didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продажба на кола на 5 месечни вноски - въпрос
Collapse
X
-
Има хора, които като предават кола за скрап поради някаква причина, сипват през капачката за маслото пясък и камъни и оставят мотора да стане на салата, за да не може някой да я вземе и да си я кара на село някъде. Някак си, по-скойно им е да спят, като знаят, че може и те да нямат полза, но и друг не трябва да има полза. Трудно е да си сънародник на хора с подобно мислене.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
-
Ами нормално е щом плащат за скрап,значи получават скрап,а колите за каране се купуват от другаде не от моргата.Има хора, които като предават кола за скрап поради някаква причина, сипват през капачката за маслото пясък и камъни и оставят мотора да стане на салата, за да не може някой да я вземе и да си я кара на село някъде. Някак си, по-скойно им е да спят, като знаят, че може и те да нямат полза, но и друг не трябва да има полза. Трудно е да си сънародник на хора с подобно мислене.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Аз си купих колата на вноски.Платих 3хиляди кеш и останалите на вноски.Човека беше проверил какво що и стана така.Прехвърляме я аз си сменям номерата.Давам му кеш парата и после пишем запис на заповед ,че му дължа еди колко си пари до еди кога си (вноските бяха по 200лв на месец за малко над година) и ,че през това време не му дължа лихва.Като го разпитах каза ,ако не се издължа с този запис може да си изиска парите.Та така си я купих и сигурно и с най-важното ,че съм му се сторил сериозен.Другото беше ,че на 3 месеца му ги давах вноските да не се виждаме всеки месец ,че след всяко едно внасяне пишехме нов запис на заповед.Та става номера ,ама си е твое решение.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Това със Запис на заповед е много странно как е станало.Ти предварително си разписал да кажем 10-на такива документа и след това всеки месец сте ги късали ли?Защото в документа не може да има никакви условия освен колко пари и на коя дата ги дължиш. Демек от страната на продавача ти трябва предварително да разпишеш Х на брой такива документа. От другата страна на купувач каква е гаранцията, че той ще ги унищожи след заплащане на дадената сума?A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Предполагам, че има начин да бъде задължен купувача да сключи застраховка Автокаско с бенефициент продавача, но пак трябва съдействие на юрист!И наистина, кажи за колко пари я продаваш тази кола?Ако става въпрос за 2-3 хил лв. не си струва цялата гимнастика!Най-вероятно се е подписвал новия документ с променена сума, след плащане на вноската!Старата заповед се предава на купувача да си я унищожи сам!Практикувал съм го доста пъти със длъжници на фирмата, в която работех!BO написа:Това със Запис на заповед е много странно как е станало.Ти предварително си разписал да кажем 10-на такива документа и след това всеки месец сте ги късали ли?Защото в документа не може да има никакви условия освен колко пари и на коя дата ги дължиш. Демек от страната на продавача ти трябва предварително да разпишеш Х на брой такива документа. От другата страна на купувач каква е гаранцията, че той ще ги унищожи след заплащане на дадената сума?I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Аз така си взех моята кола, от приятел. Направихме запис на заповед че ми дава на заем едни пари, и до еди коя си дата трябва да му ги върна. Аз като му давах вноски, той пък ми даваше квитанция/бележка за сумата. Просто взехме един кочан от първата книжарница. При нотариус не сме ходили. Прехвърли ми колата веднага, в началото още. Проблеми не сме имали, ама наистина сме близки приятели. Беше удобно и за него, защото парите които му давах, той веднага ги даваше като вноска пък за неговата кола.Та това по моя случай.На автора на темата, съвета ми е да не се захваща! Има си банки за тази работа.
Коментар
-
Дам след всяка 3месечна вноска на новата бележка новата сума пишехме.Имам и аз някакви в мен ги пазя - това беше преди 3г позабравил съм.Но и аз бях скептик - първо мислех ,че няма да ми я прехвърли докато не му я изплатя ,а то се оказа ,че човека е проверил и го беше направил перфектно за мен.Колата да ми е прехвърлена ,а и той как да не изгори с парите.Колата беше обявена за продажба в мобилето от автокъща дето я беше оставил и в карса негова обява и пишеше ,че я продава на вноски.Пак казвам ,че сигурно съм му се сторил сериозен иначе 100% има начин пак да изгори с парите.Автора да ги разпита обстойно какви са тия хора да види сериозни ли са - къде работят как си взимат парите др заеми имат ли.Иначе и аз не бих рискувал.Може и да са точни хората ,ама може и да не са...Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Колеги, доста време отделих да мисля по тоя въпрос - има, няма половин - един час. По принцип с такива ЪПсурдни неща не се залавям, даже не ги и мисля. Не знам защо тая глупост я мислих толкова. Не си струва за някакви си няма и 2000 лв да оставам без кола и да ходим по съдилища. Просто за мен този вариант е неприемлив и го отказвам, защото съм убеден, че мога да бъда изигран, точно защото се намираме в България. А тия хора продават 2 имота в 1 ловешко и 1 габровско село. Продават и билборд. Не знам защо си мисля варианта, че нещо са имали някакъв бизнес и не е потръгнал и сега разпродават всичко. Нищо чудно и кредит да имат. Така че отхвърлям категорично този вариант. И без това сега нямам време да си търся нова кола.А ето и обявата на колата ми:http://www.cars.bg/c428477
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар