Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Без реклами в центъра и преместваеми обекти -Тъпотията наСОС

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Хора , вие в странство не ходите ли ?!?Няма такава цигания като в големите български градове и такава ,,дезинформация’’ .
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

    Коментар


      #17
      То и там дето ги има табелите, двуезични, пак никаква работа не вършат.По южната дъга на околовръстното навсякъде табелите сочат само "Център"... А кой квартал е там, информация няма.

      Коментар


        #18
        А по въпросът за т.н. ,,билбордове’’ по автомагистралите съм направо озадачен .Карам си аз и виждам реклама на някаква селскостопанска техника . Бе , джанъм , аз трактор ако искам да си купя , няма ли преди това да поровя из нета , да отида до място където ги продават и т.н.В същото време една указателна табела няма до историческа или природна забележителност.
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

        Коментар


          #19
          Румен_Хинчев написа:
          Хора , вие в странство не ходите ли ?!?Няма такава цигания като в големите български градове и такава ,,дезинформация’’ .
          За липса на информация съм съгласен, но за цигания, не съм. Сравнено с други големи столици, ние сме с много по-строги правила. Впечатления само от това лято: Рим- уличните сергии с гащи чорапи и китайски сутиени е нещо нормално да задръстват тротоари, тези със сувенирите няма да ги обсъждам, бензиностанции на 7-10 метра от жилищни сгради или заемат половината тротоар, извън центъра е мърсотия, в крайните квартали са мели, когато е минала съюзническата войска, градския транспорт, разписание не се спазва, а шофьора не се интересува, че вози хора и т.н. Истанбул, уличната търговия е по развита от магазинната, а за рекламните табели въобще да не споменаваме, вечер е мърсотия, но в интерес на истината, сутрин е почистено, ЗДвП не знам имат ли. Венеция като цяло е най-добре, но много от възможните проблеми се изключват поради разбираеми причини, но можеш да разбереш, какви са прашките на домакинята по простора.... Все пак е хубаво, че тук се спазват повече правилата, лошото е, че само от обикновения работещ човек, нагоре нещата се обръщат. Хубавото пък в другите градове е, че разрешават на хората, да си осигуряват прехраната, дори и не точно по правилата, но поне не всички от тях са принудени да крадат. Лично смятам, че нормите /ограниченията/ ни са по европейски от европейските с изключение на някои по северни страни, които нямат нищо общо, нито с манталитета ни, нито...........
          Либра 1,9 жтд 2000г. LX
          Фиат Крома 1,9 2009г.
          Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

          Коментар


            #20
            trace написа:
            За бойлера у вас проект ли прави? Ами ако ти падне на главата? Щото той е 100кг+Аре моля ви се.....
            Ако са го приели със закон или наредба ако трябва и за табелата на входната врата на магазина "ОТВОРЕНО", "ЗАТВОРЕНО" ще правиш проект и разрешение ще искаш, това е положението.п.п. и на мен през апартамента ми минават едни тръби на топлофикация, които излиза, че не са мои, но пък нямам право да поискам да ми плащат наем нито да ги премахна, независимо, че ми минават през имота, а на всичкото отгоре трябва и да плащам за тия тръби, това според теб в коя нормална държава го има?п.п. бойлера си има техническа документация, сиреч може да го приемеш като проект, в който е указано как да се монтира
            punto HGT

            Коментар


              #21
              А и бойлера може да падне върху теб, а табелата на магазина върху всеки преминаващ. Не е същото.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

              Коментар


                #22
                реклами и магазини

                Е какво тогава да нямаме реклами и да нямаме бойлери Така само големите фирми ще печелят а малките ще се закриват все повече Където съм ходил на вън /а то е доста /на всякъде има реклами и магазини от всякакъв тип . Преди бяха забранени рекламите по покривите и фасадите на някой места сега ги разрешават а какво да кажем за биолбордовете че не може да им хванат края кой на кои е и кой трябва да плаща А колегата кой то казва че не може да си остъклиш терасата се бърка може .Само че си има строителни норми дори не трябва да питаш комшиите стига да НЕ СЕ ПРОМЕНЯ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО /Да си е тераса / А как разбирате това В първа зона се забранява и поставяне на фирмени информационни табели. С промените те ще могат да се изписват само на български, но могат да се дублират и на друг език.Хем се забранява- хем трябва да са на български- ама може да са дублирани на чужд език.Като идете в Истанбул свети целогодишно все едно винаги е Нова година а да са затънали като нас .Дори и дърветата по улиците са осветени .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                Коментар


                  #23
                  Да бе, то че може - може и е законно, но става с разрешение, за което именно е воят ви тук.http://pravni-uslugi.com/ostukliavane-na-balkon-terasa/
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                  Коментар


                    #24
                    Trace не си прав. Говориш го това понеже за теб това са грешни пари. Реално тази табела тежи. Може да е 15, може и 150кг. Това тегло усложнява основната конструкция (малко или много). Много хора казват за проектантите "Абе драскачи...пусне 5 линиики на ляво/дясно и иска 500лв за тях" И какви извращения съм се нагледал...не е истина. П.П. И остакляването и "затваряне" на терасите не са незаконни, ако има проект, който съобразява дейноста с носещата способност на самата конзола.
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

                    Коментар


                      #25
                      Абе има си нужда от такъв закон, и то не само за някаква си зона от столичния център. Навсякъде всеки слага рекламни табели, без да се съобрази с ететиката и най-вече с това, до колко тези рекламни табели отклоняват вниманието на шофьорите и затрудняват гостите на даденото населено мяста в намирането на правилния път до мястото където искат да стигнат. Не е нормално да търсиш указателна табела с името на улицата на която се намираш, измежду 100 -тина реклами поставени едно към гьотере. Лепят се рекламни стикери по пътните знаци, съвсем безнаказано, въпреки че това е престъплени по закон. Скриват се пътни знаци и указателни табели, отклонява се вниманието на шофьорите от пътните знаци ... С две думи - пълен безпорядък. За всичко което се монтира по фасадите на сградите, трябва да се взема разрешение от архитекта на съответната община и от общината, за да се премахне тази меко казано цигания от градовете ни. То от реклами, билбордове и разни табели, актуални и неактуални, збравени от бога, ръждясали или орисувани със спрейове, висящи на тел или чакащи да прогние и пследния болт на скобата която ги крепи, градовете ни изглеждат по-зле от сергия на битака. И да, всичко рклами и табели трябва да са изписани на български език - живеем в България все пак. Ако някой държи да се разбира и на други езици надписа му, да си го добавя допълнително със съответното разрешение. Искам да знам как се изговаря на български името на всяка фирма, магазин или каквото е там, не да се чудя на какъв език е и как да го обясня. Българин съм, в България не съм длъжен да знам чужди езици.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

                      Коментар


                        #26
                        Айде бе, те и пътните знаци са едни - с тЕх е като без тЕх. Ето, тук хората са си дублирали на чужд език. Ходи им обяснявай на чужденците какъв е езикът "шльокавица" и кой го говори. Аз ако съм, ще си помисля, че това е някоя местност и после ще казвам на приятели "Hey guys, I visited Obhoden pat, you must go visit it too, it’s beautiful!" - или казано на народен език - Батки, ходих до Обходен път, мноо яко, тряа да идете и вие!

                        Коментар


                          #27
                          Оги, тоя знак е пълен смях 1. Незнам кой прави поръчките за изработка на знаци, но ако те са искали да се напише по тоя начин значи са много малУмни.2. Тоя който е изпълнявал поръчката на малУмните също е малУмен.3. Горните две твърдения няма да бъдат верни ако действително има населено място, което се казва "Обходен път".
                          punto HGT

                          Коментар

                          Working...
                          X