Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицейски произвол - как да се действа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    vgeorgiev написа:
    В щатите могат да те вкарат в затвора за скитничество.
    Все пак точно на тази американска простотия е базиран един от най-култовите екшъни на всички времена - "Рамбо: Първа кръв". Дай боже полюцаите все на такива като Джон Рамбо да попадат Нашите полюцаи обаче са една идея по-умни, защото винаги внимателно си подбират на кой да се правят на мъже. Ако някакви хора си седят примерно в черен джиБ в 2 през нощта, и някой буден гражданин подаде сигнал, дали полюцаите ще идат да ги питат кои са и откъде са?
    На 99% ще отидат. Поне преди в Люлин когато живеех си го виждах това редовно. Нямам идея дали са ги викали или не, но в късните часове съм ги виждал веднага да отиват на някъде ако из между блоковете има събрани 2-3 коли.Даже веднъж с жената се прибирахме вечер и видях един да бяга пеша и друг полицай след него да го гони. А бе като по филмите си е там. Но от както чух майка (съседка с 2 етажа над нас) да псува детето си (около 3 годишно) на майка, реших че там няма да се задържа много дълго.За щастие ми се отвори съдбата и се изнесох от там. :D
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

style34 написа:
      krasio_79bs написа:
      Виж ся.Ако си решил да наричаш лайното торта,никой не може да те накара да сториш обратното. Решил си ,че трябва да си вечната опозиция и контра във форума. Приемам го за нормално,но нещата в реалният живот са съвсем други. Все пак те не са назначени да пазят вашият паркинг и да идват по 10 пъти. Има и други сигнали на които да се отзовават. Нито ми е станало обидно от молбата им,нито пък искам да ги разкарвам по 10 пъти.
      Далеч не съм винаги контра. Е, вчера бях ама то друго се оказа.Кажи кое е правилно - имам право да стоя където си искам, още повече в колата ми или нямам право? М? Кое е вярното твърдение се пита в задачата. Кратко и ясно.А какви лайна и торти говориш ни в клин, ни в ръкав, само ти си знаеш...
      А ти за какви права ми говориш ни в клин ни в ръкав? Казвам ти ,че учтиво са ме помолили.Не са ми заповядали или нещо от тоя род. Не са ми казали ,че нямам право да седя пред дома си или в автомобила.Кое му е ненормалното да те ПОМОЛЯТ?Айде после ми разправяй ,че не си вечната контра.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

И ако му откажеш какво става? Ако ме помолят и учтиво им откажа и не ми се озъбят няма проблем. Само да не стане като при колегата:
        yivanov написа:
        След като видя, че колата си е моя и не правим нищо нередно думите му бяха "След 10 мин като мина оттук да не съм ви видял, ясно ли ви е?!"
        И все пак не ми се струва редно да ме молят за това. Аз ако те помоля да не излизаш днес, че си ми неприятен и не искам да те виждам? Само ще те помоля, нали...
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
          И ако му откажеш какво става? Ако ме помолят и учтиво им откажа и не ми се озъбят няма проблем. Само да не стане като при колегата:
          yivanov написа:
          След като видя, че колата си е моя и не правим нищо нередно думите му бяха "След 10 мин като мина оттук да не съм ви видял, ясно ли ви е?!"
          И все пак не ми се струва редно да ме молят за това. Аз ако те помоля да не излизаш днес, че си ми неприятен и не искам да те виждам? Само ще те помоля, нали...
          Едно си баба знае,едно си баба бае. Жив и здрав да си и дано някой не те помоли да му подадеш солницата от масата,че туко виж си се разсърдил.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Всъщност ако мога да помогна срещу учтива молба винаги го правя. Иначе много се извинявам, че мнението ми не съвпада с твоето в случая.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз чак такъв проблем да доде неква кука и да ме провери в колата да речем щото некоя баба от блока се е усъмнила......Ама виждам голям проблем в това да ми каже че като мине пак след 10 мин и мен трябвало да ме няма, ето тук е проблема, а не в бдителноста на гражданите......Щото тоя явно е бил такъв мързел и флегма, че е останал бесен от факта че може би заради някакъв си сигнал са му прекъснали вечерното лафче и кафе в някое закътано местенце......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

krasio_79bs написа:
                style34 написа:
                yivanov написа:
                Едно си баба знае,едно си баба бае. Жив и здрав да си и дано някой не те помоли да му подадеш солницата от масата,че туко виж си се разсърдил.
                Краси, не си прав.Няма НИКАКВА, ама НИКАКВА законна причина някой полицай да те помоли да не си седиш в колата.Ако в района се провежда операция - тогава съм съгласен.Ама някоя баба да се обади, че аз съм си стоял в колата, и онзи да дойде да ме моли да се прибирам - много им здраве, и на бабата, и на полицая.В тая държава има закони, хората имат задължения и ПРАВА. И никой, дори президента, няма право да дойде и да те моли да се лиши доброволно или доброзорно от правата си.

