отстъпка в лукойла.
До средата на месеца трябва да падне с още 5-7 стотинки, към Коледа подозирам, че ще ги вдигнат до сегашните.
Напиши коментар:
-
И защо? Вчера зареждах на 1,97нафта на бензиностанция. В София каква е драмата.
Напиши коментар:
-
А дано, ама надали! Не вярвам да са толкова ненормални, че да я свалят точно за дните на голямото пътуване.ogi28b написа: Преглед на мнениетоДаже си мисля, че до Нова година ще падне до около 2.10 нафтата.
А и нали цената падна точно толкова, колкото да ни запушат устите.
Напиши коментар:
-
Изпрати СМС на кратък номер 1717 с текст DMS ogito4erpi и ще получиш ЛС с предсказания
Цена на СМС - 24 лв без ддс.
Даже си мисля, че до Нова година ще падне до около 2.10 нафтата. Бензинът може би ще остане около 2.00 - 2.05
Напиши коментар:
-
А от тук нататък какво ни очаква? Ще ни кажеш ли?ogi28b написа: Преглед на мнениетоНе бе, чели са форума и предсказанията ми
:
Това тежко пророчество изрекох на 17.11. Е, закъсняха нещата с 10-на дни, ама все пак - може да се каже, че виждам в бъдещето. Снощи си заредих едни бързи 20 литра на 2.19.
Напиши коментар:
-
Не бе, чели са форума и предсказанията миkosta написа: Преглед на мнениетоСя не разбрах, горивата паднаха, заради протестите или по някакви икономически причини?
:
Това тежко пророчество изрекох на 17.11. Е, закъсняха нещата с 10-на дни, ама все пак - може да се каже, че виждам в бъдещето. Снощи си заредих едни бързи 20 литра на 2.19.ogi28b написа: Преглед на мнениетоВсе пак очаквам до 10 дни цената и на нафтата да слезе под 2.20, като вземам предвид цената на суровината и оставката на Николери Симеонов.
Напиши коментар:
-
Той и въздуха в София се изчисти заради зеления билет
Остави майтапа, но това беше официалната позиция на управлението...
Напиши коментар:
-
Ся не разбрах, горивата паднаха, заради протестите или по някакви икономически причини?
Напиши коментар:
-
Те затова и сега всеки протест го кръщават, че е против високите цени на горивата. То вече няма основание да се протестира против това, а хората откровено си викат против правителството, но медиите едно са си навили на пръста и го дъвчат...
Напиши коментар:
-
Е не може да е от това, все пак имаме функционираща пазарна икономика и държавата не може да се намесва директно на пазара

Но иначе, страх лозе пази, а тиквун много го е страх, това е очевидно.
Напиши коментар:
-
Според мен горивата поевтиняха не толкова заради протестите против високите им цени, а заради последвалите ги протести против правителството. Мисля, че държавата по някакъв начин натисна бензинджиите да си свалят цените. В момента петролът поевтиня от 85 на 60 долара, а цените при нас, във Велико Търново, паднаха с цели 48 ст. за един месец - от 2,52 на 2,04. Марешки дори продава на 1,85 за литър бензин. Преди три години, когато петролът беше паднал до 25 долара, най-ниските цени на Марешки бяха 1,63. Т.е., сега няма толкова възможности вече за поевтиняване, ако петролът рече да поевтинее с още 35 долара, както тогава, а засега е поевтинял с 25. Излиза, че за 25 долара по-евтин петрол, цените са паднали с 48 ст., докато за останалите 35 долара хипотетично поевтиняване биха паднали с не повече от още 20 ст, хайде, с 25.
Напиши коментар:
-
Това е едната страна на медала. Другото ще се разбере, когато аптекарят-бензинджия напусне Народното събрание.stilo_new написа: Преглед на мнениетоЕ, то е ясно защо работят на такива цени и от къде им идва печалбата. Първо, разхода се вдига много. А, за пораженията от некачественото гориво - разбираш последствие.
Напиши коментар:
-
Ами може и така да е ама може и да не е така. Един или два пъти в годината лятото зареждам на марешки нафта - нито разхода е по - голям, нито върви по - малко. Това е моя опит, примери много.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: