От край време си мечтаех за кола, а вече бях 2-ри за 3-ти курс студент в София и не се издържаше вече
Всичко започна, като на шега и с едно подхвърляне на един приятел: "Що не теглиш студентски заем и не си купиш кола"....Висчко това в един от безбройните разговори и мои мрънканици, че ИСКАМ кола. Междувременно се бях хванал на една работа - чертаех си едни работи от вкъщи и бях на норма. Естесвено амбициран от това бачках, като луд по цял ден и си докарвах доволно парички.Та една седмица разцъквах сайтовете на банките и гледах офертите за кредите, но проблема беше, че навсякъде искаха договор, а аз нямах такъв. Така дойде и тежкия момент, в който трябваше да се говори с родителите
...А те много добре знаех, че съм си манияк на тема коли още от малък и рано или късно е дойде този момент.Та след дълги преговори и уговорки най-накрая стихнахме до разбирателство. Баща ми щеше да ми стане поръчител и така да мога да изтегля мечтаният заем от 5000лв
Всичко това при уговорката, че от тук нататък сам се оправям с колата и със зареждането и, както и с вноската по заема - 3 години по 167лв на месец(остават ми само 11 вноски към настоящият момент
) Естествено в последствие помагат, когато се налага :D Всичко със заема се разви добре - на вторият ден вече бях одобрен и се сдобих с парите(беше Петък)Много преди това бях се регистрирал във форума и бях решил, че колата ще е Фиат Браво и то дизелово при всички положение. От около 6месеца гледах как им вървят цените и какви са офертите и бях решил, че това е моята кола. Много се колебаех, дали да е JTD или простия ТД100. Първото ме спираше по-скъпата цена - тогава вървяха по над 5000лв JTD-тата, както и приказките на майсторите, които тогава ме убеждаваха, че му е много скъпа подръжката
Както и да е....Бях набелязал 2 коли. Едната - доста примамливо JTD GT на цена от 4500лв и едно ТД100(моето в последстие). Всичко ме дърпаше към първата кола, но в Събота звъннах на човека и му казах, че на другия ден пътувам и директно идвам при него, но уви на другия ден се качих на автобуса от Плевен за София. обадих му се и той ми каза, че току що я е продал
Казах си майната му....Явно другата кола е за мен, която бях ходил вече да гледам и дори я бях покарал. Та така и се случи. В Понеделник се обадих на собственика, отидох, покарах я, огледах я и във Вторник вечерта вече беше моя. Имаше много външни забележки, но двигателя работеше добре, а вътре беше изключително запазена - километража сочеше около 160000км(не мога да се сетя точно). Беше изпълнение SX, но беше с всички възможни екстри, включително и двата Аирбага. Спазарихме се за цената и я взех за 4150
На 10.10.2007 вече беше офоциално моя и регистрирана.Ето я и нея във вида, в който беше като я купувах:А ето я и темата, в която се продаваше: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ght=Почти нямаше външно детайл, който да не е за правене - левият калник беше нагънат, двата задни калника бяха чукнати в ръбчетата, капака му избиваха ръжди, предбата брония беше яко ожулена от всякъде, със железни джанти с липссващи тазове. Общо взето беше като грозното пате

Коментар