Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане на Fiat Bravo

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Скърцане на Fiat Bravo

    Здравейте!От 2-3 седмици се чува 1 скърцане от колата по време на движение. Значи чува се след като измина 2-3 км и най-вече като завивам. Скърцането наподобява скърцането на люлееща се люлка и ми се струва, че идва отпред отляво. Когато колата е в покой, няма скърцане. Няма скърцане и като въртя волана. Когато разклатя колата, се чува леко скърцане, но то винаги се е чувало и е много по-тихо и приятно от това, което чувам по време на движение (това направо ми бърка в мозъка). Странното е, че започва да се чува след като измина няколко километра, а не веднага. Да кажем като спра колата в гаража и реша да я тикна малко напред без да я паля, се чува много силно това скърцане, но ако я тикам назад, скърцане няма.От известно време чувам и някакво свирене като от гуми или от ремък, когато вземам по-остър десен завой. Това свирене не се чува всеки път и гумите ми не са меки. Но това го чувам при много коли.Някой има ли предположения какво скърца ?
    Renault Modus 1.2 16v 2006
    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

    #2
    Ако в този момент пипнеш с ръка всички джанти - еднакво ли са топли, или например предна лява е значително по-топла от другите три?

    Коментар


      #3
      Не съм пробвал. Утре ще пробвам. Но джантите ли или изобщо и спирачните апарати, дисковете, барабаните ?
      Renault Modus 1.2 16v 2006
      Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

      Коментар


        #4
        Ако има дори и минимално задържане на някой от апаратите - съответната джанта е осезаемо по-топла от останалите. Ако задържането е голямо - джантата направо ще е гореща, ще пари. Но това се усеща и при самото каране, то все едно си натиснал леко спирачките. Честно да ти кажа - съмнително е да е от това, но пък нищо не пречи да провериш - проверката не струва нищо и е лесна. Сега и нещо невероятно да ти споделя - моята кола скрибуца така по време на движение, а също се чува и на място. Дължи се на това, че уплътнителната гума на капака на двигателя се опира в стъклото на фара и от вибрациите се чува скрибуцане, което наподобява свиренето на щурец през нощта. Като натисна капака при левия фар - свирукането изчезва. Така както си го описал - звучи като скърцане като загрее нещо и като се раздвижи. А нещата, които загряват за 2-3 км са спирачките и амортисьора. Да не би пък гумите ти да са накриво? Скоро правил ли си ремонт по предницата, реглаж на преден мост?

        Коментар


          #5
          Или да караш случайно със зимните гуми още?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

          Коментар


            #6
            S_BANKOV написа:
            Или да караш случайно със зимните гуми още?
            Или някой тампон на носача си заминава вече(или си е заминал вече).
            Fiat Bravo 1.4 12v '95

            Коментар


              #7
              аз наскоро имах подобно скърцанебеше от изсъхнал шарнирен болт, разбрах го, като свалих носача
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

              Коментар


                #8
                Значи и аз мислех да не задържат спирачките, макар че и мен ме съмнява. Днес ще направя тая проверка.Иначе карам с летни гуми и лети джанти - с тях карах и миналото лято и не е имало проблеми.Не съм правил нищо по окачване и предница.Мисля си и аз да не е някой тампон или нещо друго от окачването.Април карах колата да й огледат окачването и уж беше наред, но им нямам много вяра на тия майстори...
                Renault Modus 1.2 16v 2006
                Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

                Коментар


                  #9
                  Така, значи навъртях към 10 км без да започне да скърца и преди да спра минах през легнал полицай и заскърца. След няколко секунди спря скърцането.Проверих дисковете и джантите - еднакво топли са.Май проблемът е в окачването нали ?
                  Renault Modus 1.2 16v 2006
                  Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

                  Коментар


                    #10
                    Иначе закономерност при това скърцане няма. Както си скърца яко, изведнъж спира, после пак започва. Но скърцането сякаш се засили спрямо преди седмица да кажем.Единствената закономерност е, че не започва да скърца веднага, а като измина някой друг км.
                    Renault Modus 1.2 16v 2006
                    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

                    Коментар

                    Working...
                    X