Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тунинг на Гранде Пунто (Лъки)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Тунинг на Гранде Пунто (Лъки)

    Привет. Отскоро имам този автомобил http://2.bp.blogspot.com/_1XknPAfZhc...e+Punto+3d.jpg Засега нямам откакво да се оплача, но пред блока вече има 3 такива, а едната е 1:1 и ако не беше номера нямаше да си я позная, затова мисля да я индивидуализирам доколкото мога. За начало мисля, че един спойлер би стоял добре, защото за мен нещо липсва отзад Второто е да сменя джантите с алуминиеви, ако е възможно по-големи от базовите 15ци. Колата си има пластамосив капаци, но вече 3 от 4те са изпотрошени, а от Ауто Италия ми поискаха 50+ лв само за един. Нещото с което ще завърша екстериора са 4 неонови пръчки с копче за включване в купето, заради куките. Притеснява ме дали няма да се потрошат по тия кофти пътища. Отвътре смятам да сменя радиото с ДВД/GPS система. Тук съм пуснал тема. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=752800 Голямата промяна в интериора ще са претапицираните седалки (поне предната и ако не двете то поне шофиорската ). Смятам да се пратпициарт с кожа, понеже оригиналната тапицерия ми спарва супер много и е доста кофти когато излезеш ок колата целия ти гръб да е в мокри петна. Ще завърша евентуално със спортни педали монтирани с болтове. По двигателя няма да се пипа, въпреки че 65те коня са твърде малко извън града, първо че съм много бос тая сфера, второ, все пак става дума за кола в гаранция. Бюджета засега е с абсолютен таван 1700 лв. Ако знаете някакви места във Варна където да ми свършат тия работи? Благодаря за мненията предварително.

    #2
    За сполерче утиди в МГ тунинг в Аспарухово като влезиш мисля че на 2-рата пресечка беше табелата за завиване на дясно и че след 200м си там ( по спомен извиняваи ако греша за точната пресечка) за там мога да кажа че съм виждал много работи който не ми харесват като изпълнение ,но съм виждал и работи който добре са направили .За неоните според мен не глупост ( ако не и селско без да засягам теб или някой колега ! ) ако имаш и др въпроси на лс или скайп поздрави
    ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
    Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
    Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

    Коментар


      #3
      Re: Тунинг на Гранде Пунто (Лъки)

      Тунинг се започва винаги от джантите...тва е закон просто.Купи си едни хубави 17-ки и тогава слагай неонче и т.н. макар ,че от личен опит ще ти кажа,че идеята с неоните въобще не е добра.Първо,масово продаваните неони са турски боклуци от по 20 лв бройката и след максимум месец горят подари една или друга причина...ако имаш нещастието да запалиш на включен неон считай,че още пред магизина са изгоряли.Така че по хубаво си давай парите за някви по смислени глезотиики , пък и колата си засложува и няма смисъл да я кичиш като циганска жигула
      FIAT Bravo Club Plovdiv
      Con Asistencia di Veloce

      Коментар


        #4
        Aз имам Гранде Пунто 1.3 75 коня. Актив модификация. Сложих му 15" джанти, за напред ще слагам 17 с 205/45 гуми но това ще е догодина. Ето снимка как изглежда с джантите http://thegamepz.snimka.bg/auto-raci...38371.20870306. Гумите обаче са нисички. 195/50Сложих си и тези педали http://thegamepz.snimka.bg/auto-raci...38371.20870346 (40лв оригинално спарко от Панаира в Пловдив )Смених и скоростния лост, че на актив модификацията скоростния лост е пластмасов без кожа, сложих Абартов от Пунто 2. ( 30лв от Панаира в Пловдив)Сложих и Би-ксенон 6000к въпреки че оригиналните фарове светеха доста силно, но ме дразнеше жълтия цвят. Като се разработи мотора ще го чипна че с тези 75 коня не е от най-бързите.Взел съм и К&N спортен филтър но и него ще сложа малко по късно, че сега е на 2500 км поне да стане на 4000.

        Коментар


          #5
          Привет, реших се на следните промени по колата. За джанти DEZENT V (silver) 7х16, 4 отвора 100мм, към тях гуми Firestone Firehawk с размери 195/55R16 (с монтажа около 1500лв). Задни стопове https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...zL3JmmNdFupmiA за 380лв. При фаровете имам колебания между няколко модела с дневни светлини(онези лидчета като новите аудита). Искам да попитам каква е разликата между тези двата видаhttps://www.dectane.de/SCHEINWERFER/...c4b44a23e6adc6https://www.dectane.de/HEADLIGHTS/He...ome-38667.htmlОсвен това искам да знам дали ще имат някакъв проблем с датчици и светлини по таблото? Голямата работа смятам да е обеззвучаването на вратите с битумна лента и шумопоглъщашите материали. Големият проблем е постоянното скърцане от вратите при преминаване през неравности което не се търпи и от всеки сервиз ми казват, че не се оправяло. Смятам, че е от пластмасовите щипки, или нз как точно се наричат които държат пластмасовият панел за желязото на вратата. Тях ще ги позапълня със силикон, уплътнения и каквото друго измисля. Още в началото бях свалил бронята и мога да се закълна, че колата ми си имаше кора под двигателя. След сервиза нямаше и както тук, така и там хората ми казаха, че модела се произвеждал без. Все пак отдолу има държачи, а в нета видях, че се продава и това също е вариант за подобрение. Освен това засега съм в ранен етап, но проучвам възможността да си дообработя поне моята седалка, да я направя с обдухване, че лятото стои на открито и става страшно вътре, а никак не търпя на жеги. Като за начало ще направя най-лесното възможно. Ще си изкарам кабелче за AUX което да минава отдолу и да стига до пепелника някъде. За в бъдещ период обмислям някои гъзарийки като неон и автоматично включване на фаровете заедно с отключване на колата, но поне за първото смятам, че доста трудно ще се получи както искам. Първо, че досега съм виждал не повече от 2-3 хубави, второ, че искам да се изключва с бутон в купето от съображения за сигурност, а и някак ще е прекалено да стои навсякъде включен. Все пак всичко си има граници. От днес съм във ваканция и съм се решил сериозно да се заема. Ако имате някакви предложения и препоръки заповядайте. Извинявам се ако съм досадил на някого с дългия си пост. Моля пишете тук, а не на лично, за да става дискусия и да се чуят повече мнения.ПП. Видях, че се предлага хромирана решетка горна и долна и ми изглежда добро попадение, но просто нямам пари дотам засега.

          Коментар


            #6
            Сложи някоя снимка да видим как се получава за сега.

            Коментар


              #7
              Здравейте колеги. От скоро съм собственик на Грснде пунто 1.4 16V Спорт. Като цяло колата е перфектна,но намарим някои неща на които трябва да обърна внимание. Видях,че е подменяна изпускателната система от колектора до задното гърне,а самото задно гърне е оставено.Нещо вътре в гърнето тропа и искам да го сменя със спортно гърне.Може ли някой да ме посъветва къде се продават качествени спортни гърнета (но да не са универсални)? Ще му сложа и спортен филтър на K&N,ако може да ми кажете къде се продават такива филтри има ли представител на K&N в България? Като цяло не съм доволен от вървенето на колата (вижда ми се доста слабичка за 95кс.).Ако има някой който притежава същия модел,моля да сподели какви са му наблюденията върху колата. Също така за нова кола е доста шумна отзад. Може ли да се обезшуми по някакъв начин?
              Fiat Grande Punto 1.4 16V 95hp

              Коментар

              Working...
              X