Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избягване на коловозите западно от А2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Избягване на коловозите западно от А2

    Здравейте, западно от нулевия километър на Хемус е доста неприятен път до околовръстното: с множество ограничения и коловози от вдясно, за това ми идва идея да заобиколя тази част. На Елешница да сляза на юг към Столник, подбалканския път, Елин Пелин, гара Елин Пелин, Нови хан, А1 и към околовръстното.Това се води ІІІ-105.За цялата тази обиколка искам да питам как е частта от А2 от Елешница до подбалканския път.Останалата част от маршрута е изпитана и единственото място, където трябва да се внимава, е мостът преди гара Елин Пелин.На картата е мястото, за което питам.Ако никой не отговори, в крайна сметка ще опитам пътя и ще пиша, но ще се радвам, ако е много зле, някой да каже предварително, за да не опитвам изобщо.Иначе тук: има нещо по въпроса.PS: Забелязах странна особеност на пътния възел на Елешница: според gps, е предвидено само включване по магистралата в източна посока, идвайки от пътя от Елин Пелин, а изключване, при идване от изток по А2 не е предвидено..
    Прикачени файлове

    #2
    В крайна сметка се оказва, че коловозите не могат да бъдат избегнати, защото по този път може да се слезе само в североизточна посока, тоест към Варна.В обратна посока възел няма, а коловозите са точно в посока към София.На yahoo maps пътят изглежда доста тъмен, което може да говори за нов асфалт, но трябва да се провери на място.

    Коментар


      #3
      Не те разбрах за кои коловози говориш. На входа на София от магистрала Хемус?
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

      Коментар


        #4
        Да, до колкото помня, са преди и след разклона за подбалканския път, между богоровите, където са 2х2 ленти.

        Коментар


          #5
          Там на ден минават десетки хиляди автомобили, не съм чул някой да е имал проблем. Цялото разстояние от края на магистралата до разклона за околовръстното, спазвайки ограниченията, го минавам за 7-8 мин.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

          Коментар


            #6
            Става дума за неприятно нагънатия асфалт от множеството тежки камиони, дето минават от там. Преди седмица минах с моето браво (супер ниско между другото) и доста се притесних да не я разпоря колата отдолу, но за щастие не успях
            Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
            Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

            Коментар


              #7
              Вторник пътувах по този път София-Троян. Ако това се нарича магистрала Аз ставам трамвай.

              Коментар


                #8
                По темата опитах горния път от Елин Пелин до Елешница.Митовете за дупки не са верни, пътят е добре.Има 4-5 дупки, съсредоточени малко преди да се влезе в Елешница, вижда се мостът на магистралата.Ето GPS координати на дупката: N 42.73296 E 23.62612Иначе пътят е абсолютно проходим.Първоначалната ми идея за влизане в магистралата от Елешница, обаче, не е добра.На мястото, където на gps е обозначено, като вход за магистралата, с лек, но стабилен десен завой започва мостът над Елешница и има изрична забрана за влизане.Така че си караме по коловозите.

                Коментар


                  #9
                  Така, значи днес въпросният знак го нямаше!! Влизането в А2 излиза, че е разрешено.Много странно как се появяват и изчезват..Освен това, намерих начин да се заобиколят богоровите и околовръстното на влизане в София по доста сносен начин, но с малко обикаляне напред назад.На западния край на Хемус се хваща вдясно разклона за Яна или гара Яна не помня кое беше. По І-3 (стария път за Ботевград) се кара до Елешница (2-3 минути), от там под магистралата и към Елин Пелин и Нови хан направо до А1 и Цариградско шосе. Неприятното е от Яна до Елешница, че, де факто, се връщах назад по пътя, който бях минал по магистралата, но си струваше.

                  Коментар


                    #10
                    Колега,че има коловози,има,но те са по-малко от километър след изхода на Горни богров до разклона на стария път за Ботевград,и то само в дясното платно.След изхода на селото биеш лев мигач и пълен напред :D
                    Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
                    ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
                    ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
                    ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

                    Коментар

                    Working...
                    X