Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова придобивка... този път не е италианска

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    То тука само аз си пиша май, ама нищо. Сега ще взема един въпрос да задам. Появи се следното нещо в сряда: при натискане на спирачка, вече почти при спиране светва лампата на ръчната и така си свети, докато не тръгна. Прави го при почти всяко спиране и гасне при всяко тръгване. Реших, че може да е намаляла спирачна течност - не е. Има си. Вариант ли е да е предупреждение за изхабени накладки, а ако не, какво може да е? Също така лампата на АБС понякога остана светната след запалване и няма АБС. Ако се загаси и се запали отново - няма проблем. Идеи?

    Коментар


      #32
      Появи се следното нещо в сряда: при натискане на спирачка, вече почти при спиране светва лампата на ръчната и така си свети, докато не тръгна. Прави го при почти всяко спиране и гасне при всяко тръгване. Реших, че може да е намаляла спирачна течност - не е. Има си. Вариант ли е да е предупреждение за изхабени накладки,
      Да. Точно това е. Спирачната течност вече трудно компенсира нивото си и за това. Гасне ти, когато спирачките освободят и нивотосе възстановява в казанчето. С една от колите си имах същия случай. Бях долял течност, но си дойде момента да сменя накладките.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

      Коментар


        #33
        Да, само че ако колата е на място и натисна спирачка не свети, трябва наистина да спирам. И също така, ако е светнала, дори да отпусна спирачката не гасне, загасва чак, когато тръгна.

        Коментар


          #34
          Има малко развитие по темата. Лампата на ръчната очевидно е светила заради задни накладки. Буквално, там нямаше останали такива, съответно беше блокирал и задния ляв спирачен апарат. След като ми обявиха цени от рода на 150лв за втора употреба, поиграх с чука и се раздвижи, стана перфектен. Съответно сложих и накладки. Сега вече лампата не свети. Голям зор имаше и със смяната на задните биалетки, понеже не е измислено ок и нямаше контра, но и там нещата заспаха. На първо четене останаха тампони на стабилизираща щанга отзад, евентуално шарнир отпред и реглажи.

          Коментар

          Working...
          X