Колеги, днес се сдобих със така бленувания от мен спойлер тип козирка за моето седичи :D Боята на спойлера бе в отчайващо състояние с оглед годините и мъката при демонтажа от донора...Сега идва частта с въпроса...Оригинално в/у него е нанесена боята без грунд и подобни, самият той е изработен от нещо подобно на гума (силнопресована гъба) гладък отвън и порест от вътре.След шлайфа със шкурки какво да използвам?А - директно боя Б - някакъв грунд и след това бояДавайте предложения само ако имате опит с боядисването на подобен материал.благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бояджийско питане?
Collapse
X
-
Шприц, след това търкаш шприца на водна 600 ... 2000 само преди пастиране се търка, ако има стечка или някоя прашинка в лака нали това зависи от това дали боята е база/лак или акрил ... но в общи линии това е
Alfa Romeo 147 JTD and Alfa Romeo GT JTDm - now
Fiat Coupe 2.0 16V LE style - air intake; kappa turbo inlet manifold; 63mm exhaust system; headport;lightweight flywheel; chip - 1++hp - EX
Fiat Tipo 1991 - ex
Fiat Uno Fire - ex ex
Коментар
-
Частта с пастирането е ясна и да акрил е боята.Мисълта ми е защо оригинално не е положен никакъв грунд или шприц-кит ?nastybg написа:Шприц, след това търкаш шприца на водна 600 ... 2000 само преди пастиране се търка, ако има стечка или някоя прашинка в лака нали това зависи от това дали боята е база/лак или акрил ... но в общи линии това е
Чух за някакъв силиконов грунд който позволява боята да остане още по гъвкава
познания по въпроса
Sedicivalvole (Racing Rosso)now
GTV 2.0 (612 A)now
E60 530D now.. hate it big time :D
Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex
Коментар
-
:D Аз до гума го обелих днес с помоща на бръснач за керамични плотове :P боята падна супер лесно.какво е урки?И да боя ми се налага колата е червена и макар брони прагове да са гола пластмаса не се връзваS.W.A.T. написа:И аз има козирка от скоро на типото изшкурих го до гума и отгоре пръснах урки за брони, щом искаш боя ти трябва безцветен праймер за да стане добра връзка
и трябва боя.Безцветен праймер ще бъде закупен утре заедно със боята.П.С. С този новия силикон на МОМЕНТ ли го монтира?
GTV 2.0 (612 A)now
Коментар
-
Ами пишеше Церезит ултра нещо си фикс много бързо хващал дрън дрън общо взето
6-8 часа седя с тежести и тиксо и после още 14-16 часа преди да отлепя тиксото, а урки е боя имитация на голата пластмаса
По ръба го залепих с двойнозалепящо за лайстни на кар систъм, мисля че ако си намериш тяхно или на 3М също няма да е лошо да сложиш
'93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
'97 Coupe 16VT 262WHP+
Коментар
-
Аз към Момента съм се насочил, колкото за по кантовете също силикон просто така е бил фабрично и така и аз ще го направя :D За тежести какво ползва че на мен нищо не ми идва на ум...пък и да сложа някакви груби предмети в/у новата боя.....Евентуално едно стреч фолио да сложа да запазя боята ама тея тежести днеска цял ден го мисля какви да бъдатS.W.A.T. написа:Ами пишеше Церезит ултра нещо си фикс много бързо хващал дрън дрън общо взето
6-8 часа седя с тежести и тиксо и после още 14-16 часа преди да отлепя тиксото, а урки е боя имитация на голата пластмаса
По ръба го залепих с двойнозалепящо за лайстни на кар систъм, мисля че ако си намериш тяхно или на 3М също няма да е лошо да сложиш 
Имаш ли пикчурс
от твоя монтаж?
GTV 2.0 (612 A)now
Коментар
-
Аз го лепих преди боята... защото колкоео и да е еластична, реших даго пръскам на място, просто си облепих колата за 10 минути и готово
ползвах метални плочи изрязани на парчета по 10 килограма, ползваме ги да натоварваме коли на стенда за предници 
За жалост нямам... Това е след монтажа и уркито...
'93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
'97 Coupe 16VT 262WHP+
Коментар
-
Това също беше важно от какъв материал е гума, пластмаса, стъклопласт и т.н. ... хубаво е при боята да му пръснеш "пластофикс" пръска се преди пластмаса и т.н., за да не започне скоро да се люпи боята ..._power_ написа::D Аз до гума го обелих днес с помоща на бръснач за керамични плотове :P боята падна супер лесно.какво е урки?S.W.A.T. написа:И аз има козирка от скоро на типото изшкурих го до гума и отгоре пръснах урки за брони, щом искаш боя ти трябва безцветен праймер за да стане добра връзка
Alfa Romeo 147 JTD and Alfa Romeo GT JTDm - now
Fiat Coupe 2.0 16V LE style - air intake; kappa turbo inlet manifold; 63mm exhaust system; headport;lightweight flywheel; chip - 1++hp - EX
Fiat Tipo 1991 - ex
Fiat Uno Fire - ex ex
Коментар
-
Задните джанти са...#1 ! :X :X :X :XПродавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
-
Добре е преди всякакъв вид боя да му пръснеш Пластофикса...За по-сигурно..._power_ написа:Е вече ме объркахте преди боята Урки ли да пръскам или Пластофикс?
Аз таблото си боядисвах така...Първо пробвах без Пластофикс и се боята започна да пада на места...Но след второто боядисване няма проблеми...
ПП:Моя Спойлер го лепих с авиационно лепило...
Важното е ,с каквото и да го лепиш ,да не влиза вода между крилото и капака...Особено зимата...Иначе и моето е такова гумено...Даже бая се сгъваше ,като не беше на колата...И затова се отказах да го боядисвам ,но може и да му ударя една боя...
Лошото е ,че на места има малки пукнатини и не знам как да ги оправя...Моето е ето такова...Иначе ми харесва как седи на колата ,коренно променя визията...
Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
За хубаво уплатнение ( да не влиза вода ще се постарая доста със силикона
Зимата тази кола не я карам даже и в дъждовно време избягвам
п.п. ако боядисаш твоето според мен ще седи доста стилно.След 10 мин излитам за пластификатор и боя :D
GTV 2.0 (612 A)now
Коментар
-
Пръснах днес подложка за пластмаса и 30 мин по късно пръснах и боята :D Подложката беше сребриста на цвят преди нанасянето
но при нанасянето безцветна
Боята естествено е точната
купих ленти за монтаж на лайсни остава утре да купя и силинона!Снимки съвсем скоро...маси щастието баси кефа :D
GTV 2.0 (612 A)now
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар