Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

спирачна течност- ниво към минимума??

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    спирачна течност- ниво към минимума??

    При ниво на спирачната течност към минимума, т.е. 14 да кажем че има в диапазона минимум-максимум на Стило, трябва ли да го допълня до към Макс, или така да си стой нивото, чувал съм че не трябвало да се допълва, че когато се наложи смяна на накладки нивото щяло да се качи и ако е към максимума, може да прелее!И ако сложа дот 4 както е по книга спирачна течност, и се смеси със сегашната с която купих колата и не знам каква марка е , може ли да стане някаква реакция и да избие теч от някъде?Местя темата. Моля, прочети заглавията на разделите, преди да пуснеш нова тема.

    #2
    Правилно си чувал, затова не доливай, освен ако не ти присветва някоя индикация за ниско ниво на течността. Дори и тогава - като присветва, се долива съвсем малко, колкото да спре да свети, но не до максимум, за да не прелее после и да не си усложняваш процедурата по смяната с евентуално преливане. До максимум се долива единствено в случай, в който слагаш чисто нови дискове и чисто нови накладки (челюсти, барабани) на всички колела. Ако смешиш DOT 3 и DOT 4 не е проблем. Колата ти най-вероятно е с DOT 4. Проблем е ако смесиш DOT 4 с DOT 5. Не е проблем ако обаче смесиш DOT 5.1 с DOT 4.

    Коментар


      #3
      А от такова ниско ниво към минимума, може ли да си влоши работата на съединителя при положение че ползва същата спирачна течност от реално - спирачната система?

      Коментар


        #4
        ако е съвсем намаляла може да влияе на съединителя- евентуално него можеш леко да го обезвъздушиш след като долееш.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

        Коментар


          #5
          Фиат Пунто 2004

          Присветва ми червената лампа с удивителната за спирачките. Рядко го прави, за един месец два пъти Не свети постоянно, а присветва и то на завой или по голям наклон където бях паркирал веднъж. Проверих спирачната течност нивото си е съвсем нормално. Не разбирам от какво се получава това. Преди месец сменях съединител. Това има ли общо? Колата е фиат пунто 2004 1.2 бензин.
          Ako si Golf,burzo iz4ezni,kola si kupi i 4ak togava tuk neshto napishi.

          Коментар

          Working...
          X