Здравейте колеги.От доста време, от както имам колата, забелязвам че спирачките са ми неефективни при висока скорост.Искам да поясна че дисковете ги смених с нови Brembo, накладки Ferodo, спирачна течност Castrol DOT4 но ефекта от недоспирането си остана.Четох в форума, че и други колеги имат същия проблем и са го решили с подмяната на апарати и дискове от друг модел.Нека ако някой го е правил или знае от какво може да станат да сподели.Колата е Punto MK2Весели празници.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на апарати и дискове на Пунто - от какво?
Collapse
X
-
А какъв е точно "ефекта от недоспирането"?- блокират гумите- колата поднася на една страна при силно натискане на педала- дори при силно натискане - не блокират гуми (или не се задейства АБС, ако има)- дисковете и накладките са сменени преди <500 км- колата спира нормално, но си се возил в друга, която спира много по-добре и имаш по-големи очаквания- другоСъс сигурност ако има генерален проблем със спирането, то този модел няма да напусне завода. Все някога е спирал както трябва, но вече има проблем. Изобщо - как забелязваш че спирането е неефективно, с какво го сравняваш?
Коментар
-
Спирачните дискове при JTD са същите като на Punto GT. Спирачки от HGT на Punto MK2 1.2 16v не стават, има проблем с захващането на спирачните апарати, докато тези от GT влизат без грешка, взимаш дискове и спирачни апарати и си свиркаш. По тази логика едва ли тези от HGT ще станат за JTD по същите причини. До тук се изчерпват моите познания
.
Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
- гумите не блокират.- за поднасяне и дума не може да става.- ако скоча с двата крака ще блокират (колата няма АВС)- както споменах дискове, накладки и спирачна течност сменени, както и спир. маркучи че се бяха напукали.- да имам и още няколко други коли едната от който е Bravo HGT, но тази е карам всеки ден.Още от както е имам, това ми направи впечатление, че от висока скорост 160-170км. при екстремно спиране до 60км. примерно колата първоначално спира усеща се че спира, но после някакси ги няма, педала нито потъва.При HGT-то това го няма, пък е и по-голямо като кола и с валяци 17-ки.Да пунтото е JTD и като вземах накладките излезнаха 2-3 типа накладки за него, естествено мойте бяха най-големите като размер. Консултанта в магазина ми каза че ставали и на пунто HGT, дали е така не зная.Диска определено е по-голям от 1.2 защото приятел има такова и аз му го правя.ogi28b написа:А какъв е точно "ефекта от недоспирането"?- блокират гумите- колата поднася на една страна при силно натискане на педала- дори при силно натискане - не блокират гуми (или не се задейства АБС, ако има)- дисковете и накладките са сменени преди <500 км- колата спира нормално, но си се возил в друга, която спира много по-добре и имаш по-големи очаквания- другоСъс сигурност ако има генерален проблем със спирането, то този модел няма да напусне завода. Все някога е спирал както трябва, но вече има проблем. Изобщо - как забелязваш че спирането е неефективно, с какво го сравняваш?
Коментар
-
Не стават. Стават от 1.6, 1.8 или дизеловите двигатели.grosmaster написа:Да съживим малко темата...Та по въпроса със спирачните апарати отпред още нищо не съм направил, но отзад монтирах дискове
Сега се чудя дали от браво HGT няма да станат предните апарати и дискове, без преправяне?Ако някой знае да сподели.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
Първо смени накладките- Феродо съм пробвал и 3-те серии и никоя от тях не спира адекватно. Винаги изискват много повече натиск от други хубави накладки за да спират. Ате или Текстар, евентуално и TRW , другото стандартно е клонящо към трагедия.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар