Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Варна-Копринка

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Варна-Копринка

    Да използвам че много народ ходи скоро до Копринка, моля споделете подходящ маршрут дотам от Варна. Имайте предвид че съм с кемпер. Засега фаворита ми (понеже го карах преди две години) е Варна-Омуртаг-Котленски проход-Петолъчката-Сливен-Казанлък-Копринка.

    #2
    Ами аз като ходих на Копринка наскоро и минах през Айтоски проход. Има тук таме дупки по настилката, особено в района на село Билка. Но това е и най-прекия маршрут. Другия вариант е през Бургас - дават го 15-тина километра, по-дълъг, настилката е перфектна просто. През Котленски проход също не е лошо, но май е доста обиколно. През котленски проход минах за Жеравна - пак е хубав пътя.

    Коментар


      #3
      Айтоския повече не стъпвам. През Бургас - хич не ми се кара с кемпера в големия трафик Бургас - Сливен. Колоната се движи с такава скорост че ще е мъчение и за мен и за тях.

      Коментар


        #4
        Ами тогава остава варианта през Омуртаг-Котел. През Хаинбоаз не съм минавал, но съм чувал от колеги от форума, че пътя е хубав. То големия трафик е Петолъчката - Сливен: тир-пет коли-тир-пет коли-тир-пет коли и след последния тир - петнайсет коли. Това през нощта. До където ти поглед стига само габарити и нито едни светлини от фарове в насрещното. И аз настигам колоната и се влачи с 30-40. Левия мигач, третата скорост, мръсната газ . Представи си каква дълга колона съм изпреварил, без насреща да има някой. Задминах ги и не посмях да спра за почивка, за да не ме задминат. Това е по-миналата неделя на път за Милеви скали (Велинград). А от Сливен до Казанлък пътя е реконструиран. Аз като минавах тогава имаше ограничения 40, пътя в ремонт. Настилката е хубава. Трябва да са махнали ограниченията вече.

        Коментар


          #5
          ls1 написа:
          Айтоския повече не стъпвам. През Бургас - хич не ми се кара с кемпера в големия трафик Бургас - Сливен. Колоната се движи с такава скорост че ще е мъчение и за мен и за тях.
          Грешно!Големия трафик Бургас-Сливен всъщност е само в участъка Карнобат-Сливен. От Бургас до Карнобат си е авто-магистрала.Минавайки през Котленския проход, излизаш на петолъчката и пак попадаш в същия този голям трафик. Спестяваш само около 20 км, колкото е от Карнобат до Петолъчката. Другото грешно е, че скоростта там е ниска. Тази година не знам на какво се дължи, но евентуалната колона поддържа скорост между 80-100 км/ч, което е оптимално, поне за мен. Едва ли кемперът ти може да вдигне повече де Друг е въпроса, че няма чак такова движение, освен ако не е петък вечер или неделя следобед.Ограниченията от Сливен до Казанлък си стоят, но те си стоят от миналата година, от когато е завършен пътя. Никой не ги спазва, а и те са жълти знаци (т.е.временни) и са поставени под такива "пътят в ремонт" - т.е. важат само когато пътят е в ремонт. Ама той вече не е в ремонт, така че не важат. А и никой не се влачи там с 40.Аз лично бих минал през Бургас. През Омуртаг е хубав пътя, но чувам че магистралата от Варна до Шумен била надупчена като швейцарско сирене. Отделно, че маршрута е с около 40 км по-дълъг.

          Коментар


            #6
            За скоростта имам предвид че аз съм бавен и ще бавя другите . Движа се с около 70км/ч. Някъде 80, някъде 50, затова казвам че ще се пречкам.Магистралата от Варна до Шумен я оправиха и си е ок, с изключение на няколко моста, но и там не е болка за умиране.Северния път е доста спокоен по принцип, ще ми се оттам да мина...

            Коментар


              #7
              Карай си през Велико Търново и Прохода на Републиката - пътят е песен. Ще слезеш в Южна България на участък от пътя, където няма много трафик, защото от Сливен хората са се отделили в посока към Стара Загора и магистралата и Копринка те зове :D
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

              Коментар


                #8
                Да, това последното е май най-спокоен вариант - през Търново и Хаинбоаз или Шипка, в случай, че ти се обикаля повече по завои.Може да се отбиеш да видиш и новия възел в града Иначе магистралата между Варна и Нови пазар наистина е пооправена и в двете посоки, наскоро минах от там.Не е същото чудо с дупки, както беше през зимата.

                Коментар


                  #9
                  Да, за новия пътен възел не се сетих - ще врътнеш няколко обиколки с кемпера по него, ще си направиш някоя снимка - все пак този възел стана прословут в цяла България и вече е част от забележителностите на града :D
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                  Коментар


                    #10
                    И Хаинбоаз е вариант. Пътят е прекрасен, само дето има едни надвиснали скали над пътя, дето не се знае кога ще паднат. Искаха да го затварят, отказаха се, не ги знам какво са свършили, скоро не съм минавал от там.

                    Коментар


                      #11
                      Затваряха го на няколко пъти за по няколко часа през юли, за да взривят и разчистят надвисналите скали. Аз последно минавах миналата седмица и е добре. Имаше при Вонеща вода един огромен каменен блок, който беше паднал, но е разчистен, и той беше встрани от пътя - пак един вид атракция...
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                      Коментар


                        #12
                        През Хаинбоаз значи.Сега остава да реша дали да се наканя да ходя, хм...

                        Коментар


                          #13
                          Спомням си преди две години като минах през Казанлък в посока Копринка и имаше не трапове ами направо окопи по пътя. Пооправили ли са го там пътя?

                          Коментар


                            #14
                            Аааа, да наистина имаше огромни трапове. Като ходих последно, хванах околовръстното и беше ок.

                            Коментар


                              #15
                              Аз баш за околовръстното говоря, там беше страшното. Но преди две години, щом сега е ок съм спокоен.

                              Коментар

                              Working...
                              X