А истината е, че от ниския клас лаптопи е все тая какво ще вземеш. Всички са си боклуци. Щом и Леново ги натисна пазара и пуснаха и те такива серии за масовите потребители, няма какво да се коментира.Едно време имаше само ИБМ, Тошиба и всички останали.Сега са вече всички останали и скъпите модели на няколко производителя.За това взимайте каквото ви харесва като визия и цена и стискате пръсти на краката да е читав. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя марка преносими компютри предпочитате?
Collapse
X
-
Верно е, ако някой е ползвал по 3-4 броя от всяка марка той може да каже обективно.Иначе скъпо, евтино - няма такъв филм. Гаранция няма. За всичко се молиш да не е дефектно. И за лаптопи, и за телефони, и за коли и за каквото се сетиш.kiro_of_the_day написа:Мисля си, че тази анкета ще покаже по-скоро кой каква марка лаптоп ползва в момента...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Защо не препоръчваш AMD, какво ще кажеш за А10 APU Kaveri. Видео ядра и процесорни ядра бачкат едновременно при всички режими на работа. Общо 12 ядра физически с 14мб кеш. Като производителност го дават по високо от i7 на интел. А като цена на половина от интелския.Dido_Lyubenov написа:Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Ами сети защо цената е на половина :D AMD никога не са били и няма да бъдат по-производителни от INTEL. Това трябва да е ясно на всички. AMD съществува за да има конкуренция на INTEL, в противен случай ще ги обвинят в монополизъм. Качеството на AMD е в пъти по-ниско от това на INTEL. Каквито и бенчмаркове да ми показваш, ще ти кажа едно - в реални работни условия, INTEL винаги се справя по-добре, и най-вече когато трябва да се справя с много задачи едновременно. Тогава AMD буквално се омотва яко. Това е моето мнение, и също така мнението на повечето колеги (поне 80%) в IT сферата.п.п.: Свикнал съм с фенове на Левски, VW и AMD да не споряmitkosoft написа:Защо не препоръчваш AMD, какво ще кажеш за А10 APU Kaveri. Видео ядра и процесорни ядра бачкат едновременно при всички режими на работа. Общо 12 ядра физически с 14мб кеш. Като производителност го дават по високо от i7 на интел. А като цена на половина от интелския.Dido_Lyubenov написа:Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.
Нищо лично
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ACER! Гласувам с две ръце :D. В къщи имаме 2, на 4 и 5 години. И двата са избрани заради съотношението им цена/параметри, но с времето се открои и друг бонус - НИКАКВИ проблеми до този момент. Препоръчвал съм на роднини и приятели, които също са доста доволни. Сещам се и за още един критерии, който зависи индивидуално от модела. Преди време ми се наложи да подменя вентилатор на един Fujitsu. Трябваше да го разглобя целият и като казвам целият, сещайте се до последното болче
До като на единия ACER отвих долния капак, от който се разкри вентилатор, рам, процесор, хард.. абе всичко :D
===/////===
Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката
Коментар
-
Re: Коя марка преносими компютри предпочитате?
Няма ги в анкетата. Това имаше предвид колегата.Hypnotical написа:Колега за MSI не знам, но миналата седмица в Технополис видях доста Samsung-и.slonikon написа:MSI и Samsung ги няма никъде...
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Да, май това е истината! Аз съм ползвал единствено Ейсър, но пък за сметка на това от около 6-7 години и един Пакард Бел... който също се оказа Ейсър. В момента съм с i5, а на жената взех i7 и в момента в къщи сме с 3 броя от марката + мултимедиен проектор същата марка - всички много доволни.kiro_of_the_day написа:Мисля си, че тази анкета ще покаже по-скоро кой каква марка лаптоп ползва в момента...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Айде айде, мноо ти се моля колега. Много се дразня на такива мнения. Ти не го казваш за да изкажеш мнение, а насърчаваш околните да не купуват тази марка процесори. Що като са по евтини трябва да са пи слаби. Не вярвал на бенчмаркове. Ти да не би да си написал собствена програма за бенчмарк, че да знаеш, че Интел е по производителен от тва APU. И да не съм съгласен да давам 700 лева за процесор като същия го има и за 300. А и да те светна лекичко. В процесора няма специален модул за мултитаскинг. Мултитаскинга си зависи от операционната система. И ако ти е оакан компютъра не значи че АМД са ти виновни. Ама не ми се спори все едно да убедя голфаджия, че съществуват и други коли за каране.Dido_Lyubenov написа:Ами сети защо цената е на половина :D AMD никога не са били и няма да бъдат по-производителни от INTEL. Това трябва да е ясно на всички. AMD съществува за да има конкуренция на INTEL, в противен случай ще ги обвинят в монополизъм. Качеството на AMD е в пъти по-ниско от това на INTEL. Каквито и бенчмаркове да ми показваш, ще ти кажа едно - в реални работни условия, INTEL винаги се справя по-добре, и най-вече когато трябва да се справя с много задачи едновременно. Тогава AMD буквално се омотва яко. Това е моето мнение, и също така мнението на повечето колеги (поне 80%) в IT сферата.п.п.: Свикнал съм с фенове на Левски, VW и AMD да не споряmitkosoft написа:Защо не препоръчваш AMD, какво ще кажеш за А10 APU Kaveri. Видео ядра и процесорни ядра бачкат едновременно при всички режими на работа. Общо 12 ядра физически с 14мб кеш. Като производителност го дават по високо от i7 на интел. А като цена на половина от интелския.Dido_Lyubenov написа:Гласувах за Тошиба, по няколко причини, не само защото сина ми има от около 6 - 7 години и няма проблеми с него. Имат добър съпорт - драйвери софтуер на сайта им, и то добре организирани. Ползвал съм служебен Тошиба, на какви натоварвания е подлаган, направо му се чудя как издържа и го оставих работещ на колегите след напускането ми. В сервиза ни рядко влизаше Тошиба с хардуерен проблем. Единствено са идвали с дефектирали охладители, и то от една или две серии при които имаше фабричен проблем с охладителите, но в следващите серии беше изчистен този недостатък. Но има модели и на Тошиба, които просто няма да препоръчам по никакъв повод. При избор на компютър, независимо дали ще е настолен или преносим, се съобразявам с много неща. Основните са чипсет и видео. Абсолютно не бих препоръчал AMD под никакъв предлог. Държа на Intel и nVidia. С какви хардуерни възможности ще е, съобразявам с това за какво ще се използва. Желателно е да се избере с възможност за ъпгрейд - добавяне на памет, по-добър процесор, евентуално смяна на видеокарта. По-голям HDD на всички може да се слага. Acer в последно време също са добри, Lenovo са млко "крехки" по отношение на корпуса и най-вече пантите на дисплея, но иначе са добри от към хардуерно изпълненеие и прозводителност, имат добър съпорт.
Нищо лично
Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Колега, гласувах за Сони, защото нямам възможност да гласувам за повече марки. За годините съм сменил Тошиба, Леново, НР, Дел, Сони. Опита ми с Тошиба и НР е трагичен. Дефекти в самото начало. Леновото работеше добре, но имаше ужасен екран. В момента ползвам Дел и Сони. Делът е на 6 години. Сменил съм му батерията и вентилатора ( беше станал много шумен) Работи безупречно. Сонито е на 2 години. Бизнес клас лаптоп с уникален екран, изключително лек и кофти звук. Отоворих го за профилактика и бях изненадан от размера на дъното. Беше на половина от клавиатурата и след 2 години употреба нямаше никакъв боклук при положение,че лаптопа се подмята по легла, одеала и т.н. За мен истината е ,че всички производители имат добри серии и масови, евтинджоси.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse

ЖТД ама не баш
; 182A8.000 Брава
Коментар