Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Магистрала Хемус, участък Шумен-Варна

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Според БТВ новините излъчени тази вечер всичко е изкърпено и дупки няма. От друга страна...http://www.moreto.net/novini.php?n=93972Над 10 водни клопки заплашват колите по магистрала "Хемус"Много милиони губи отънялата ни и без това хазна заради системното подценяване на поддръжката на пътищата и градските улици. За това се сещаме едва когато се отчитат щетите от поредния порой, излял се над Варна, заяви за агенция "Черно море" дългогодишният пътен строител инж. Росен Колелиев, управител на "Пътища и мостове" ООД. По неговите думи необичайните за сезона проливни дъждове показаха слабите места от липсата на поддръжка и ако не им се обърне внимание сега, те ще се изострят още повече през есента и зимата. За пример той даде липсата на нормално отвеждане на дъждовната вода - най-жестокия бич на пътната настилка, което е особено опасно извън града. Само по магистрала "Хемус" в участъка от Варна до Каспичан има над 10 участъка, които се превръщат във водни клопки за автомобилите, твърди инж. Колелиев. Това са и местата, където винаги след дъжд стават тежки пътни произшествия (само на едно от тях имаше три катастрофи преди седмица). Възможно е да има и проектантска грешка при някои от тези участъци, защото водата в никакъв случай не бива да пресича пътното платно, каза пътният строител. Основното обаче, което се повтаря навсякъде, е занемарената поддръжка на крайпътната отводнителна система. Това се отнася за всички банкети, водостоци, мостови съоръжения. Инж. Колелиев дава за пример Аспаруховия мост, който е много скъпо и сложно съоръжение, но никой не отделя нито лев за поддръжката му. Металната му конструкция, която е над силно агресивна среда, трябва периодично да се оглежда. Затова е нужно да бъде назначен човек или определена фирма, която периодично да проверява всички "тънки" места на съоръжението. Например, всеки стълб има 4 репера и по тях трябва да се следи дали няма слягане на основите. Нещо, което не е правено от доста години насам, споделя пътният строител. Според него такова е положението и с 850-километровата пътна мрежа на Варна, която също се нуждае от целогодишен план за поддръжка. Той си спомня как преди години е имало система, която позволява да се види къде са възможните опасни и конфликтни ситуации. Това се е правело с помощта на специален коефициент, измерващ сцеплението на пътната настилка (вече забравен, а много важен за безопасността на движението).

    Коментар


      #17
      fuoco написа:
      И сега е добре някой минал през новоотворения участък да каже какво е положението. По-специално дали може да се пътува нощем/вечер, или все още се намират коварни трапове.
      от Шумен до Провадия - в тази част бяха дупките - магистралата е 6 точки!!! много добре са я закърпили. вчера минах в едната посока, а днес в другата на обратно - няма проблеми.
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

      Коментар


        #18
        Има 1-2 дупки по цялата магистрала, наистина се кара приятно!

        Коментар


          #19
          Който ще пътува от Шумен за Варна да знае - десетина километра след началото на магистралата - няколко километра след ОМВ - на първата отбивка - движението е отбито през селата чак до отбивката за Провадия. Нататък към Варна не знам как е, щото се включих на Провадия. Ремонтират два моста и като гледам поне месец ще е така.В обратната посока от Провадия до Шумен - няма проблем. Движението е рехаво....
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

          Коментар


            #20
            Колеги някой от вас минавал ли е по новооткрития участък от Шумен до Панайот Волово?Скъсява ли се разстоянието и как е новата настилка?
            Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
            Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

            Коментар


              #21
              i4kin написа:
              Колеги някой от вас минавал ли е по новооткрития участък от Шумен до Панайот Волово?Скъсява ли се разстоянието и как е новата настилка?
              В петък отрязах лентата... Уеко придрусва... новото си и ново... Направили са кръгово на отбивката за Силистра и се хваща пътя за Силистра - от там след километър се включва в магистралата. Спестява се: 3-4 километра, камера на Шел-а в ниското, няколко ограничения от 60 км.ч...
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

              Коментар


                #22
                Май месец ходих до Варна на един бал и направо загинах какви дупки и каво чудо на чудесата беше. Дано са я позакърпили малко, че жива излагация. Иначе в БГ магистрали НЯМА. Просто не знам как ги сертифицират като такива. Всеки, който е излизал навън ще го потвърди.
                Fiat Brava 1.9TD 100

                Коментар


                  #23
                  В момента в какво състояние е "магистралата" . Бях чул за някакви задръствания и тапи поради ремонти във Варна,има ли нещо вярно или не?Ще пътувам тая седмица В.Търново-Обзор и обикновено си ползвам познатия път по измислената магистрала,през Варна и от там за Бургас.Веднъж направих грешката да сека през Провадия и съжалих,но сега разбрах,че там е ремонтиран пътя и са оправени лошите участъци.Все пак ако през Варна е добре,няма да му мисля,но ако ремонтите там засягат моя маршрут,да не мисля от там...
                  ex.Мареа ТД100

                  Коментар

                  Working...
                  X