ntodorov написа:
Преглед на мнението
То тук стана малко БГмама, но ако откриеш някои много добри съдове - сподели, ако обичаш. Аз съм впечатлен от тази:

ЖТД ама не баш
; 182A8.000 Брава
Пък аз нали се занимавам с безопасност и от как излезе една наредба за минималните изисквания за осигуряване на здраве и безопасност при експозиция на електромагнитни полета (НАРЕДБА № РД-07-5 от 15 ноември 2016 г. за минималните изисквания за осигуряване на здравето и безопасността на работещите при рискове, свързани с експозиция на електромагнитни полета), детайлно съм проучил въпроса със здравните ефекти от въздействието им, като се споменават много неприятни биофизични последици... макар все още да не са съвсем "научно обосновани и доказани". Всъщност, за да излезе такава наредба (макар и под натиска на европейското законодателство), значи има някаква обективна причина. Проблема идва от обстоятелството, че симптомите от неблагоприятното въздействие са твърде близки до такива причинени от други фактори (поради това "научната обосновка" в известен смисъл е под въпрос) - гадене, световъртеж, главоболие, все неща които могат да се дължат на какво ли не. Но така или иначе, има изискване, мощните източници на електромагнитни полета да са екранирани. За момента е известно, че електромагнитните полета влияят на обмяната на веществата и клетъчната структура (човешкия организъм също генерира био-магнитно поле и в него се осъществяват сложни био-електро-химични процеси). Та някои от тези процеси са стимулирани от електромагнетизма, други са подтискани, което в определени случаи може да е полезно, неутрално или вредно. Магнитните полета имат широко приложение в терапията на определени заболявания, но не се препоръчва излагане на деца, бременни жени, жени кърмачки и хора с импланти... особено непрепоръчително е да си държиш лаптопа в скута, особено за мъже 

Коментар