Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велико Търново - Разград

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Велико Търново - Разград

    Здравейте, предната седмица пропуснах да пиша, че пътувах към Разград.Ако на някого му се налага от София или от Велико Търново, нека ползва този път:
    Велико Търново - Стражица - Николаево - Попово - Разград . В Попово карай през центъра . Внимавай по целия маршрут . Табели има, но маркировки и знаци могат да липсват. Покритието бива.
    За предваителната информация, която имах, преди да тръгна, благодаря на колегата Румен_Хинчев.Недобър алтернативен маршрут има по варненския път (І-4) до Търговище и от там - на север към РР, но един приятел го опитва преди няколко месеца и не остана никак доволен от втората му част.Качеството на настилката по маршрута през Попово и Стражица е под критика само: 1. в Стражица - не минавайте през центъра или най-точно по улицата за Попово източно от центъра. На връщане минах по околовръстното им и беше малко по-добре. 2. в Попово - закърпен, но доста неприятен вълнообразен път в частта откъм изток, но е сигурно 2-3 километра.Останалата част от пътя е стъкло.Самият Разград може да се похвали с много добра настилка без дупки по главните си булеварди, или не съм обикалял достатъчно, или наистина се поддържа качествено мрежата.

    #2
    Добра алтернатива също е Велико Търново - Горна Оряховица - Долна Оряховица - Драганово - минава се покрай Сушица - Камен и през разклона при Лом Черковна се включва по ремонтирания път Бяла - Попово, но това за запознатите с пътищата през нашата китна област и тези, на които им се опознава родината.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

    Коментар


      #3
      Мда, това може да се опита, само през Горна Оряховица има една улица по въпросния маршрут покрай Захарни заводи с няколко пресичания на жп линии в посока за летището, там не си е работа, до добре по обходния път от Лясковец за летището, който пак води към Долна Оряховица. От сто години не съм ходил по тези места на север, някой ден може да видя как е настилката. Иначе официалният път между Попово и Велико Търново е както го казва колегата sugarboy, това е според табелата на мястото където моят и неговият маршрут се разделят.Всъщност минах през Арбанаси и Горна Оряховица за Разград и се оказа, че има един чисто нов, прав, на месец-два, път долу на снимката е.Ако минава влак от Варна по успоредната жп линия, става весело за возене, за това се сетих, докато карах до влака на метрото между Мусагеница и Младост.off:Пак се замислям дали да започна един малък flash сайт с база данни, който да има карта с пътищата.Идеята е да можем да оценяваме трасетата в страната по настилка, кривина, тип природа наоколо и други неща, които могат да дойдат на ум. Също да може да създаваме нови пътища, да ги коментираме и т.н... Добре ще е този раздел на форума да има и картографско представяне с линкове към теми, примерно.Би било по-добре да виждаме визуално за какво говорим, особено за второкласни и третокласни пътища, които не са ясни на всички. От картите на OFRM данни за качеството не стават много явни, а за мен, а предполагам и за други хора, е важно да знаят по какво ще карат, за да стигнат до непознато място.С удоволствие бих попълвал и данни за пътищата в сайта от местата, където ходя, най-малкото ще ми е за лична употреба.
      Прикачени файлове

      Коментар

      Working...
      X