Браво колега само така
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo HF Integrale
Collapse
X
-
С настроение след писта Русе :D Даже опитах нов похват за паркиране http://videos.streetfire.net/video/a...ace_161981.htm
Коментар
-
ici написа:С настроение след писта Русе :D Даже опитах нов похват за паркиране http://videos.streetfire.net/video/a...ace_161981.htm
Коментар
-
ICI много ме радва успешния ти силов тунинг На този етап аз бих сложил разпънка на бомбетата, както ти си написал скоро, а по натам защо не една не по-малко успешна 4х4 конверсия с чарколяк от 155-ца Мислил ли си за ролбаризация на купето и как се справя то сега без такава с всичката тази мощPUNTO ZERO
Коментар
-
idm написа:ici написа:С настроение след писта Русе :D Даже опитах нов похват за паркиране http://videos.streetfire.net/video/a...ace_161981.htmPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
WhitePunto написа:ICI много ме радва успешния ти силов тунинг На този етап аз бих сложил разпънка на бомбетата, както ти си написал скоро, а по натам защо не една не по-малко успешна 4х4 конверсия с чарколяк от 155-ца Мислил ли си за ролбаризация на купето и как се справя то сега без такава с всичката тази мощ
Коментар
-
Здравейте и поздрави за страхотната машина.Бих искал да ви задам няколко въпроса ако не е неудобно да отговорите: Какъв ориентировъчно е ценовият диапазон на подобен проект (за какво трябва да се приготви човек ако се захваща с такъв мащаб) От къде черпите техническата информация за тунинга - изработката на маховика (геометрия, метериали и т.н.), модификациите на буталата, клапаните и колекторите (геометрия и вид на обработката) и всичко друго И може би най- важното - къде се изработват тези компоненти (в българия за съжаление понякога е трудно да се намерят способни майстори и кадърно оборудване)Благодаря предварително за отговорите - надявам се да са полезни на всички, които искат да се захванат с подобно начинание.
Коментар
-
Съвсем обобщено казано един такъв проект от такова ниво излиза на цената на нов малък до среден клас автомобил, а може и да отиде доста по-нагоре - ако се стигне до пълна състезателна подготовка.За конкретизирането на проекта са ми били нужни много нощи в проучване във специализирани форуми, съответно и съвети на хора с голям опит конкретно с този Фиат/Ланча мотор.А относно проектирането - то си е като начин на усещане и разбиране след години изучаване на съответните специалности .Просто трябва да се "виждат нещата". Както и преди бях споменавал, благодарение на един приятел наричащ се Prilo по форумите (луд Опелджия непреклонен ) финализирахме въпросните проектирани детайли до триизмерно проектиране на Солид преди изработката, за да се уточнят нещата максимално. Изработването на детайлите е изнервящата част, много трудно се намират прецизни майстори, най добре стават нещата на машини с цифрово управление.Даже се бях замечтал да си имам една .
Коментар
-
Принудителен ъпгрейд на предните стандартни дискове, понеже единия се спука от прегряване - от няколко светвания до червено.Брембо Макс 284мм х 22 стандартният размер, надявам се да няма проблеми.За по-нататъка може да отидат заедно с предните апарати отзад, а за отпред да помисля за някакви съставни, нещо над 330мм със многобутални апарати :P
Коментар
-
Може би при някое разглобяване може да се направи един степ бай степ как човек да си напарви турбо типо с този двигател.Ще е наистина интересно. Ще вземе да настане едно търсене на такива двигатели :DИстинския ми въпрос е към ICI или занещите по въпоса....Каква е разликата между този ДВГ и този на купе? Типо до 93 и купе 95-96...На мен ми изглеждат еднакви пък различна мощност...По-добро ли е купето на Типо от това на Купе за подобен проект?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Разликата от няколкото коня е заради намалената степен на сгъстяване на Купето.Буталата са му с леко вдлъбване, а не както на Типо плоски.А и валовете му са с по-малък лифт от на Типо.И съответно ЕКУ-то е с коригирани карти.Всичко е заради понижаване на вредните емисии.То не че на Типото навремето като е излязъл мотора е покрил Калифорнийските стандарти за емисии, които никой друг от конкуренцията тогава не си е бил поставил за цел да бъдат покрити.Ходовата част и на двете коли е еднаква.
Коментар
-
ici написа:Разликата от няколкото коня е заради намалената степен на сгъстяване на Купето.Буталата са му с леко вдлъбване, а не както на Типо плоски.А и валовете му са с по-малък лифт от на Типо.И съответно ЕКУ-то е с коригирани карти.Всичко е заради понижаване на вредните емисии.То не че на Типото навремето като е излязъл мотора е покрил Калифорнийските стандарти за емисии, които никой друг от конкуренцията тогава не си е бил поставил за цел да бъдат покрити.Ходовата част и на двете коли е еднаква.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Направо ще си призная, че мисля в близко време да си взема Купе 2.0 16в за всекидневен автомобил и да му причиня следните неща :D :Мда 8 коня си се осещат, а с долния спиък смятам че към 20 може да отидат.Портване на главата, смукателя и работа по клапаните и леглата.Смяна на буталата с Типовски, като при това ще се отнеме и/или главата/блока за да се увеличи степента на сгъстяване до към 13:1 понеже ще е с газов инжекцион.Валове (с големия лифт) от Типо с 5 врати.Раздвижни ангренажни колелета.Олекотяване на маховика.Ще прехвърля олекотените мотовилки от Типото, а за него ще има високоякостни Паутер.Естествено нови лагери и сегменти + хонинг на цилиндрите.Спортно филтърче.Само смяна на чипа в ЕКУ-то на Купето с такъв за Типо(по възможност тунинг файл) трябва да свърши работа.Относно купетата на Типо и Купе - носещата структура е една и съща, разликата е само в отличната аеродинамика на Купето.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар