Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати 1 до 10 от 16

Тема: Joying Radio no sound - SOLVED

  1. #1

    Joying Radio no sound - SOLVED

    Hi guys, sorry for the English, but I don't speak very good Bulgarian.

    I live in Sofia and have an Abarth which I'm trying to install an aftermarket radio in. Can anyone recommend me a car shop or a car technician that can help with the installation? I got all the parts needed. I just need someone who can help with the wiring.

    Thanks in advance!

    Beɳ.

    ---
    Although you have posted the topic in the right section at all, due to the language rules I moved it to the International section.
    Forwarding is set for 1 week.

    ogi28b

  2. #2
    Председател на СФФБ
    Член на СФФБ
    Модератор
    Фиат идол

    Регистр. на
    17.08.2007
    Местоположение
    София
    Мнения
    18743
    You just need help to do it by yourself, or you need anyone to do it for you?

    I think we can help if you visit the weekly meetings in Sofia on Sunday at noon. Ask for further details.

  3. #3
    I'm trying to replace the head unit and add some other stuff (reverse camera, hidden antenna, etc.) on my own, but am blocked by now having sound coming out of the speakers. I just need someone to help me get over this hurdle, and then I'd continue the rest on my own. I don't mind paying for the help, but I love doing these type of projects, so I'm looking for someone who can have a look and give a little hand.

    I didn't know you guys have a weekly gathering and I would love joining it regardless.

  4. #4
    Председател на СФФБ
    Член на СФФБ
    Модератор
    Фиат идол

    Регистр. на
    17.08.2007
    Местоположение
    София
    Мнения
    18743
    Well, follow the link below:

    LINK

    This map shows exacty the place where we gather each Sunday at noon. If you have a GPS-unit, use it to find the spot, got to be quite easy.

    Until then, can you provide some additional information:

    - what is your car, make, model
    - what is the make and model of your new head unit
    - any pictures of the unit or technical data, user/service manual
    - picture of the cable harness available (inc. both on the car side and on the unit side)

    As you describe it, I consider it is not just plug-and-play because of the different type of connectors used and some testing and soldering might be needed?

  5. #5
    Thanks for the link. Will try and get there this weekend, if I'm around.

    Regarding the info, I think it's a bit irrelevant to post it here as no one can really diagnose an issue over the internet. That said, the car has a simple ISO harness with 2 connectors of 8 pins. Connector A has 4 wires, while Connector B has 8 (for the 4 speaker channels).

    My car is a 595 Abarth, and I got a special harness that is meant to translate the Fiat wiring to a "universal" one (which fits my radio - Joying, as I wrote in the title).

    Here's my car's pinout:
    (Note that only GND, UB, AUT. ANT. CAN A and CAN B actually have pins on the original ISO harness, and that the original radio works perfectly fine without Connector C being connected at all.)

    Кликнете върху картинката за по-голям размер. 

Име:	Fiat radio back.jpg
Преглеждания:	47
Размер:	334,4 KB
ID:	105856

    Here's the Joying's pinout:
    Кликнете върху картинката за по-голям размер. 

Име:	Fait new radio pinout.jpg
Преглеждания:	57
Размер:	233,2 KB
ID:	105857

    And here is the harness I bought: http://www.connects2.co.uk/Product/P...tem/CTSFA004.2

    The unit powers on fine, and I even have the steering wheel buttons working. I'm not aware of any amplifier being installed in the car from the factory, but the current running assumption (including that of the harness makers - Connect2) is that there is one and it's not getting the "power signal" from the new unit. Since connector B is entirely for the speakers, that leaves us with the 4 wires on Connector A, but that's as far as I managed to get.

  6. #6
    Председател на СФФБ
    Член на СФФБ
    Модератор
    Фиат идол

    Регистр. на
    17.08.2007
    Местоположение
    София
    Мнения
    18743
    At first sight, the problem seems to be quite easy to manage: on the OEM power connector (car's side connector A) there is missing line, #7. It is marked as "NOT CONNECTED", but the new unit needs "switched +12 V (15)" on that line. Thus it senses the ignition key is on.

    The easiest way to solve this is to connect pins #7 and #4 (#4 is U-batt.) on the corresponding wires on the connector you bought.

    See attached picture.

    Кликнете върху картинката за по-голям размер. 

Име:	Fiat radio back.jpg
Преглеждания:	56
Размер:	294,6 KB
ID:	105860

    Hope that helps.

    Attention: by doing this, there is a big chance to come accross another issue: the power draw with the ignition key OFF may be too much (0.100 - 0.500 A or more) and the battery may run out of charge too soon, in just less than a week. This is a bad scenario for you. You must measure the draw with an amperemeter tool and it must not exceed 0.050 - 0.060 A.

    ---
    Edit: See the attached picture

    Кликнете върху картинката за по-голям размер. 

Име:	Untitled.png
Преглеждания:	53
Размер:	24,0 KB
ID:	105861

  7. #7
    Wow, that's a very well-prepared response. Thank you very much!

    However... The issue with the unit is not the power, from what I can see. It's powering just fine with Bluetooth, WiFi, Radio and everything else "working". I mentioned earlier that I'm using an adapter harness from Connect2, and this one is actually providing the unit with the switched power that you are referring to.

    http://www.connects2.co.uk/Product/P...tem/CTSFA004.2

    Here's a photo of it:
    Кликнете върху картинката за по-голям размер. 

Име:	ctsfa004.jpg
Преглеждания:	52
Размер:	62,8 KB
ID:	105870

    There's also a manual for the "black box" that is the steering wheel adapter, but I don't think it should have any impact on the audio: https://www.akustika.ee/juhendid/UNI-SWC.2.pdf

  8. #8
    Председател на СФФБ
    Член на СФФБ
    Модератор
    Фиат идол

    Регистр. на
    17.08.2007
    Местоположение
    София
    Мнения
    18743
    I'm sorry, I didn't catch the problem obviously. Please excuse me.

    So, you power on the radio, it lights up, seems to be working fine, but no sound whatever the source (radio, SD card, AUX IN...)?

    You may need to test the adapter with a multi-meter/ohm-meter for a broken line, but this would be very unusual. Consider a defective unit out-of-the-box, also.

    I cannot help anymore until I see it on my own. Due to some family reasons I will not visit the weekly meeting on Aug 12 and I don't know if anybody else can help you there. May be we can arrange a meeting on Monday or Tuesday evening, Aug 13-14, so I can see it and try to help. You buy the coffee.

  9. #9
    No worries man. You're helping more than you know.

    So yeah, the issue is that no audio is playing over the speakers. Not even the "clicks" of the unit's interface.

    If you're free on Monday eve., that would be perfect! Just say when and where. I was thinking of a few drinks, but if coffee is all you need, I'll get you a double.

  10. #10
    Председател на СФФБ
    Член на СФФБ
    Модератор
    Фиат идол

    Регистр. на
    17.08.2007
    Местоположение
    София
    Мнения
    18743
    Can you provide the exact model of the unit? Is there any chanse for the sound being disabled at all by mistake?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Тема: Joying Radio no sound - SOLVED

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 членове и 1 гости)

Правила за писане на мнения

  • Не можете да създавате нови теми
  • Не можете да пишете отговори
  • Можете да прикачвате файлове
  • Не можете да редактирате мненията си
  •