Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свири при ляв завой

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Свири при ляв завой

    Колеги темата не е за фиат, ама малко съм на зор... Та колата е Астра Ф C16NZ 1992г. При ляв завой, като вляза по-мъжката или като правя обратен примерно, се чува едно свирене все едно се трият метал в метал - откъм лявото предно колело. На какво може да се дължи? Лагер? Каре? (то май трака) Нещо друго? Оня ден в сервиза не можаха да дадат конкретен отговор, уж от накладките свирело. Някакви идеи как да се ориентирам? че ме чака път по празниците... Мерси предварително.
    N.Y. State of Mind

    #2
    При мен на Бравото, имах идентичен проблем, имах накладки поне 5-7мм спира си колата на 6 няма проблеми, но ляв завой свири та мамта си джаса, накрая смених накладките и нямам ядове.
    Fiat Bravo 99' 1.6 GT
    Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
    Fiat Bravo 99' 1.6 SX

    Коментар


      #3
      Как ти свиреше - с или без спирачка като влезеш в завоя?
      N.Y. State of Mind

      Коментар


        #4
        Звука вероятно се чува без да си натиснал спирачката. Натисни я лекичко, колкото да обереш луфта на накладките и буталото в тази ситуация. Ако спре проблема е ясен. Вероятно имаш ръб на дисковете и в завой накладката закача по него. Другия вариант е звука да е между металната част на накладката и буталото. Трети вариант - виж накладките да не лежат прекалено стегнати в леглата си, ако трябва почисти. Накладката трябва да може да влиза и излиза от леглото на ръка, не с отверки да се помага, но не трябва и да е хлабава. Успех.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

        Коментар

        Working...
        X