Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спортно окачване Fiat Bravo TD

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Спортно окачване Fiat Bravo TD

    Здравейте, от няколко дена търся окачване и търся всякакви варианти. Ще помоля някой по-компетентен за предложение за ново или употребявано също и марки. Също така искам да попитам за така наречените wobble bolts за поставяне на джанта 4x100 при междуболтово 4x98 дали е възможно и безопасно?Благодаря предварително!

    #2
    Марки много. НО ако ще правиш спортно окачване задължително подменяш пружини и амортисьори на 4-те колела. Иначе рискуваш за си организираш близка стеща с мантинелообразни и канавкоподобни пътни съоражения. Има доста минуси при шофиране. Ползвам кони от 6 години.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

    Коментар


      #3
      Какви са минусите?

      Коментар


        #4
        Че трябва да си караш резервен картер в багажника :D
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

        Коментар


          #5
          Може да минеш и само със спортни пружини на стоковите амове, но пружините да свалят макс 30-40мм, за повече си трябват и спортни амове.Така карам от няколко години и не съм имал никакви срещи с никакви пътни съоръжения, а разлика във возията и стабилността определено има в по добро, минуса е, че колата става по твърда и е проблем за пломбите в устата и бъбреците Раздвижни болтове не ти трябват, можеш да си монтираш джантите 4х100 на главина 4х98 и с оригиналните болтове, просто като редиш болтовете ги реди едновременно и ги притягай едновременно, а не да завиеш един до край и после да редиш другите.Всичко споделено по горе го казвам от личен опит.п.п. като си караш колата на гумаджия задължително ги предупреждавай, че си с джанти 4х100 и да навиват едновременно, защото така не предупредих един специалист и ми превъртя една резба на предна дясна
          punto HGT

          Коментар


            #6
            Добре, а защо казват че със спортни пружини и сток аморт, колата става нестабилна? Интересува ме защото и аз съм се замислил от доста време за спортно.
            Fiat Bravo 1.9 TD100

            Коментар


              #7
              didich написа:
              Може да минеш и само със спортни пружини на стоковите амове, но пружините да свалят макс 30-40мм, за повече си трябват и спортни амове.
              Колегата го е написал. Всички афтърмаркет пружини са предвидени за работа или с оригинални амортисьори или афтърмаркет такива. Вече друг е въпроса като се купува окачване 2 или 3та ръка, доколко е здраво и съответно характеристиките му какви са
              Nuova Croma - so far...so good
              Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
              Fiat BRAVA JTD - ex love

              Коментар


                #8
                Мхм мен това ме интересуваше, защото искам да си запазя аморт, и да сменя пружините. Благодаря!
                Fiat Bravo 1.9 TD100

                Коментар


                  #9
                  Предвид, че 99% от пружините за типовата платформа свалят максимум 40мм, нямаш абсолютно никакви проблеми да ги караш с обикновени амортисьори. Ще усетиш разлика и то само в положителна посока. Карал съм с почти всички марки от реномираните спортни пружини, както с koni-та, така и с обикновени амортисьори. Това с дърветата и канавките, което е написал колегата е пълна глупост. Да не говориме, че по нашите хубави пътища, с едни и същи спортни пружини, колата седи много по-добре на пътя със стандартните амортисьори(спрямо koni-тата).
                  ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                  Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
                  Jet Black E46 M3

                  Коментар


                    #10
                    Благодаря за изчерпателните отговори! Без да питам ми отговорихте на въпросите.

                    Коментар


                      #11
                      Г,,îáðå, Г  çàùî êàçâàò Г·ГҐ Г±ГєГ± ñïîðòíè ïðóæèíè ГЁ ñòîê àìîðò, êîëàòà Г±ГІГ ГўГ  íåñòàáèëíà? Г^íòåðåñóâà ìå çàùîòî ГЁ Г Г§ Г±ГєГ¬ Г±ГҐ çàìèñëèë îò äîñòà âðåìå çà ñïîðòíî.
                      Fiat Bravo 1.9 TD100

                      Коментар

                      Working...
                      X