Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с спирачките на пунто мк1

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с спирачките на пунто мк1

    здравейте,имам следният проблем.Карам пунто мк1 и имам проблем с спирачките предните горе долу работят но задните никакви ги няма накладките са добре обезваздошаваха системата в сервиз но пак не работят. та един авер ми каза че маркуча който излиза от двигателя и влиза в сервото можело да е запушен или сцепен и да не можело да направи налягане за серво апарата и затова да не работели спирачките.като натисна 2,3,4 пати педала на спирачките и става твърд все едно е при угасен двигател.някой можели дами даде някакъв съвет и идея за какво служи този маркуч и дали може от там да е проблема.Благодаря предварително.

    #2
    Маркуча от сервоусилвателя отива в колектора ,където вакуума от работещия двигател прави вакуум в сервото- така дърпа мембраната и усилието за натискане е по-малко. Принципно на барабанните спирачки (като при тебе отзад) почти не им трябва сервоусилване, затова според мен проблема ти в липсващите задни спирачки не е самото серво (което може и да не работи заради описаното втвърдяване на педала) .
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      Колега,аз също карам МК1,а задните спирачки хващат само когато отзад има хора или товар! В смисъл има едно кантарче му казват когато има повече тежест от зад няма значение човек които седи от зад или някакъв багаж,тогава се задейства този кантар и започват да хващат задните колела. Инак сега както си я карам сам съм само на предните,защото от зад нямам тежест! Да не би от там да се бъркаш,че ги няма задните спирачки?!? Накарай някой да се вози отзад и провери тогава как е!

      Коментар


        #4
        Кантарчето си има реглаж и може да се направи да спират нормално и 4-те колела и без да седи някой отзад. Принципно е добре измислена система,но с течение на времето и различни накладки/барабани усилието на спиране на колелата отзад е различно и трябва да се регулира наново. Примерно аз съм сменял 2-3 вида накладки барабанни и всеки комплект от тях спира по различен начин- на един му трябва повече усилие откъм кантарчето, на друг по-малко. При други задни пружини също иска реглаж на кантарчето и още такива дреболии пак влияят върху спирането отзад.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

        Коментар


          #5
          когато седнат един или двама души отзад хептен неще да спре,просто задните спирачки никви ги няма,каде се намира това кантарче и как се реголира

          Коментар


            #6
            В средата на задния мост. Като проследиш тръбите на спир. система ще го видиш.
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

            Коментар


              #7
              при мен вилката на кантара бе блокирала -след wd-40 и леко раздвижване се оправи

              Коментар


                #8
                Почти сте прави, само дето съм виждал три различни вида регулатори на налягането, и само единия вид се регулира.
                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

                Коментар

                Working...
                X