Много се застоях
Планирам за лятото (най-вероятно - юни или юли) едно пътуване до Лондон.Предполагаем маршрут на отиване - България - Сърбия - Хърватска - Словения - Австрия - Германия - Белгия - Великобритания.На връщане може леко да го променим, за да минем през Франция и Швейцария, и евентуално - Италия - Гърция (или Италия - Словения и насам).Планинга на маршрут в сайта за CNG ми казва, че метан станции има средно на всеки 25 километра по избрания маршрут. Единственото голямо разстояние е от Белград до Загреб, 364 км, като ще имам още една бутилка и ще мога да изминавам долу-горе толкова с едно зареждане. Пък и да покарам малко на бензин не е фатално.Искам да се подготвя от рано, по отношение на зареждането в страни като Германия и Белгия. Доколкото разбирам, там за да заредиш с метан не е достатъчно да имаш дебитна или кредитна карта, а и някакви ’gas card’.Ако някой има повече информация - моля да споделя докато е време
За магистралните такси и подобни също ми трябва актуална информация, макар че до тогава може и да има промяна.Планирам да не бързам много - много. Ще разглеждам каквото има за разглеждане по пътя. На отиване ще имам 2 свободни места, а на връщане - само 1. Така че ако има желаещ(и) да се повози из Европа и да си споделим разходите - да казва.Приемам и всякакви разумни препоръки за отклоняване от маршрута за нещо интересно.

Коментар