За борд то е ясно, че ще има не съм и мислил за гуми без, колкото до сцеплението зимата не съм много съгласен. Някъде бях чел, че поведението на гумите за зима и лято е в противоположна посока (ебаси словосъчетанието съчиних), а именно: лятото, по-широки гуми - по-голямо сцепление. Зимата, по-широки гуми - по-малко сцепление. И обратното.На моята и препоръчват 195.55.15 за летите джанти, а пък аз съм се замислил за 205.55.15 точно за да е по широка стъпката и да са по високи от препоръчаните 15" с 5мм в радиус.Другото което мисля че е + за по-голмия диаметър е за влизането по неравноститие (където живея има павирана улица и минавам на ден поне по 3-4 пъти и се надявам да минава по добре с малко по-големи гуми) опитал съм се да го илюстрирам на картинката: червеното-голям диаметър, зеленото-малъкестествено разликата в диаметрите не е чак толкова, преувеличил съм малко за по разбираемо а като се добавят и 2см по широка стъпка мисля да е по добре по неравностите. 2см е спрямо сегашните ми 185.Това е естесвено в идеалния случй, но като сметнах се оказа че ще са доста повече като килограми. Незнам защо но се съм си мислел винаги, че летите джанит са по-леки то желесните нищо, че са с 1" разлика, ама съм се бъркал. Иначе за разхода не мисля да има голяма разлика за това и не го коментирам.Та последно не разбрах, препоръчвате да си седя на 14" със 185.65, да сложа 15" стандартни или 15ки с 205 ширина. Ако може да класирате, като целта не е чак толкова меката возия (тя си ме кефи и сега), а по скоро да се понасят по добре дупките и неравностите. Като се замисля и спирането няма да е кой знае колко повече с 205 ама все пак е по-добре от 185. Май само негативи виждам до тук, но никои не казва за какво конкретно са за минаването от 14 на 15 като цяло или за 15+205. Пак подсещам че 205.55 гумата ще е с 10мм по-висока и с 10мм по-широка от 195.55Иначе БО е прав, че не е кой знае каква разликата ама все пак ако от това умрът 10 коня, и от газовата са ми умрели още поне 10 и то кво стана
а аз си плащам големия данък като пич
п.с.цената на 195.55.15 е с около 15-20 лв. по-малка от 205.55.15

Коментар