Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво сте сменили (побългарили) ,тЮнинговали по вашата кола?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    адско изглежда !
    Пунтак 1.1 с лека измама под капака

    Коментар


      #17
      За начало си взех Типото/5врато с шибедах и абс 93та декември 1ва регистрация.../ и почна големият филм ... Започна подготовката за пълната промяна, първо сложих седалките от седичито, следващата стъпка беше задния мост нови тампони нови оси на задните носачи боя за моста, нови задни амортисьори айде всичко горе... Отидох до Стара Загора да си разглобя едно типо за донор и за 1 ден оставихме едно голо купе благодарение на баща ми, всичко пренесено до Бургас с 27 годишен микробус мерцедес минаха няколко месеца застой по проекта накупих си предни амортисьори съединител дискове накладки доста гарнитури масла тампони маншони антифризи шлаух лепила инструменти и един мрачен ден всичко започна изхвърлих мъртвия асматик 1.4. Изчистих коша от говнотиите сложих стабилизиращата щанга и рейката от донора. Поради наличието на АБС/който вече седи само за красота/ изпаднах в един дълбок филм по смяната на кабелния сноп към купето и датчиците, преди това измих мотора смених разни гарнитурки семеринги сложих новото валео и зацепих кутията измих дросела отворих и дистрибутора на запалването и по погрешка обърнах буксата на фазовия/в следсвтие изживях стрес докато заработи мотора/ Вече по проекта се работи повече от месец през съботите и неделите и мотора е вече в коша, Идва време за слагането на окачването от другото типо и рециклираните предни апарати... О греда носачите ми са с дебелия болт после се оказа и тампона на макферсона също леко се разминава, но бял кахър :D Повторих и със задните пружини и смяна на горивната магистрала както и помпата/за пореден път резервоара беше свален :D/ Следват няколко дни на опити за палене и тест на всичко възможно по кабелите и тоците ... След съвет от колега колата заработи и о чудо събуди се звяра Забравих да спомена доста си играх с почистването на водния радиатор и казанчето и сипах лонг лайф Следва малко настройка на съединителя и обезвъздушаване на спирачките и фиата заора селските улици , проблем изгоря ми бушона на перката нищо фатално де ... на бързо качих очиларката фаровете бронята таблото предния капак и към Бургас ... няколко къси паса по улиците и се прибрах да почивам, смених свещите, маслото рециклирах си една рейка от 3 броя нов термостат, рециклирах задните апарати и още милион дребни работи ... А сега се очертава и малко силова подкрепа на двигателя, но колата въпреки многото трудности и прерипето след тежкия ден просто успява да ми върне настроенито няма такава машина... Скоро Продължение и снимков материал
      '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
      '97 Coupe 16VT 262WHP+

      Коментар


        #18
        Колеги смятам, че повечето от Вас не са разбрали същността на темата.Целта ми не е тук да се показва "опричен тунинг", има такива теми.Тук искам да се побликуват снимки и обяснения как сте си направили сами неща от сорта на:-осветление в краката-монтиране на подлакътник от Marea на Brava/o-поставяне на спортен филтър,с какви колена сте го направили-монтиране на предна броня от Marea на Brava/oИма още хиляди неща които могат да се побликуват.Поздрави и дано темата да се раздвижи защотоси мисля че може да е полезна на доста хора.

        Коментар


          #19
          И аз мисля,че темата е добра.Преди време предложих да се направи тема "направи си сам",но не се одобри и се радвам че сега я има,под друго заглавие.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

          Коментар


            #20
            Колеги може ли и снимки

            Коментар

            Working...
            X