Коментар

Дидо,никой не ти говори за законни причини.Това ,че са ме помолили не значи ,че някой ми е збранил или ме е повел към дома ми.Минаха двама един пред и един зад колите,сетиха с фенерчета в купетата,стигнаха до нас. Представиха се и ни поискаха документите.Казаха ,че имало сигнал от блока и ни помолиха да се прибираме. Ся извинявай ,ама не виждам нищо нередно в това ,че разбираш ли чак и правата ми потъпкали хората. А бе вашите работодатели не ви ли потъпкват правата ???? Що не ревете??
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз пак да се върна на старата тема - значи полицията(КАТ) може да застане извършвайки поне 3 нарушения и да спира за превишена скорост, като това не е проблем и като за това никой не следи и дори и някой да се обади да подаде сигнал ... никой няма да иде да ги провери, а в същото време като стоиш в или до или около колата и си говориш с някой идват и трябва да те проверят и да ти зададат 10 въпроса - ми може да не съм на кеф да си говоря с тях.И тука някъде дето обяснявате за въпросите им кой се оплел и дрън дрън - дето се вика родителите ми на времето не са ме разпитвали толкова, колкото един катаджия, който се продава за 20лв.Въпросът "Какво работиш ?" харесва ли ви ?
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

krasio_79bs написа:
                      Дидо,никой не ти говори за законни причини.Това ,че са ме помолили не значи ,че някой ми е збранил или ме е повел към дома ми.Минаха двама един пред и един зад колите,сетиха с фенерчета в купетата,стигнаха до нас. Представиха се и ни поискаха документите.Казаха ,че имало сигнал от блока и ни помолиха да се прибираме. Ся извинявай ,ама не виждам нищо нередно в това ,че разбираш ли чак и правата ми потъпкали хората. А бе вашите работодатели не ви ли потъпкват правата ???? Що не ревете??
                      До проверката на документите ви всичко е нормално.Незаконното почва с "помолиха ни".Ами нямат право да ви молят.Ако имат някаква акция по задържане на някой с пушка (като в Лясковец), примерно, могат да кажат - провеждаме операция, моля за вашата сигурност - приберете се. Ама да ви "молят" да се прибирате, щото някой, вместо да си гледа сериала, гледа през прозореца като агент 008, и сте му съмнителни - ами много им здраве!След като са се убедили, че си седите във вашата собствена кола - остава им единствено да си ходят.Той най-учтиво може да ви помоли и свирка да му направите...Сетих се за един случай, в който брат ми си седял 1 час в колата пред блока да слуша музика в колата си, просто щото се чува по-добре отколкото на компютърните колонки в апартамента

Коментар

@niko09: Какво работиш? - почти винаги това ме питат, като ме спрат.Не ме питаха само когато ме спряха с джипа на бившия ми шеф - чисто ново Volvo XC90. Бяха отворили едни големи надежди... ама като разбраха, че съм само служител на заплата, набързо си свиха сърмите и ме пуснаха

Коментар

За това говоря точно ,щото нали било много полезно да питат ,само че за да знаят колко пари ще изкарат, а не за да разберат нещо полезно.Дори не знам защо трябва да питат.Щото ако ние ги питаме нещо в повечето случай отговорът е злобното : Ей, сега ще разбереш!!!! или Ей сега ще видиш!!!
                          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Ей за тва сме на тоя хал! Грам човечност не ни е останала.Никой не го е еня за другия и толкоз.Дидо ми ако ония от ВиК те помолят да си преместиш колата ,че трябва да копаят ,пак ли ще им откажеш ,щото нямата право да те накарат?Вие с кафе и баклава ли очаквате да ви спират за проверка не мога да разбера. То ако се замислите продавачката в кварталният магазин се държи по нагло и арогантно от спиращите ви по пътя.Айде със здраве от мен. Повече спорове в събота след поне 300 грама ракия.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Мен са ме питали не само какво работя, а къде и колко ми е заплатата. Казах им, че това е конфиденциална информация и не е законно да им казвам :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Чакай ся... От ВиК е друго. И от енергото също Аз ги разбирам, че си вършат работата. Ама работата му свършва до там, да ти провери документите, и като види, че всичко е наред, да ти пожелае приятна вечер.Ако продавачката в магазина, след като ти продаде 2 хляба ти каже - айде сега, моля ви се, приберете се право у вас, не идвайте пак, че ще трябва пак да ви обслужвам?

Коментар

Working...
                                X