Toва мога да го потвърдя на 100 % - Русе-София 9-10/100 при хипер икономично каране... А сме точно с описания от Илиян сетъп - просто и на отиване и на връщане не успяхме да свалиме под 9-10 разход, като се има в предвид, че на отиване над 90 не съм вдигнал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo HF Integrale
Collapse
X
-
Ами трябва да сметна площта на моят фланец за двете двойки на топлата част... но ми се струва , че няма да е фрапантна никак разликата от Т3 ... Ако имаш файл аутокадски на 2-та фланеца, дай една AREA , че ми стана интересно
П.С. ако се окажеш прав , това обяснява в голяма степен относително доста виоките EGT , на които работи колата при напън...
Коментар
-
ЕГТ от 900 градуса е нормално, обаче наистина при мен и ЕГТ-то е по-ниско, навремето бях с термодвойка на колектора и повече от 860 мисля не съм виждал.Ако искаш да видиш площа на двата порта, трябва да се разглоби турбинния корпус и да погледнеш там където двата порта излизат на турбинното колело, теснички са, то и като разгледаш охлюва външно се виждат как се стесняват при срещата с турбината.Така се печели ранно и линейно развъртане, но пък за сметка на доста бекпрешър, няма идеално щастиеx_X_x написа:Ами трябва да сметна площта на моят фланец за двете двойки на топлата част... но ми се струва , че няма да е фрапантна никак разликата от Т3 ... Ако имаш файл аутокадски на 2-та фланеца, дай една AREA , че ми стана интересно
П.С. ако се окажеш прав , това обяснява в голяма степен относително доста виоките EGT , на които работи колата при напън...
Коментар
-
с прекалено финно и бавно каране не може да падне разхода повече, по-добре е да се кара при близо 3000 об/мин, тогава мотора работи в по-дълбок вакуум,с много малко подадена газ и по-разтоварено и гори пак същото до 10/100, но пък придвижването става по-бързо и приятно.porosenoq написа:Toва мога да го потвърдя на 100 % - Русе-София 9-10/100 при хипер икономично каране... А сме точно с описания от Илиян сетъп - просто и на отиване и на връщане не успяхме да свалиме под 9-10 разход, като се има в предвид, че на отиване над 90 не съм вдигнал.
Коментар
-
Не съм Ици, извинявам се ако питаш специално него но ето начина http://www.youtube.com/watch?v=BfLWCKenGQU естествено свали колектора или поне турбината и преди да я сложиш издухай, защото това на клипа не е турбо и не пречат стружките. Гайката, която държи самата термодвойка се намира където се продават термодвойките. Единствения шит е че термоконтролера за тип К - до 1200С не е много евтин и трудно се намира на 12волта .Joro написа:Ици, туй как го беше изпълнил механически? И на чугун ще има ли ефект?ici написа:..... навремето бях с термодвойка на колектора....тежък е животът лек...
Коментар
-
Аз мислех че Ици говори за обикновенна термодвойката, защото за да показват що-годе точно температурата, единият им край трябва да е относително студен , а ако е близо до колектора, ще има голяма грешка. Иначе за тоя чешит като на клипа, примерно, монтажа е ясен...jungleraver написа:Не съм Ици, извинявам се ако питаш специално него но ето начина http://www.youtube.com/watch?v=BfLWCKenGQU естествено свали колектора или поне турбината и преди да я сложиш издухай, защото това на клипа не е турбо и не пречат стружките. Гайката, която държи самата термодвойка се намира където се продават термодвойките. Единствения шит е че термоконтролера за тип К - до 1200С не е много евтин и трудно се намира на 12волта .Joro написа:Ици, туй как го беше изпълнил механически? И на чугун ще има ли ефект?ici написа:..... навремето бях с термодвойка на колектора....
Коментар
-
ПРав си, трябва да се съсредоточа в оптимизация на сегашния ми сетъп, оптимална настройка на газоразпределянето, още мааалко налягане, евентуално някой килограм надолу и да си се радвам на доста "буйна" ежедневка, без да се гонят максимумиici написа:ЕГТ от 900 градуса е нормално, обаче наистина при мен и ЕГТ-то е по-ниско, навремето бях с термодвойка на колектора и повече от 860 мисля не съм виждал.Ако искаш да видиш площа на двата порта, трябва да се разглоби турбинния корпус и да погледнеш там където двата порта излизат на турбинното колело, теснички са, то и като разгледаш охлюва външно се виждат как се стесняват при срещата с турбината.Така се печели ранно и линейно развъртане, но пък за сметка на доста бекпрешър, няма идеално щастиеx_X_x написа:Ами трябва да сметна площта на моят фланец за двете двойки на топлата част... но ми се струва , че няма да е фрапантна никак разликата от Т3 ... Ако имаш файл аутокадски на 2-та фланеца, дай една AREA , че ми стана интересно
Мисля, че едни стабилни 13-ски , макар и високи е приличен резултат да докарам
Коментар
-
Ама то тва си е съвсем съвсем обикновена термодвойка тип К сложена в гайка или както там му се казва, то така или иначе има малко отклонение от реалното но си става идеално, аз поне всички ЕГТ-та които съм виждал са били с такава термодвойка ето виж тия са си даже заедно с гайките http://www.globus-electric.com/index...mid=65&lang=bgJoro написа:Аз мислех че Ици говори за обикновенна термодвойката, защото за да показват що-годе точно температурата, единият им край трябва да е относително студен , а ако е близо до колектора, ще има голяма грешка. Иначе за тоя чешит като на клипа, примерно, монтажа е ясен...jungleraver написа:Не съм Ици, извинявам се ако питаш специално него но ето начина http://www.youtube.com/watch?v=BfLWCKenGQU естествено свали колектора или поне турбината и преди да я сложиш издухай, защото това на клипа не е турбо и не пречат стружките. Гайката, която държи самата термодвойка се намира където се продават термодвойките. Единствения шит е че термоконтролера за тип К - до 1200С не е много евтин и трудно се намира на 12волта .Joro написа:Ици, туй как го беше изпълнил механически? И на чугун ще има ли ефект?ici написа:..... навремето бях с термодвойка на колектора....тежък е животът лек...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар