Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софтуерен "тунинг" (чип-тунинг) на ECU-то на Marea

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Софтуерен "тунинг" (чип-тунинг) на ECU-то на Marea

    Здравейте Колеги,има ли някой който да си е правил такъв тунинг на този двигател? Понеже четох тук-там, че се намалява рахода, а се вдига мощността, та ме интересуват малко подробности относно:1. безопасносттанадеждостта на работа на колата след такъв тунинг2. с колко пада разхода на практика3. с колко се вдига мощността4. сменя ли се на практика чипа с програмата или това ЕКУ е с флаш-памет и просто се ъпдейтва софтуера с помощта на PC и кабел за връзка5. Някой добър сервиз в София, който прави такъв тунинг на прилични цени - мисля, че цени над 300-400лв за смяна на програмка са нереални, защото кабела за връзка с ЕКУ-то струва 130USD (виж: http://www.telwis.pl/product_info.ph...56&language=en), а самите програмки лесно се намират в интернет (виж: http://www.automedia.it/download.php?ing)6. Възможност за лесно връщане на стария софтуер, в случай, че новия е бъгавБлагодаря предварително за помощта и вашите мнения относно това дали си заслужава въобще такъв експеримент с хубавия двигател.
    pipenchev написа:
    пропуснах да напиша, но то се подразбира донякъде, че става въпрос за 2.4JTD
    Колега, ако искаш да добавиш нещо, което си изпуснал ползвай бутона "редактирай". Не е нужно да пускаш 2 теми с по 3 едакви поста вътре.Илко

    #2
    Смело може да пробваш, но си запази стария чип за всеки случай, екперименти само върху нов, ако се интересуваш ще те свържа с подходящ човек в Пловдив, за цени обаче не знам, ще си говорите с него.Много хора са правили и са страшно доволни, за дизелите зная че вдигат мощноста до 30 процента, а също се вдига въртящият момент, не зная с колко, раззхода ще падне и ще има осезателна разлика при вървежа. Пиши на л.с за подробности.
    Фиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
    Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.

    Коментар


      #3
      @tehnoart Колега на този двигател мисля, че се сменя софтуера само, не се сменя чипа. Поне на 1.9 JTD е така, не вярвам при 2.4 да е по-различно.Относно софтуера - и аз търся "чип" за 1.9JTD. Българските тунинг фирми предлагат на цени 800 1000лв, което ми се струва абсурдно. Затова се свързах с brezel. Той има регистрация в повечето автомобилни форуми. Предполагам, че няма да се разсърди че ще напиша това което той ми каза - разхода при спокойно каране пада с около 0.5l а при по агресивно скача с толкова. Мощноста при мен би трябвало да се качи с около 30 к.с. а момента със 70 Nm. При теб сигурно сще е повече. Цената, която ми каза на мен беше 350лв. като в това влиза начална диагностика, смяна на софтуера и т.н. в смисал това е крайната цена. Човека който извършва тези процедури се казва Бобо от алфа-ромео форума.Искам да направя едно - две пояснения. Не познавам brezel и не съм се виждал с него, писла съм му само два-три мейла. Не му правя реклама, просто само при него намерих чип на нормална цена. Може да прочетете повече в една тема за чип тунинг във форума на VW. Надявам се, че brezel няма да ми се разсърди, че съм написал това, което той ми каза - ако има нещо против ще изтрия инфото.Предполагам, че другите колеги имат повече отзиви за Бобо - за него само съм чувал, не го познавам.
      FIAT Bravo JTD GT '99

      Коментар


        #4
        Здравейте,пускам това си мнение с цел да хвърля малко светлина по въпросите за чиптунинг а не с цел реклама. Ако някой има въпроси относно закопуване плащане поръчване на чип то нека да е на лични съобщения или на мейл mzetz@mail.bg или телефон 00491774067124 Следната информация е копирана от мой пост в VW форума http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic...=asc&start=405предварително искам да уточня че не носим отговорност при евентуални грешки в съдаржанието. Информацията не е задълбочена за да е полесно разбираема. Всичко е написано за да бъде тематиката по достъпна и да са по малко въпросите от типа "Aбе, тоя чип какво всъщност прави" ЧИПТУНИНГ част 1 При всеки автомобил снабден със система за електронно управление на двигателят съществува устройство (най-често обозначавано като

        Коментар

        Working...
        X