ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?
Collapse
X
-
Ако ще си говорим с правила, то и тук може да си пуснеш временно колата в движение, нали?Отиваш и я спираш. Съответно не плащаш ГО. След това ако искаш да я караш само лятото, то минаваш по процедурата за временно пускане в движение и това е.A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да, след като загубиш по един ден за спирането и пускането, а не десетина минути, за да ги уведомиш.BO написа:Ако ще си говорим с правила, то и тук може да си пуснеш временно колата в движение, нали?Отиваш и я спираш. Съответно не плащаш ГО. След това ако искаш да я караш само лятото, то минаваш по процедурата за временно пускане в движение и това е.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Само да ти напомня - един обикновен човек губи дори и над един ден да си подаде данъчната декларация, защото да те цитирам - ами да си плати и да не се занимава.А колата да си я пусне временно в движение всеки може по много елементарна процедура. Дори да нямаш и средно образование. Дори и да не може да пише ако щеш.Та ако не ти се занимава на теб, то може да ми платиш и аз ще ти я пусна временно в движение (да ти напомня твоя коментар преди години). И няма да си загубиш времето. Не се притеснявай.ele написа:Да, след като загубиш по един ден за спирането и пускането, а не десетина минути, за да ги уведомиш.BO написа:Ако ще си говорим с правила, то и тук може да си пуснеш временно колата в движение, нали?Отиваш и я спираш. Съответно не плащаш ГО. След това ако искаш да я караш само лятото, то минаваш по процедурата за временно пускане в движение и това е.A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Пак се мрънка без да се мисли. Или по-точно се мисли първосигнално. Притежанието на МПС не е задължение и носи определени отговорности. Една от тях е задължителното наличие на застраховка ГО. Щом не си карате колата, ще я спирате от движение, тъй като много други хитреци, които не посещават този форум, разбира се, карат без застраховки. С такава промяна в закона, поне част от тях ще започнат да сключват застраховки и положението поне мъничко ще се подобри.Това са моите 5 ст по темата.
Коментар
-
Един обикновен човек, особено такъв, който не може да чете и пише, не подава данъчна декларация, защото е на трудов договор, ако има изобщо такъв. Данъчното ти задължение към държавата какво общо има с автомобил, който не е в движение по пътната мрежа? И не, не ти отнема 1 ден да си подадеш данъчната декларация. Аз я подавам за има-няма 1 час с попълването. Ако на теб ти отнема 1 ден, много жалко. И не разбрах - ти одобряваш бюрокрацията ли, че си толкова против опростяването на процедурите за хората????Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Нещо се опъваш сега. Дадох ти елементарния пример, който е съпоставим. И не, обикновено да си пуснеш колата в движение отново би отнело има-няма 1 час.И пак с твоите думи - ако на теб ти отнема един час данъчната декларация, а на мен 5 часа, то аз ще платя на теб да ми я направиш. Съответно и обратното - ако на мен ми отнема 1 час за временно пускане в движение на МПС, а на теб 5 часа, то ти ще ми платиш. Не мислиш ли, че е еднакво? Отделно, че за временно пускане в движение на МПС, то ти трябва акъл, колкото да може да пишеш и въобще да не мислиш. Дори нито един път в живота си да си го правил това. Ама ти викаш то е бюрокрация. И отново - за данъчната декларация не е бюрокрация, а един средностатистически човек почти няма шанс да си я пусне лесно и без грешка. И това не е бюрокрация? Отделно, че инструкциите за данъчната декларация също бяха писани от данъчни субекти на бумащен език, та трябва да използваш жокер от приятел, за да ти каже на достъпен език какво се очаква. И това не е бюрокрация? А, да, забравих, ти може да я пуснеш за 1 час, значи не е проблем. То и един хирург може да ти извади жлъчката за под 1 час. Ти можеш ли? Толкова е елементарно по принцип.п.п. И конкретно на поставения въпрос - аз искам да влезна в един сайт, през който да мога да направя абсолютно всичко и никога нищо да не правя, и да не се разкарвам до никъде. Просто да имам 2 бутона - пускане и спиране на МПС с номер ХХХ в движение и това е. Искам така да си подавам и данъчната декларация - 500 лв. -> ОК бутон и това е. Искам да натисна принт на нова лична карта. Искам да си поръчам и визата за САЩ с един бутон. Искам всичко на един клик разстояние. Много ли искам?Нима не знаят кога ми изтича ГО-то? Защо просто не ми одържат парите за нея от заплатата ми, която отново я знаят? Защо и данъка за колата ми или имуществото ми не го взимат автоматично? Защо просто автоматично не ми взимат парите за всяка глоба 5 минути от налагането ѝ от мен - от моя сметка? Нима всичко това не е елементарно за изпълнение? За какво трябва да заплащам с пари на бензиностанцията за горивото, което сипвам? Нима не може от колонката директно да ми взима парите от сметката? Защо въобще трябва да има физически разплащателни средства? Това е една огромна бюрокрация.ele написа:Един обикновен човек, особено такъв, който не може да чете и пише, не подава данъчна декларация, защото е на трудов договор, ако има изобщо такъв. Данъчното ти задължение към държавата какво общо има с автомобил, който не е в движение по пътната мрежа? И не, не ти отнема 1 ден да си подадеш данъчната декларация. Аз я подавам за има-няма 1 час с попълването. Ако на теб ти отнема 1 ден, много жалко. И не разбрах - ти одобряваш бюрокрацията ли, че си толкова против опростяването на процедурите за хората????A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Коментар
-
Логиката ми е елементарна. Ако искаш да ползваш някакво облекчение, то трябва да минеш по процедурата.За някои неща процедурата е лесна, за други трудна. Ти като няма какво да кажеш, защо бръщолевиш?Друг пример - ако не живееш в дадено жилище, то трябва отново да минеш и да заявиш, че не живееш там, за да не плащаш определен данък. Пак бумащина, пак глупости. Не може ли това да стане с един клик на бутон, като се логна на един елементарен сайт, за който предложих?Или викаш за жилището може, за данъците може да се занимаваш с бумащина и не ти пречи, ама само за колата искаш всичко да става ей така от само себе си?Значи в сферата в която се намираш ти или член от твоето семейство може да има брутална бюрокрация, ама ако от нещо не разбираш, то там очакваш всичко да е цветя и рози? А бе страхотна логика.ele написа:BO, като няма какво да кажеш, започваш да даваш неадекватни примери. По твоята логика, като не си платиш данъка на къщата, трябва да дойдат да я затворят да не живееш в нея....A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Коментар
-
Ако си мислиш, че Еле не може да си отстоява позицията...си в голяма грешка.stilo_new написа:Колеги, моля ви не се карайте. BO, ти си кавалер, отстъпи на момичето.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Нищо не си схванала, очевидно. Даже в предишното си мнение съм отговорил конкретно какво искам, директно на поставения от теб въпрос с думите "И не разбрах - ти одобряваш бюрокрацията ли...". И не случайно написах "И конкретно на поставения въпрос", за да видиш моето мнение и какво аз искам. Ама ти пак във вглъбяването си за самия спор не четеш мненията, очевидно.ele написа:ok, схванах, ти си фен на бюрокращината. Няма за какво повече да спорим!A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Коментар
-
Феновете на бюрокращината не отстъпват! Не схванах що не си фен на това да се опростят процедурите и да не се налага да си освобождаваш по ден за пускане и спиране? Щото си се минал и искаш и другите да се минат ли? Ако трябва да бъдем точни, като взех форда ми отне точно 2 часа да сменя собствеността в КАТ Ямбол, ама не навсякъде опашките са по 1-2ма и не винаги уцелваш ненатоварен период. Ама що да е така, като може да си ги подготвиш тия неща онлайн и да ти изпратят примерно документите по пощата - ако има проблем, тогава да се разкарваш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар