Как се оправя по време на карантината с продуктите от първа необходимост?

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Част от статистиката...

Collapse

X
- 

Много трудно. Пазаруваше ни през 2-3 дни баща ми. Но все нещо ни липсваше, а нямаше как да го карам да пазарува втори път същия ден, защото е почти на 80 г. Иначе с лежачката вкъщи се свиква. В началото се чувствах като в затвор, но още на втория ден се обърнах към добрите стари книги и в някакъв момент дори започна да ми става приятно да си стоя вкъщи, с часове да чета книги, които съм чел като ученик, далече от шума и проблемите навън. Освен това си имам и щанга и дъмбели у нас, така че тренирах съвсем прилично в дните, в които бях добре. После обаче разбрах, че било силно непрепоръчително човек да се подлага на физически натоварвания, когато е с Covid-19. Никой не ми го каза, може би не са предполагали, че човек с Covid-19 ще търси начини да тренира вкъщи.VIT написа: Преглед на мнениетоКак се оправя по време на карантината с продуктите от първа необходимост?Последна редакция от snake; 14.07.2020, 10:05.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
 Коментар
- 

snake, сигурно всеки човек, който би изпаднал в подобна ситуация, ще реагира по същия начин. Който не го е карал, не вярва много, и дори му е смешно, но такава е природата на човек, не можем да избягаме от нея...snake написа: Преглед на мнениетоНо най-смешни са ми хората, които смятат, че Covid-19 е световна конспирация. Ако обаче те или техен близък се разболеят, ще започне да им трепери под краката и ще запеят друга песен.
 И да не пропусна здравния министър - казват, че бил добър счетоводител. Но не е медицинско лице, възрастта му си дава отражение, а пък когато започне да говори за статистически данни, за брой заразени (а не е ли по-правилно да се смята процентът заразени от изследваните?!), по-добре да замълчи, за да не се излага. 

Относно втората част, касаеща за здравния министър - изобщо дори не ми се иска да звучи, че го защитавам, защото "благодарение" на една негова заповед, и обслужването на нечии чужди интереси, много мои колеги останаха без работа при перфектно и безпроблемно работещо 19 години лечебно заведение, но това е съвсем друга тема на разговор.
 Това, което искам да кажа, е, че все нямаме угодия - ако здравният министър е с икономическо образование, ще се пита "Защо не е лекар?", а когато е лекар, се пита "Защо не е икономист?". Май най-добре би бил министър с икономическо и медицинско образование. 
 P.S. Надявам се вече да сте по-добре цялото семейство.
 Коментар
- 

Два месеца, след като минахме през вируса, или по-точно - той през нас, с жена ми сме с периодично сърцебиене, каквото никога преди това не сме имали. Обонянието ни се възстанови донякъде, но не напълно. Явно никога няма да се възстанови, което е и добре, и зле. Аз бях прекалено гнуслив, но вече хората не ми миришат толкова зле . Жена ми получи някакви кръвозиливи по ръцете и докато аз се шашках за нея, взех, че преди около седмица получих кръвоизлив в окото. За себе си със сигурност знам, че това е една сериозна и най-вече непозната инфекция. Кой в какви конспирации вярва или не, това е друга тема. Един комшия, който много искаше да разбере дали наистина сме с коронавирус и който се биеше в гърдите, че не го е страх..., та поканих го на кафе у нас да обсъдим темата, когато бях под карантина. Но не поиска да дойде, не знам защо . Жена ми получи някакви кръвозиливи по ръцете и докато аз се шашках за нея, взех, че преди около седмица получих кръвоизлив в окото. За себе си със сигурност знам, че това е една сериозна и най-вече непозната инфекция. Кой в какви конспирации вярва или не, това е друга тема. Един комшия, който много искаше да разбере дали наистина сме с коронавирус и който се биеше в гърдите, че не го е страх..., та поканих го на кафе у нас да обсъдим темата, когато бях под карантина. Но не поиска да дойде, не знам защо Tonight's the night and it's going to happen again and again... Tonight's the night and it's going to happen again and again...
 Коментар
- 

Тъй като жена ми е в списъка на хората, които скоро ще бъдат имунизирани срещу Ковид 19, а тя има известни притеснения по въпроса, тия дни си направи тест за антитела. И най-странното е, че получихме напълно противоречиви мнения за резултата.

Име на теста: SARS-CoV-2 IgG Quantitative (количествен)
 Резултат: 74.8 AU/mL
 Референтни стойности: до 12.0
 Според мой познат микробиолог, практически НЯМА антитела. Според него човек, който не се е срещал с вируса, имал резултат около 100 и нейният резултат показвал, че вече почти няма антитела. Според личния лекар на жена ми пък, резултатът показвал, че 6 месеца след преболедуването все още има много антитела и засега не е необходимо да се ваксинира.

Има ли някой запознат, който може да даде достоверна информация по въпроса? Не става дума за разсъждения. И аз мога да разсъждавам и намирам логика и в двете твърдения.Последна редакция от snake; 10.01.2021, 15:21.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
 Коментар
- 

Благодарности за таблицата!Stefanaki написа: Преглед на мнениетоЛекарите, с които съм заобиколен, ми дадоха долната таблица и ми казаха, че при резултат над 20 са налични достатъчно антитела в организма. При резултат от 12 до 20 - теста трябва да се повтори. При под 12 - няма достатъчно налични антитела.
 Странното е, че микробиологът, с когото първи се консултирах, се заблуди, защото е много интелигентен човек, а и много чете - медицината му е и хоби, освен професия. Може би нещо по телефона не сме се разбрали, но както и да е. За мен важното е, че 6 месеца след преболедуване жена ми има антитела. Да, знам, че въпреки това може да бъде носител и разпространител на вируса в ГДП, но от друга страна е добре, че при нея има изграден траен имунитет. Защото все още никой не може да каже със сигурност колко време ще ни пази ваксината. Тия дни и аз ще се тествам. Заболяването и при двамата протече идентично. Ще видим дали и имунният отговор е еднакъв.Последна редакция от snake; 11.01.2021, 15:08.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
 Коментар
- 

В събота си правихме тест за антитела. 40 дни след болестта, както беше препоръката.
 Жената го кара, след доказан ПЦР и всички симптоми. Доста тежичко, с антибиотици и разни такива неща. Аз не знам дали съм го изкарал с нея, но и резултатите са при мен 10.2, а при нея 96.4.
 Четох, четох и общо взето много информация, доста често и противоречива. Но масово при резултат от 0.х се споменава, че тестовия индивид не се е срещал със заболяването. Аз понеже съм в "негатив" статистика с 10.2, има доста мнения, че съм "прекарал" заболяването. Демек съм се заразил и изкарал, без симптоми и усложнения, без необходимост организма ми да прави много тела. Не съм му "обърнал" внимание. "Срещал" съм се с вируса, каквото и да значи това. Дали е вярно, не знам. Ама поне знам, че съм се срещал със сигурност.A20DTH ЖТД ама не баш ЖТД ама не баш
 1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава ; 182A8.000 Брава
 Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
 Коментар
- 

Ковид след 4 ваксини Пфайзер

07.03.23 Чуствам се доста уморен, втриса ме. Жената, като бир парче медицинско лице заявява че съм настинал. По нейн съвет вземам Парацетамол и др. илачи. Да, ама не, неминава. Температурата ми е нормална. 08.03 Разлика няма
 09.03 Спи ми се постоянно, втрисането е все по-често. Стигнах до момент в който немога да се владея и треперя като лист в буря, немога да си уцеля устата с лъжицата. Вдигнах 38, а после 38.6, 39.1 градуса. Жената разбра че така няма да стане, за нея всичко се лекува с няколко хапчета и вярата че ще се оправя. 21 часа е паля колата и в спешното, оказа се че съм доста адекватен при шофирането в това състояние. Доктора ме преглежда и констира, че имам "малък цигарен бронхит" на десния дроб. Даде ми рецепта с анти и пробиотик, като изрази съмнение за Ковид със съвет да се купя тест. Купуваме всичко и се прибираме. Започвам с илачите.
 10.03 Сутринта температурата ми е 37.7. Гласът ми нещо взе да се губи, бръмча като трабанче. Отиваме при Джипи-то, Тя ме преглежда и казва че е грип. Дава ми нови илачи. Температурата ми варира м/у 36 и 37. Тонусът ми взе да се завръща. До вечерта малко ми се оправи и гласът. Четем как да си направя теста, но там пише, че най-добре е специалист да го направи. Жената като медицинско лице не е правила, вече сме пенсионери.
 11.03 Чуствам се добре, но нещо ме гложи за пустия тест. Жената пак къндиса и отиваме пак в спешното при същя лекар. Евла на доктора оказа се че знае какво прави и защо. Теста е положителен. Изтръпнах, писнало ми е от болници. Докторът ни праща в Инфекциозното с предположението, че и на жената сигурно теста ще е положителен, оказа се прав.
 Прие ни Д-р Райкова, прати ни за снимка. Много снимки направили и нямаше как да стане за дена, ще ходим на 14.03 пак за резултата, тогава ще е на работа. За сега се чуствам нормално , да не му е уруки/пу,пу,пу/. Докторката ни изписа нови лекарства. Пита ме искам ли в отделението, оказа се че може и в къщи, за сега вардим къщата. Слава богу поне жената няма оплаквания, но й даде и на нея. До тук 150 лв за лекарства, от които 100лв. за нищо / отречени от всеки следващ доктор/. Но съм склонен да вярвам най-много на лекарката от Ковид отделението. Да ме извинява джипито ни, много добра като човек, но пропусна Ковида.
 До сега не сме губили вкус и обоняние, е първите 2-3 дни имах чувството, че съм ял живи жаби, но за сега се нормализира.
 Създадохме главоболие и на децата, голямата внучка си порева по телефона, като ме успокояваше и насърчаваше.
 Ще продължа следващите дни, ако господ разреши.
 12.03-14.03 Нещата се нормализираха. Днес ходихме на цонтролен преглед, лекарката ни зарадва, хриповете изчезват, промени схемата на лекарствата. В карантина по книга сме до 17.03, но аз държа да си направим повторен тест заради хлапетата.
 Когато казахме на Джпи-то, че сам съм изявил желание за първия тест, тя каза, че откакто е започнал Ковида аз съм единствения доброволно искащ тест, мисля че не съм сбъркал а напротив.Последна редакция от NikMar; 14.03.2023, 19:28.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
 Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
 Коментар
Реклама

Collapse

Коментар