На този адрес съм описал един полезен гръцки сайт, на които може да проверявате онлайн цените по гръцките бензиностанции, не само в Атина и Солун, но и в останалите градове.Може да намерите най-евтиното гориво, още преди да сте започнали пътуването си в Гърция.Надявам се информацията да е от полза на всички пътуващи в Гърция.Ако админите сметнат, нека дадат важност на темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Информация за горивата в Гърция
Collapse
X
-
Проблемът в Гърция с горивата не е в цените им (обикновено са леко по-евтини отколкото у нас), а в намирането на ГАЗ (LPG) станция.Аз знам само 2 газ-станции в Солун, които в една от темите за Гърция съм обяснил възможно най-разбираемо къде са. Чувал съм че има общо 4 в Солун.Чувал съм също така, че има и в Александруполи, което живо ме интересува, тъй като ми е сравнително близо и даже тази събота пак ще пътувам натам. Ако някой знае дали наистина има в Александруполи газ-станция и къде се намира, много ще съм благодарен. А аз ако науча - ще пиша тук.Иначе трябва да се има предвид, че в Гърция в неделя нищо не работи, вкл и повчето бензиностанции. САмо определени работят и в неделя, като са обозначени със съответната табела "Отворено в неделя" (Кириаки аникси - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΞΗ)
-
Това дето си го написал означава, че са отворени само на пролетImmortal написа:"Отворено в неделя" (Кириаки аникси - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΞΗ)
Ανοιξη - пролет.Το βενζιναδικο e от среден род, значи трябва да е Ανοιχτο την Κυριακη.Δουλευει τις Κυριακες. по-скоро. Или тези за целия уикенд Δουλευει το Σαββατοκυριακο.Относно газта в Гърция, Солун: http://marfiland.blogspot.com/2008/0...post_8806.html[/list]Метан - йок!
Коментар
-
Мерси за поправката... прав си. Начинаещ съм в гръцкия, а такъв надпис само мернах, явно не съм го прочел правилно...Цената на бензин Н95 от предната събота в североизточна Гърция (от Свиленград до Александруполи): от 1.11 до 1.19 евро/литър. (в зависимост от бензиностанцията).Иначе цените на различните неща са различни - има стоки на цени като в България, че и малко по-евтино (напр.Нескафето в магазина). В заведенията са обаче доста сериозни - никъде няма кафе в кафене под 2 евро. В ресторантите е доста скъпо по нашите стандарти, но има заведения за бързо хранене, където се оказва че е по-евтино от тук.Например в Алекс/поли в центъра има едни заведения, приличащи на кръчмички, където 4 човека се наяждаме за около 16 евро заедно с 4 бири - т.е. по 4 евро на човек - за две шишчета (сувлакя), пържени картофи (пататес) - огромна порция, хубав ръчен селски хляб и един Амстел. В Ямбол за това ще платиш повече, със сигурност.marfi написа:Това дето си го написал означава, че са отворени само на пролетImmortal написа:"Отворено в неделя" (Кириаки аникси - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΞΗ)
Ανοιξη - пролет.Το βενζιναδικο e от среден род, значи трябва да е Ανοιχτο την Κυριακη.Δουλευει τις Κυριακες. по-скоро. Или тези за целия уикенд Δουλευει το Σαββατοκυριακο.Относно газта в Гърция, Солун: http://marfiland.blogspot.com/2008/0...post_8806.html[/list]Метан - йок!
Коментар
Реклама
Collapse

А как са цените по принцип в Гърция?Питам,защото другия месец съм на екскурзия там и да имам някаква представа за това,което ме очаква..
Коментар