Добре де... аз едно не мога да разбера... всеки човек, който живее в София знае че на Университета на бул. Васил Левски има една голяма пешеходна пътека и винаги когато се минава оттам се спира... Защо пак има такива които бият спирачки или дават газ по-бързо да минат оттам... За мен ей там трябва да стои по един полицай от двете страни и за всеки който не спре на пешеходната пътека, когато има пешеходец на нея да го спира и да му ЧУПИ книжката на две!!! Или друго предложение... защо е пешеходна пътека, ами не е светофар??? Ми така де... те па и пешеходците си пресичат по един по двама... никой не чака да се съберат поне 5-6 човека, пък тогава... всеки си минава все едно е "господин главния секретар". Един път минавам 5.30 оттам - единствената кола по булеварда съм аз и спрях на пешеходната пътека, защото единствения пешеходец по това време в София се намираше на нея и ходеше като турист...Колегата по-горе беше казал, че колата има 2 метра спирачен път, а пешеходеца една крачка... ама когато удариш колата, ще сгънеш тенекията, а когато удариш пешеходеца - в повечето случаи това означава смърт... Колоездачите и мотористите също са много уязвими! Те даже са по-уязвими от пешеходците.Що за жалки типове карат с по над 100км/ч в градовете, където има пешеходни пътеки??? И защо по дяволите никой не ги спира???Нали имаше мит че за над 50км/ч превишена скорост ще взимат книжката? И как така аз до сега само един път си позволих да наруша правилника с неправилно изпреварване (не че имаше причина да е неправилно, но просто имало знак по-назад) и ме спряха... а хората системно си нарушават закона и то грубо и нагло...Винаги когато кажат по новините за някой пешеходец ми излиза пред очите случая от миналата година на бул. Г.М. Димитров... със скапаната маршрутка със скапания й шофьор, която бе обезглавила едно 23 годишно момче и беше успяла да спре на над 100 метра от сблъсъка... обяснете ми с колко е карал жалкия тип? И смъртно наказание ще му е малко! А момчето е било на пешеходната пътека!А и тези хора не разбирам... които пресичат не на светофара ами на 10 метра може да е от него, ама само да не е където трябва!Но аз за тях си имам лек...
всяка сутрин си возя една аверка, която вместо мен отваря прозореца и им чете правилника, литературно обогатен
Много помага, защото вместо да се ядосвам ми се вдига настроението

Коментар