Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Coupe - освежаване на фаровете

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Coupe - освежаване на фаровете

    Здравейте,За жалост, фаровете на този модел (вярвам не само на него), с времето имат склонност към потъмняване, матиране, та дори и раздробяване, вследствие на топлината, излъчвана от крушките.Най-веселото е, че при мен могат да се видят и 3-те явления поне на единия фар.Така или иначе съм решил да си взема друг, но мисълта да изхвърля стария не ме блазни особено. Каква ми е идеята - така или иначе не губя нищо, имам си опитна мишка. При това условие, ми се ще да отворя фара и да видя, ажеба, може ли да се поправи?Идеята ми е да залепя отчупените парченца от долната част, да я изшкуря добре, след което да я боядисам в цвета на колата - червен, или черен мат.Ще ми се да обработя с нещо и горната, прозрачна част, за да може да придобие по-голям блясък и прозрачност.До тук добре, но ми се иска да почерпя опит от някого, който вече е минал по-този път.Имам определена насока, която ще споделя, ако се сформира някаква дискусия в темата.За момента едно е ясно - фара се нагрява, за да може да се раздели на две. И от тук в главата ми изскачат следните въпроси: 1. С какво лепило да залепя отчупените парченца?2. Какъв вид боя да ползвам за оцветяване на долната част на фара?3. С какво да обработя горната, прозрачната част?4. С какво да слепя отново двете части на фара?На снимките е показано към какво се стремя. За да няма заплахи за съд и нови предупреждения, ще кажа, че едната снимка е от немското мобиле, другата от българското, а третата е от този форум. Въпросните фарове се продаваха преди време.
    Прикачени файлове
    Fiat Coupe 2.0 16V

    #2
    1.С каквото си поискаш/за пластмаса/.2.С каквато си поискаш/емайл лак за автомобили/.3.Леко с водна шкурка ако има нужда и после с абразивни и полиращи пасти за пастиране на автомобили /минимум 3 вида,от едра към дребна и накрая полиране/. 4.Нормален силикон/цвят по избор/. Ако са моите определено бих ги пръснал с някакъв затъмняващ спрей отвътре че толкова прозрачни според мен не изглеждат добре.

    Коментар


      #3
      Здрасти колега, прозрачния елемент се отделя от черното тяло с отверки и пистолет за горещ въздух с който нагряваш оригиналния силикон и внимателно повдигаш прозрачната част. До тук добре, отворил си фара и вътре черната кора която покрива механизмите на фара е на сол. Тук идва лошата част. Тази черна кора е от някаква гадна термо пластмаса на вид като бакелит/за да не изгаря от нагряването на крушките/, която за съжаление на се лепи с нищо, а недай боже да пробваш да я пипнеш с поялника, за да слепиш парчетата, става страшно - пръсва се като стъкло, защото все пак е изгоряла доволно. Такааа, поради тази причина се оказва че нищо не може да се направи. Вече на два чифта фарове, правя следното нещо: с двойно лепяща лепенка залепям парчетата, за да получа оригиналната форма и после със стъклопласт моделирам цялата кора отдолу. След това махам лепенките отгоре, шкуря, китвам, шприц кит, водна шкурка и боя каквато искаш. После пак с пистолета за горещ въздух се затваря фара, естествено след като си го почистил отвътре от прахоляка натрупан с годините.Успех

      Коментар


        #4
        Значи аз моите фарове старите ги лепих със силикон,но като че ли не е много удачно понеже ако се наложи може би няма разлепяне.Това оригиналното не е просто силикон а полиуретанов силикон издържаш до 80 градуса,затова и се разлепя със сешоар.Но според мене не е ефективно да се използва обратно стария силикон.Иначе аз си купих на Емфи полиуретанов силикон и сега съм намазал една пластмаса на фара и утре ще пиша как е като втвърди и дали се размеква от сешоара както оригиналния.А това боядисване вътре на пластмасата на фаровете,хубаво ама не се знае колко време ще издържи боята.
        <a><img></a>

        Коментар


          #5
          Искам да благодаря на всички, които се включиха в темата! Истината е, че си представях нещата по-малкооо по-лесен начин. Това едва ли ще ме откаже, защото както казах - няма какво да губя.Важното е, че добих обща представа какво ме очаква. Колегата VET ме "попари" след като написа какъв е състава на черната пластмаса, но решението му ми допада. Само не знам колко време би изкарал всичкия кит и нанесената отгоре боя, защото топлината там е доста голяма.Сещам се и за друго - след обработката с различни видове пасти, не е ли по-добре прозрачната пластмаса да се лакира в бояджийска камера, вместо да се полира? Чувал съм, че известно време след полировката, фара потъмнява отново.Лакът може ли да се запази за по-дълго време или би се олющил?
          Fiat Coupe 2.0 16V

          Коментар


            #6
            Здрасти пак, значи прозрачната пластмаса задължително се полира, но наистина е по-добре да се лакира след това, защото лака съдържа UV защитни компоненти, които ще предпазят и самата пластмаса. Оригинално фара е покрит отгоре с едно много тънко фолио, което явно изпълнява ролята на UV защита, но щом това фолио се отлепи, фара помътнява доста бързо. А относно боята, има и термо- устойчиви бои. Двигателните блокове ги боядисвам с акрилни бои и не се олюпват, пък не вярвам фара да се нагрява кой знае колко повече от блока.Успех

            Коментар


              #7
              Сложи си после ксенон и няма да ти нагрява толкова
              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

              Коментар

              Working...
              X