Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дубровник и цяла Хърватска

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    От това, което изчетох в нета, оставам с впечатление, че цяла Хърватска е много красива. Иии защо по дяволите хърватските мутри не са бетонирали цялото крайбрежие?!? Че и островите... Спираме да спамим темата и ще се включим след две седмици със снимков материал.

    Коментар


      #62
      Е то по принцип природно няма много плаж (пясък) за бетониране там.

      Коментар


        #63
        Ами ние се върнахме. Чакам Humppa да сподели неговите впечатления, макар моите да се покриват на 90% с неговите На първо време - малко снимки от мен - ТУК.Маршрутът беше:Козлодуй - КПП Връшка Чука - Зайечар - Парачин - Белград - Загреб - Слунь - Плитвички езера - Слунь - Книн - Парк Крка - Шибеник - Водице - Загреб - Белград - Ниш - Зайечар - Козлодуй.Спирали сме само в удебелените места, останалите транзит.Равносметката от пътуването е както е показано на картинката (+40 км, че забравих да нулирам преди да тръгнем):
        Прикачени файлове

        Коментар


          #64
          Генерални изводи:1. Колкото по на запад отиваш - толкова по на запад отиваш.2. Хърватска е в Европа, Сърбия е на прага на Европа, родната кочина България изостава с няколко обиколки.3. Такова нещо "България да се оправи" не съществува!!!4. Хърватска е чиста, подредена и невероятно красива. За да остане такава не трябва да пускат Ганьовци.5. Ако някой иска да разбере истинският смисъл на думата "магистрала", трябва да излезе зад граница.6. ИСКАМ ДА ЕМИГРИРАМ!

          Коментар


            #65
            Здравеите,това Разтоке много примамливо изглежда,ако сте спали там някъде малко инфо да дадете.

            Коментар


              #66
              Разтоке е квартал на Слунь. Спахме в Слунь за по 100 куни (25 лв) на човек на вечер в много прилична къща.

              Коментар


                #67
                http://www.stefanacfamily.com/index_en.htmlГорещо препоръчваме! Място е чудесно, има си всичко!----------------------Сега малко за Плитвичките езера...Невероятно красиви, направо са задължителни! Ние влязохме от вторият вход (входовете два са). Цената на човек е 110 куни (под 30 лева), а цената за паркинга беше (по спомен) 7 куни на час (около 2 лева). След входа, като стигнахме до пристана за корабчетата, поехме надясно и надолу, и обикаляйки около езерата стигнахме до крайната точка - едни много величествени и високи водопади. Тръгнахме на обратно, но от отсрещната страна и стигнахме до кът за отдих с кафенета, сувенирно магазинче, тоалетни (каква чистота и хигиена!!!) и пристан за корабчетата. Тук някой от посетителите се прецакват, като се качват на корабче! НЕ! Продължава се напред и се обикаля въпросното езеро по една много дива пътека. Прекрасно е! След това се продължава все нагоре по другите езера и водопадчета (които буквално са навсякъде). Просто на човек му се изкълчват очите от красоти и красоти! И да знаете, че има и пътека, която обикаля и най-горното езеро, което се явява и най-голямото в целият ансамбъл. Задължителни са хубави туристически обувки да се носи много вода! Ние бяхме с маратонки и си ги прецакахме с лепкавата кал!Няколко думи и за водопадите Крка...Величествени и невероятно красиви! Тук входът също е 110 куни, но отделно се плаща за разходката с корабчето, посещението на ВЕЦ-а и историческите забележителности, и Великия водопад. Самият парк е огромен, разстоянията също, за това и се плаща допълнително за корабче и т.н. Паркинга е безплатен, посетителите се извозват надолу, към началото на пешеходните маршрути) с автобуси. Долу, под най-големият водопад в ансамбъла има плаж, кът за отдих, ресторанти, кафенета и т.н. Като седне човек на биричка там и се чуства в рая! Две големи наливни бири се равняват на 50 куни Да се носят хубави обувки и вода, банският да е облечен предварително

                Коментар


                  #68
                  И от мен малко описания:Пътят:В Сърбия - хубави пътища, като в по-голямата част на южна България. Разликата е, че освен задължителната маркировка навсякъде, има и светлоотразителни колчета.В Хърватска - перфектни. Магистралата е платена, при това скъпичка. Около 10 ст/км. Платили сме около 80 лв само в Хърватия магистрални такси, при това където е възможно карахме по други пътища. Това е от сръбската граница до Карловац и обратно. Пробвахме и малко след влизането от Сърбия (Славонски Брод), но алтернативният път минава през на практика непрекъснато населено място. Карахме около 40 км през него и пак се качихме на магистралата. Ограничението е 70 в повечето села, както и в тези слетите, но трудно се кара с толкова, щото има движение, светофари, пешеходни пътеки и т.н.По магистралата полицията е с цивилни коли, Мерцедес CLK, ако караш бързо те настига, пуска една светеща табела да го следваш до следващия паркинг и там ти режат главата от кръста В едно село имаше и полицаи с камера, но ние си спазвахме ограниченията. Иначе хърватите предупреждават и те с фаровете.За езерата колегата е споделил, няма какво да добавя. Задължително трябва да се посетят. Днес показвах снимките на колегите и осъзнах, че на снимки не може да се усети това, което се усеща там. Вълшебно място е.Посетихме град Книн, който ни беше на път. На върха на хълма има крепост, от която се вижда околността. Там е имало сериозни боеве между сърби и хървати по време на войната (1990-1995). Не е туристическо място и много ни се зарадваха, като ни видяха, че сме чужденци.Докато останалите обикаляха водопадите Крка, аз реших да ходя на плаж на морето и така стигнах до градчето Водице, за което бях чел, че имало пясъчни плажове. Градчето е типично средиземноморско градче, имах чувството, че съм в Италия. Плажът обаче беше с едри камъни. Потъркалях се по плажа час-два, една леля няколко пъти ме предупреждава, че ще изгоря от слънцето , ама не я послушах и се опитах да изгоря, ама не можах .На тръгване от Водице качих едно момче на стоп до съседния град Шибеник. Поразпитах го и се оказа, че все пак има пясъчни плажове, ама не съм ги намерил.Разходих се и из Шибеник, усещането за Италия не ме напусна.Като цяло Хърватия страшно много ме изненада приятно. Много по-европейска държава от ориенталска Гърция.

                  Коментар


                    #69
                    E как ще те напусне впечатлението , че си в Италия , като цялата тази област Истрия е предадена на Югославия след ВСВ .Тя и цяла Далмация е пак творение на венецианците .
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

                    Коментар


                      #70
                      Immortal написа:
                      Като цяло Хърватия страшно много ме изненада приятно. Много по-европейска държава от ориенталска Гърция.
                      Ами тогава ,ако отидеш в Словения ще онемееш,още по Европейска държава. Още през 2005 год. съм се влюбил в тази страна.Всичко е като приказка почити.Казал съм си ,че ако един ден искам да живея някъде ,ще е там.

                      Коментар


                        #71
                        VIT аз в Словения не съм ходил още, но и аз съм с твоите мераци. Чудесно пътешествие!

                        Коментар


                          #72
                          Здравеите колеги,видях го и това Растоке,тая Хърватска краи няма с тия красоти.И каква пъстърва ядох при Петро,.....тия хора предлагат само 3-4 ястия но направени с мерак.Ето го ресторантчето между потоците.И брашно си взехме но още не е пробвано.

                          Коментар

                          Working...
                          X