Здравейте!Има много теми как да се затъмняват стопове, но нито една как се изсветляват.
Харесват ми оригиналните цветове на стоповете на Бравото, но от най-външната матирана пластмаса, която ги покрива почти не се виждат. Въпросът ми е може ли да се намери/направи абсолютно същата като форма като оригиналната пластмаса, но прозрачна или по-леко тонирана? Предполагам ще трябва да се счупи старата и да се залепи новата на мястото й, защото не е прикрепена, a залепена за стопа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на най-външната част на стопове на Браво
Collapse
X
-
Без значение какъв е цвета тези неща не се сменят.Слепени са термично и нямат отлепяне.Вероятността да се счупи прозрачната част е голяма.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
може да се отлепи но трябва да стане много внимателно и после сигурно ще седят като на Иван изпъкнали навънкаRacer GT написа:Без значение какъв е цвета тези неща не се сменят.Слепени са термично и нямат отлепяне.Вероятността да се счупи прозрачната част е голяма.FIAT Bravo Club Plovdiv
Con Asistencia di Veloce
Коментар
-
Моите са леко затъмнени с някакъв розов отенък. Значи има производствено незатъмнени? Аз лично не съм виждала никога такива, а на ден срещам поне по 3-4 "колеги".А за залепянето - видях че са термично залепени. Първоначално ми се стори глупаво, но като се замисля, ако не бяха лепени, а прикрепени, най-веоярно щеше да влиза вода и влага.Идеята ми всъщност дойде, когато ударих единия стоп и тази най-горна прозрачна част се счупи..reter написа:Колега, има 2 вида стопове. На единия вид, тази пластмаса е прозрачна, а на другия е леко затъмнена. Явно твоите стопове са от втория вид
Както и да е, сменен е вече с друг. Но все пак, при положение че такива сложни (и извратени) тунинги се правят, а това е просто една пластмаса - не вярвам да е толкова сложно да се изработи и прикрепи.
Коментар
-
става бе сичко става
гледай да извадиш тая и да ти направят прозрачен калъп по нея примерно от излята пластмаса зависи колко процента трансперансия предпочиташ ама смятам че при пълна 100% прозрачност ще седи готино,разпитай къде могат да ти отлеят пластмаса или акрил по калъп и го занеси :P
leave something of the happiness you bring
Коментар
-
То въпроса е как ще се извади - трябва да се реже - няма как да се отлепи. Освен от някакъв друг стар стоп. Но въпроса е къде правят калъпи и леят и дали ще се навият да правят такова нещо. Освен това, после трябва някак си да се залепи.. така че да не седи като кръпка.Bravo 1.9 JTD написа:става бе сичко става
гледай да извадиш тая и да ти направят прозрачен калъп по нея примерно от излята пластмаса зависи колко процента трансперансия предпочиташ ама смятам че при пълна 100% прозрачност ще седи готино,разпитай къде могат да ти отлеят пластмаса или акрил по калъп и го занеси :P
Колеги, колежка е, да.то май е колежка :Ddurex_a написа:колега направи 1 снимка да ги видя колко са тъмни аз искам точно такива може да ги трампим ако ми харесат
А що се отнася до стоповете, те са като на повечето бравоци, които виждаш по улиците, аз лично по-светли не съм видяла. Твоите да не би да са светли?
Коментар
-
Кои ли ще се навие при условие че става дума за единични броики.Знаеш ли колко ще струва изработката на подобен калъп???Че после и изливането на самото изделие...дали си заслужава,при условие че стопа е 80-100лв нов 30-40 втора ръка...Bravo 1.9 JTD написа:става бе сичко става
Коментар
-
Прав си за съжаление..Abarth_sx написа:Кои ли ще се навие при условие че става дума за единични броики.Знаеш ли колко ще струва изработката на подобен калъп???Че после и изливането на самото изделие...дали си заслужава,при условие че стопа е 80-100лв нов 30-40 втора ръка...Bravo 1.9 JTD написа:става бе сичко става
А моя "нов" стоп ми го продадоха за 60 при положение, че не е в особено блестящо състояние - понадраскан е.
Бях абсолютно убедена, че не струва толкова, но продавача беше колега на един приятел, а и моя грешка беше, че тръгнах веднага да търся без да видя как вървят в интернет цените първо. Иначе щях да пратя по живо по здраво и него и обясненията му че "по-евтин няма да намеря и ще се върна после да го търся, но няма да е на същата цена", щото цената била "за наши хора" разбираш ли.
А стария ми стоп беше в перфектно състояние за стоп на 10 години - без нито една драскотина, затова ме е толкова яд.
Коментар
-
колежке разгледай ми гаража там има снимки и се виждат кажи дали е това което търсишUser00304 написа:То въпроса е как ще се извади - трябва да се реже - няма как да се отлепи. Освен от някакъв друг стар стоп. Но въпроса е къде правят калъпи и леят и дали ще се навият да правят такова нещо. Освен това, после трябва някак си да се залепи.. така че да не седи като кръпка.Bravo 1.9 JTD написа:става бе сичко става
Колеги, колежка е, да.то май е колежка :Ddurex_a написа:колега направи 1 снимка да ги видя колко са тъмни аз искам точно такива може да ги трампим ако ми харесат
А що се отнася до стоповете, те са като на повечето бравоци, които виждаш по улиците, аз лично по-светли не съм видяла. Твоите да не би да са светли?
Коментар
-
точно...Наскоро говорехме с един френд на подобна тема и от него знам че направата на подобна матрица излиза скъпичко,а ако немате познати никои нема се захване с правене на каквото и да е изделие от 10-тина броики...Колежке понякога се получава така за съжаление.За това е форума-когато търсиш да купиш нещо или да продадеш погледни съответните раздели...там можеш да намериш това което те интересува на доста приемливи цени в сравнение с пазарните били те и втора употреба.Abarth_sx написа:Кои ли ще се навие при условие че става дума за единични броики.Знаеш ли колко ще струва изработката на подобен калъп???Че после и изливането на самото изделие...дали си заслужава,при условие че стопа е 80-100лв нов 30-40 втора ръка...Bravo 1.9 JTD написа:става бе сичко става
гледай да извадиш тая и да ти направят прозрачен калъп по нея примерно от излята пластмаса зависи колко процента трансперансия предпочиташ ама смятам че при пълна 100% прозрачност ще седи готино,разпитай къде могат да ти отлеят пластмаса или акрил по калъп и го занеси :PFiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар