Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Протести срещу високите цени на горивата - имат ли смисъл?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• fifo td 100
    отговори
    noriaga написа: Преглед на мнението
    Викаш, всеки сульо и пульо, да взима а. Знае - не знае, може - не може.. да взима и то достатъчно, че да живее добре и нищо да не му липсва. Няма такъв филм брат, излез от социалистическия утопизъм.

ПП. Между другото при нас в момента се търсят хора - 12лв/час чисто. Ама трябва да можеш да работиш на CAD и ГИС програми и други специализирани за оразмеряване. Също така да имаш опит в проектирането от фаза ПИП до РП. ТИ можеш ли ги тези неща? Ако да заповядай.
    Нищо не ми говори това...Тези професии ИТ са за отличниците и хора с дарба в математиката и английския.... Както и се искат пари за да ги учеш... Аз като учех имаше едвам черно бели телефони а компютър беше като сега 10х само за вип персони... Аз едно време съм учил как се оправя бойлер или печка.. Както и как се разглобява двигател на Лада и как се маневрира с ЮМЗ и ремарке.... Едното го правя по неволя в къщи а другото ако бхя сега в сервиза щях да бухам дърва в импровизирана печка от 220 литра варел й да се мажа с изгоряло масло за 600/800/1000
    И това 12 на час прави 2000/2200 криво ляво.. То е в София като сложиш квартирата и става по малкото от сега. Няма смисъл демек. Тука съм си като генерален директор на република България...

И пак се изпуска идеята как така разкарвач на пица с САЩ може да си позволи q 5??? И тука трябва да е
    така.

Тези с колко езика знаеш и колко дипломи имаш ги зарежи... Пицата гледай

Ойй и бензина му е долар литър в САЩ...

Щом в САЩ е така и тука трябва да е така.
    Ком кабинета си сверява часовника с Германия й Франция за винетки и застраховки и готово, значи и заплатата трябва да е швабска...
    Или по български табает шефовете искат европейски труд ама на бг. заплата. Няма как да стане. Или с европейски застраховки и винетки и данъци ама с бг заплата която е 400 лв чисто за минимална... А колко е в Гърция минималната???
    Последна редакция от fifo td 100; 07.11.2018, 10:55.

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    fifo td 100 написа: Преглед на мнението
    Главно говорих за Стефанаки... Ама карай .
    Той ако разбере че другия колега взема малко повече
    И има E60, ML, Jaguar,f-150,и едно 307 цц сън няма да го лови 1 месец. По исказа му говоря...

Защо ли ми е смешно?

Напиши коментар:

• noriaga
    отговори
    fifo td 100 написа: Преглед на мнението
    И има E60, ML, Jaguar,f-150,и едно 307 цц сън няма да го лови 1 месец. По исказа му говоря...
    Не е въпроса че вземаш много пари въпроса цялата нация са фй взема. Зная че 10/15/20 % макс да ги вземат и то по София...
    Ти срази пари си за Мазерати направо...
    Викаш, всеки сульо и пульо, да взима а. Знае - не знае, може - не може.. да взима и то достатъчно, че да живее добре и нищо да не му липсва. Няма такъв филм брат, излез от социалистическия утопизъм.

ПП. Между другото при нас в момента се търсят хора - 12лв/час чисто. Ама трябва да можеш да работиш на CAD и ГИС програми и други специализирани за оразмеряване. Също така да имаш опит в проектирането от фаза ПИП до РП. ТИ можеш ли ги тези неща? Ако да заповядай.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    DJPOPA; написа:
    Ами Люксембург какво потребление има, че там и на дребно цените са по-ниски.
    Всъщност има доста голямо потребление в Люксембург. Всеки ден влизат 200000 души да бачкат и по - голямата част от тях идват с кола и зареждат в Люксембург. Отделно почти всички транспортни фирми които минават наблизо с камионите спират и зареждат в Люксембург, защото след като си вземат ДДС-то цената става супер изгодна. (Приятел работи в такава фирма във Варна и всичките им камиони (около 160) минават да зареждат през Люксембург). В Люксембург е най - голямата бензиностанция в света, която е свързана директно с тръбопровод защото просто няма как да се осигури постоянно пълнене на цистерните...

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    Пс: 2/3 позеленяха от яд че съм вземал1300/1500. Типично по български...
    Леле,мале!Позеленях!Ама защото на месец това са само личните ми осигуровки които плащам.
    С пари от гурбет,кола не си купих,а и сега не бих си купил.Твърде трудно са изкарани,за да ги оставя ей така на улицата.
    И да,навсякъде питат за образование,диплома и т.н.И ако можеш да разбереш,последно миналата година м.май се явявах за потвърждаване на специалност и квалификация.Професорката,която ме изпитваше,може да ми е дъщеря.Но,такива са правилата и трябва да ги спазваш.
    Не е въпроса че вземаш много пари въпроса цялата нация са фй взема. Зная че 10/15/20 % макс да ги вземат и то по София...
    Ти срази пари си за Мазерати направо...
    Последна редакция от fifo td 100; 07.11.2018, 09:18.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Ех ти да видиш как се е променил живота.
    Едно време дърти професори изпитваха млади студентки, а сега млади преподавателки изпитват дърти студенти.
    Ей за това си струва да позеленее човекче е сбъркал специалноста, не за заплата от 1300

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Пс: 2/3 позеленяха от яд че съм вземал1300/1500. Типично по български...[/QUOTE]

Леле,мале!Позеленях!Ама защото на месец това са само личните ми осигуровки които плащам.
    С пари от гурбет,кола не си купих,а и сега не бих си купил.Твърде трудно са изкарани,за да ги оставя ей така на улицата.
    И да,навсякъде питат за образование,диплома и т.н.И ако можеш да разбереш,последно миналата година м.май се явявах за потвърждаване на специалност и квалификация.Професорката,която ме изпитваше,може да ми е дъщеря.Но,такива са правилата и трябва да ги спазваш.

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    pakumba написа: Преглед на мнението
    Дори се чудя как има още кой да се опитва да му обясни, човека е оправител
    Грешка 4 са вече...

Напиши коментар:

• pakumba
    отговори
    Рангеле, Рангеле....
    Няма как да разбереш какво искат да ти кажат хората. Ти с коментарите аи потвърждаваш всичко написано от другите.
    Дори се чудя как има още кой да се опитва да му обясни, човека е оправител

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    Рангеле, Рангеле....
    Няма как да разбереш какво искат да ти кажат хората. Ти с коментарите аи потвърждаваш всичко написано от другите.
    Да разбирам за разлика от тебе.Така мислиш в Европа е 1.5 евро значи и при нас трябва да е така... Ама там заплата е 1500 /2000/2500/3000 ... Това ти няма как да го разбереш както и другите..
    Преди 6 г имах една любовница тя работеше в Италия секретарка за 2000/2200 евро... Това ти е средната заплата за обикновения човек в нормална държава... Тук тези пари и директор на завод не може да ги вземе.
    Сега продавам къща на едни 10 г гурбетчии.. за 10 г имат 200 000 спестени от работа по западна...
    200 000 на едно място виждал ли си???
    Когато тука станете 1000 Чисто минималната заплата за метача на улицата а еди работник в завод взема 2000 чисто и цените са същите като сега, тогава ще ти кажа че тук има живот вече. Давайте по 500/600 лв заплата и чакайте някои да ви работи в осрам примерно... Най добре се вижда какво ни чака с докторите неврология ..
    Пс: 2/3 позеленяха от яд че съм вземал1300/1500. Типично по български...
    Последна редакция от fifo td 100; 07.11.2018, 07:05.

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    Ама не го правят за 650 евро заплата, нали, дори и не толкова високо квалифицирани. За квалифицирания персонал не съм съгласен-извършват всякакви дейности, включително и граничещи с магията, защото обикновено няма пари за скъпоструващ ремонт. Лично съм го правил като бях корабен инженер-механик. Цял месец престояхме в Италия и видях с очите си за какво се плаща на италианците 3000 евро заплата. Не могат да ни стъпят и на малкия пръст по квалификация. Просто не сме се родили в правилната географска ширина.

Колкото до цените на горивата, то е очевадно, че не са наред. Дали ще го наречете картел, монопол, спекула или другояче, все тая. Айде добре, Германия имала голямо потрбление, за това цените на едро били по-ниски. Ами Люксембург какво потребление има, че там и на дребно цените са по-ниски ? Просто тук няма пазарна икономика. Цените не се регулират на пазарен принцип. Всичко е на договорка за дране на кожи от българина. И в този аспект тук няма врагове, всички са завидно единни в печалбарството-и руснаци, и американци, и канадци, и французи... Кой с гориво, кой със злато, кой с ток, кой с вода, кой с банки, кой със застраховки...дерат, та пушек се вдига.
    С тази заплата ще карам чисто нова 159 2.4 и няма да ме тресе че съединителя и е 1000 Евро или че гори 10/12 на сто и нафтата ще ми стане 3 лв..

Напиши коментар:

• DJPOPA
    отговори
    Stefanaki написа: Преглед на мнението
    За тази работа не трябва да си инженер. В Германия се извършва от по-ниско квалифицирани работници.
    Ама не го правят за 650 евро заплата, нали, дори и не толкова високо квалифицирани. За квалифицирания персонал не съм съгласен-извършват всякакви дейности, включително и граничещи с магията, защото обикновено няма пари за скъпоструващ ремонт. Лично съм го правил като бях корабен инженер-механик. Цял месец престояхме в Италия и видях с очите си за какво се плаща на италианците 3000 евро заплата. Не могат да ни стъпят и на малкия пръст по квалификация. Просто не сме се родили в правилната географска ширина.

Колкото до цените на горивата, то е очевадно, че не са наред. Дали ще го наречете картел, монопол, спекула или другояче, все тая. Айде добре, Германия имала голямо потрбление, за това цените на едро били по-ниски. Ами Люксембург какво потребление има, че там и на дребно цените са по-ниски ? Просто тук няма пазарна икономика. Цените не се регулират на пазарен принцип. Всичко е на договорка за дране на кожи от българина. И в този аспект тук няма врагове, всички са завидно единни в печалбарството-и руснаци, и американци, и канадци, и французи... Кой с гориво, кой със злато, кой с ток, кой с вода, кой с банки, кой със застраховки...дерат, та пушек се вдига.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    Рангеле, Рангеле....

Напиши коментар:

• fifo td 100
    отговори
    Stefanaki написа: Преглед на мнението
    За тази работа не трябва да си инженер. В Германия се извършва от по-ниско квалифицирани работници. Точно това е един от проблемите в България. Масово хората са ниско квалифицирани и затова се извършват нетипични дейности квалифицирания персонал. От своя страна квалифицирания персонал не е в състояние да извършва висококвалифицирани дейности.

И за това получаваш над 1000лв?

Точно за това говоря. Ниско квалифицирани, мързеливи и мърморещи за повече пари - лицето на огромна част от работещите в България.
    Ало аз съм завършил електротехникум .... Не съм мързели ама няма да обикалям с баничарка за 600 ремонт да кафе машини... Ще се разкарвам с костюм за 1600
    . Ценя си труда ..
    Пак бягаш от идеята че управител на квартална пицария в сащ кара Q 5 na 8 г а тука ще караш пак ауди ама 80 - за тука тука хляб няма и тепърва ще има дефицит на работници. Всякакви видове. По добре да работи в кухня в кипър за 1500 евро отколкото тука за 1000 лв макс!
    Така съм си го направил аз да ми е но ми е по 12 часа смяната и правя по 22/23/24 дни
    Тези пари са джобните на запад дето ги вземам аз... Не ми завиждай защото първите 3/4 месеца имаше много работа и хора а аз трябваше да ги гледам и контролирам и ревизирам всички, и да чакам куршум евентуално или да ме запалят жив заедно с работното ми място защото шефа ми има много милиони и избутва генерално всяка конкуренция иска всичко да е негово навсякъде... Всичко отмина и ми каза влачи си "службата"... Оправяш се
    Последна редакция от fifo td 100; 06.11.2018, 23:22.

Напиши коментар:

Working...
X