Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Протести срещу високите цени на горивата - имат ли смисъл?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• S_BANKOV
    отговори
    todorakiggg написа: Преглед на мнението
    Де я тая станция?
    Интерспиид в Захарна фабрика, мисля и в Младост до водното има.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    05.11.2018, 11:31
    Ако се спазва тренда на цената на петрола, то до края на този месец, цената ще намалее до към 2.20, при сегашни 2.40 на бензина.
    Оги, ще ме извиняваш, ама те предварих

Сутринта сипах 20 литра за 39 лв., нещо като 1.95 беше с 5 ст. отстъпка в лукойла.
    До средата на месеца трябва да падне с още 5-7 стотинки, към Коледа подозирам, че ще ги вдигнат до сегашните.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Де я тая станция?

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    И защо? Вчера зареждах на 1,97нафта на бензиностанция. В София каква е драмата.

Напиши коментар:

• geo_g
    отговори
    Даже си мисля, че до Нова година ще падне до около 2.10 нафтата.
    А дано, ама надали! Не вярвам да са толкова ненормални, че да я свалят точно за дните на голямото пътуване.
    А и нали цената падна точно толкова, колкото да ни запушат устите.

Напиши коментар:

• ogi28b
    отговори
    Изпрати СМС на кратък номер 1717 с текст DMS ogito4erpi и ще получиш ЛС с предсказания Цена на СМС - 24 лв без ддс.

Даже си мисля, че до Нова година ще падне до около 2.10 нафтата. Бензинът може би ще остане около 2.00 - 2.05

Напиши коментар:

• kosta
    отговори
    Не бе, чели са форума и предсказанията ми :

Това тежко пророчество изрекох на 17.11. Е, закъсняха нещата с 10-на дни, ама все пак - може да се каже, че виждам в бъдещето. Снощи си заредих едни бързи 20 литра на 2.19.
    А от тук нататък какво ни очаква? Ще ни кажеш ли?

Напиши коментар:

• ogi28b
    отговори
    Ся не разбрах, горивата паднаха, заради протестите или по някакви икономически причини?
    Не бе, чели са форума и предсказанията ми :

Все пак очаквам до 10 дни цената и на нафтата да слезе под 2.20, като вземам предвид цената на суровината и оставката на Николери Симеонов.
    Това тежко пророчество изрекох на 17.11. Е, закъсняха нещата с 10-на дни, ама все пак - може да се каже, че виждам в бъдещето. Снощи си заредих едни бързи 20 литра на 2.19.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Той и въздуха в София се изчисти заради зеления билет
    Остави майтапа, но това беше официалната позиция на управлението...

Напиши коментар:

• kosta
    отговори
    Ся не разбрах, горивата паднаха, заради протестите или по някакви икономически причини?

Напиши коментар:

• sugarboy
    отговори
    Те затова и сега всеки протест го кръщават, че е против високите цени на горивата. То вече няма основание да се протестира против това, а хората откровено си викат против правителството, но медиите едно са си навили на пръста и го дъвчат...

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Е не може да е от това, все пак имаме функционираща пазарна икономика и държавата не може да се намесва директно на пазара

Но иначе, страх лозе пази, а тиквун много го е страх, това е очевидно.

Напиши коментар:

• sugarboy
    отговори
    Според мен горивата поевтиняха не толкова заради протестите против високите им цени, а заради последвалите ги протести против правителството. Мисля, че държавата по някакъв начин натисна бензинджиите да си свалят цените. В момента петролът поевтиня от 85 на 60 долара, а цените при нас, във Велико Търново, паднаха с цели 48 ст. за един месец - от 2,52 на 2,04. Марешки дори продава на 1,85 за литър бензин. Преди три години, когато петролът беше паднал до 25 долара, най-ниските цени на Марешки бяха 1,63. Т.е., сега няма толкова възможности вече за поевтиняване, ако петролът рече да поевтинее с още 35 долара, както тогава, а засега е поевтинял с 25. Излиза, че за 25 долара по-евтин петрол, цените са паднали с 48 ст., докато за останалите 35 долара хипотетично поевтиняване биха паднали с не повече от още 20 ст, хайде, с 25.

Напиши коментар:

• snake
    отговори
    stilo_new написа: Преглед на мнението
    Е, то е ясно защо работят на такива цени и от къде им идва печалбата. Първо, разхода се вдига много. А, за пораженията от некачественото гориво - разбираш последствие.
    Това е едната страна на медала. Другото ще се разбере, когато аптекарят-бензинджия напусне Народното събрание.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Ами може и така да е ама може и да не е така. Един или два пъти в годината лятото зареждам на марешки нафта - нито разхода е по - голям, нито върви по - малко. Това е моя опит, примери много.

Напиши коментар:

Working...
X