Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Кърджали през Смолян

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    До Кърджали през Смолян

    Колеги, предстои ми пътуване до Кърджали, но трябва да мина и през Смолян. Неизвестните за мен започват след Асеновград - моля споделете впечатления от пътя. Най-вече ме вълнува от Смолян до Кърджали - никога не съм минавал - мисията възможна ли е? Благодаря ви предварително!
    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

    #2
    Като гледам от къде си, малко се обърках, но да предположим, че ще дойдеш от север.От Асеновград до Смолян се кара, завои са основно, има и по-остри, но около Пампорово бяха дупки по едно време на места. Ходих през януари 2010 до там, може да са ги оправили до сега. Повечето път е ок.От Асеновград до Кърджали съм минавал (по-точно в обратната посока) и не е много приятен път - грапав, но става за добиране до Пловдив по най-пряк начин. Изглежда се сменят стара и нова настилка, като старата е доста изронена, но не беше на дупки. Интересното е, че и другият входен път до Кърджали - през Хасково е правен с груб асфалт и се кара малко като по трошляк - не е като старозагорския асфалт, но с някои коли не се усещало, както при мен. Ако се идва от север, в Асеновград е кръстопът за Смолян и за Кърджали, има табели достатъчно там. За Смолян се продължава направо, а за Кърджали - на ляво по един мост.Смолян - Кърджали съм чувал, че се минава - явно е проходим, но кой изобщо е пътят и какво представлява - не знам.

    Коментар


      #3
      Пътят около Пампорово е даже по-зле от миналата година, но се преживява. От Смолян към Кърджали пътят е в прилично състояние. Имам достатъчно табели трудно ще е да се объркаш.
      Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
      Punto GT 1.4 Turbo '99
      Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

      Коментар


        #4
        От Асеновград караш по главния път. На места вече са почнали да дерат асфалта за ремонт. Внимаваш на Хвойна - има полицаи понякога. След това внимавай в Чепеларе. Спазвай ограничението вътре, че чакалят. След това ако не държиш да минаваш през Пампорово, след Чепеларе(на Проглед) не завивай надясно, а продължи направо през Соколовци и Бостина. След това влизаш в Смолян( през кв.Устово ). На Светофара продължаваш направо, а надясно е за центъра на Смолян(на около 10км). След това след с.Търън има един разклон наляво за Кърджали през Ардино, Чубрика и Кобиляне. Навсякъде има табели и като цяло неможеш да се объркаш. Пътя е нормален за каране, на места има даже и нов асфалт. Само в едно село, но непомня кое беше(някъде около Ардино), имаше доста дупки , че бяха копали за нещо. Ако минаваш през Пампорово веднага след завиване надясно на Проглед започват дупките. Внимавай доста, пътят е много лош почти до Смолян. Последно съм пътувал Асеновград-Смолян-Кърджали 09.2011г.
        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
        Ex.Opel Astra

        Коментар


          #5
          Благодаря ви колеги за насоките! Аз принципно като пътувам за Кърджали минавам през Плодовитово-Първомай и от Български извор спускам надолу там асвалта е нов, само веднъж съм минавал през Асеновград и не останах очарован, нищо, че е по-близо.
          Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

          Коментар

          Working...
          X