Привет на всички! Имам следния проблем: колата е с 20мм фланци от както съм я купил, та и от преди това. Наложи мисе преди 2 дни да ги махна, защото си купих джанти с борд, обаче с фланците гумите излизат от калниците и при най-малката неравност по пътя (а те са много) опират в калниците. Пробвах снощи да ги махна ама така са запекли на диска, че няма махане. 2 часа съм ги блъскал с чук и няма никакво развитие. Някой знае ли как да ги махна по безболезнено? Не ми се иска да ги чупя, защото са много хубави и мераклийската направени. Имам 2 предложения досега от приятели: 1-да нагрея фланците с горелка или пистолет за горещ въздух (алуминия се разширявал), 2-да ги полея с кока кола, да оставя малко да покиснат и тогава да пробвам да ги махам. Ако някой има опит нека сподели, също и идеи как да ги махна без да ги повредя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги, помощ с фланци!
Collapse
X
-
Re: Колеги, помощ с фланци!
колега нека да уточним те със собсвени болтобе ли са или се ползват тези за джантата ама по дълги ако са без болтове огледаи дали случаино нямат две по малки болчета навити на мястото на центрите за да дъражат фланците към главината ако са без болтове то няма шанс да не се отлепят огледай внимателно зачисти ги по челото отпред с телена четка и виж за споменатите болтовеhtp_vesko написа:Привет на всички! Имам следния проблем: колата е с 20мм фланци от както съм я купил, та и от преди това. Наложи мисе преди 2 дни да ги махна, защото си купих джанти с борд, обаче с фланците гумите излизат от калниците и при най-малката неравност по пътя (а те са много) опират в калниците. Пробвах снощи да ги махна ама така са запекли на диска, че няма махане. 2 часа съм ги блъскал с чук и няма никакво развитие. Някой знае ли как да ги махна по безболезнено? Не ми се иска да ги чупя, защото са много хубави и мераклийската направени. Имам 2 предложения досега от приятели: 1-да нагрея фланците с горелка или пистолет за горещ въздух (алуминия се разширявал), 2-да ги полея с кока кола, да оставя малко да покиснат и тогава да пробвам да ги махам. Ако някой има опит нека сподели, също и идеи как да ги махна без да ги повредя.
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Това, което ме притеснява на тези джанти е растоянието от там където опира на главината с дупките на болтовете и самата "спица" на джантата е много малко. На купето опира спирачния апарат в джантата и без фланец не става. На браво пасва перфектно и без фланци и няма проблем. Ама на ГТ-то без фланец незнам дали няма пак да опира в спирачния апарат, предполагам че са по голями от на бравото. Джантите по принжип съм ги купил от едно момче с алфа, на нея също няма проблем.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Свалени са , ама стана неделята ,че събота бях зает Оказа , че сила не трябва , а малко чалъмDogForLife написа:БялаСила ако искате може да пием кафенце утре по някое време и да видиме фланците.
Единия заден ни позабави повечко но ги свалихме. И малко ино фланците са с 4 болта за главинта , а джантата се завива на фланците
Power Under Pressure
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар