Колега Хаджов, само ще ти кажа че си написал големи глупости
Имам два въпроса: Какво е тяснолентова и какво широколентова ламбда сонда
Коя от двете се ползва в 1.6 16В, и имаш ли си на идея кога този мотор е в closed loop и кога не и защо
Съответно при различните режими на мотора какво АФР се изисква, то е видно че ти убягва това ама поне да направиш връзка с тяснолентовата сонда
И последен въпрос:Ти теста за максимално ускорение на ниски до средни обороти ли го правиш и айде отвори си очите и не пиши наизуст
А и точно този мотор е от доброто старо и надеждно поколение електроника, която въобще не попада в твоите футуристични виждания
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преправяне на мотор 1,6 16V 90ps на 103+ PS
Collapse
X
-
При положение че написаното от мен го класифицираш като глупости смятам че е излишно да се спори с теб.Просто тези неща за теб наистина са глупости.ici написа:Колега Хаджов, само ще ти кажа че си написал големи глупости
Имам два въпроса: Какво е тяснолентова и какво широколентова ламбда сонда
Коя от двете се ползва в 1.6 16В, и имаш ли си на идея кога този мотор е в closed loop и кога не и защо
Съответно при различните режими на мотора какво АФР се изисква, то е видно че ти убягва това ама поне да направиш връзка с тяснолентовата сонда
И последен въпрос:Ти теста за максимално ускорение на ниски до средни обороти ли го правиш и айде отвори си очите и не пиши наизуст
А и точно този мотор е от доброто старо и надеждно поколение електроника, която въобще не попада в твоите футуристични виждания 
Коментар
-
Изравям темата от коша за малко коментари.1.Разлика е ЕКУ-то има!Двигатели с 90к.с. ЕКУ-то е IAW1AF17, a тези със 103 са IAW1AF13 за версията до 98 година и IAW1AF49 за моделите след 98 година.2.Относно дроселовата клапа,то според мен няма разлика,базирайки се на ЕПЕР http://www.spangerum.com:7080/navi?C...&WINDOW_ID=1и на двато двигателя номера на дроселовата клапа е с един и същи номер.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse

П.П. ако си отговориш на въпросите ми, може би няма да има за какво да се спори
Коментар