Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как е правилно да напишем: Жабка или Джабка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като гледам думата Жабка колко много неща означава ,то думата Джабка е най подходяща при автомобилите. :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Мое па да е джаПка, ам? :D
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

И аз го знам като джабка.
        първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
        Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
        Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Еми, джабкайте си двамата. Думата е жабка. Джабка е съвсем друго. А джаПка няма. Оф... обърках се вече. Поправете ме, моля.
          Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
          Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
          Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
            Еми, джабкайте си двамата. Думата е жабка. Джабка е съвсем друго. А джаПка няма. Оф... обърках се вече. Поправете ме, моля.
            Ще го запомня като ЖАБКА вече.
            първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
            Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
            Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Няма е джапката, сигурно е при акомулатора?
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                Няма е джапката, сигурно е при акомулатора?
                ...или се е разпаднала от много вибраций
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

чета и чета и си умирам от смях джапанки жаби и тем подобно аз пък съм го чувал и по двата начина но лично използвам думата ЖАБКА (автомобилна)иначе вярно и в стоителството ги има ( Жабите)
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

NikMar написа:
                    chaveto написа:
                    Така както казват плашка вместо флашка, шуплер вместо шублер......
                    Баща ми, бог да го прости, цял живот беше шлосер и от него знам понятието флашка, тогава не съществуваха компютрите. Когато започнах работа в ИЗ Болшевик, който произвеждаше металорежещи инструменти и сега продължава под друго име, там го наричаха плашка. За да не съм невежа питах старите кучета защо е плашка, а не флашка и отговорът им беше, че това е едно и също, но понеже бяхме русофили и руснаците така я наричали, затова и ние минахме на плашки.
                    Е точно от там идва големия проблем. В момента децата учат по няколко учебника и едните учат едно а другите съвсем друго.А тази тема ме подсети и за това с автомобилите.Ланча и Ланчия

Коментар

Абе ти не се смей толкова, защото и ти бъркаш ужасно много. Това запетаи, препинателни знаци - забрави.Но е поправимо, де. Трябва да си член. И да се внимава.Джаба - хатянина! :DП.П. Това към Тошко.

Коментар

todorshalev написа:
                        чета и чета и си умирам от смях джапанки жаби и тем подобно аз пък съм го чувал и по двата начина но лично използвам думата ЖАБКА (автомобилна)иначе вярно и в стоителството ги има ( Жабите)
                        Жабите са навсякъде около нас! http://frogmobile.bg/bg/, http://frognews.bg/....
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Може да се смеете, ама гледам колегите от по-старото поколение навсякъде (Хасково, Ловеч, Ст.Загора), и аз включително, си го знаем ДЖабка. И така си му викам, и даже преди няколко дни спорихме с мацката, щото и тя се опитваше да ме поправи.Може и да е грешно или диалектно, доколкото може да е диалектна една подобна дума, но... тук е тъй! Лъчо, не си изпуснал нищо, не съм черпал, избягах. Само колегата pplk намаза от цялата работа (носих му едно нещо в джабката)

Коментар

Само колегата pplk намаза от цялата работа
                            За което съм ти безкрайно благодарен. :D Крумка е окомплектована 100%
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Immortal написа:
                              Лъчо, не си изпуснал нищо, не съм черпал, избягах. Само колегата pplk намаза от цялата работа (носих му едно нещо в джабката)
                              Баце, знам. Аз си имам канали. И думата е "черпил". Радвам се за вас с колежката. Честно. Който ме познава, знае, че говоря искрено (и лично). :D Успех ви желая, много здраве, много дечица и много без аварийни автомобили да карате.Гледай ти fihi как ни провокира. С някаква Джабка. За мен, до този момент това беше ХАТЯНИНА. Фен съм на Звездните воини. И думата я знаех като придатък къмто Джаба.Но, човек се учи, докато е жив. Ето и колегата sharpradi, и той научи нещо ново днес. Така трябва да бъде. Всеки ден, поне по едно ново нещо да се запаметява. Мозъка трябва да се тренира.

Коментар

Я да се върнем малко по-назад за думата флашка коментирана от lhristov, правилно е да се каже флаш памет, така че понятието флашка е по народному и не трябва да се бърка с металорежещия инструмент.
                                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                                X