Продължава да ми работи ABS само на 3 колела.Предно ляво блокира.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ABS на Зета/Ulysse/ свети индикацията на таблото.
Collapse
X
-
Демек като размених датчиците проблема остава в същото колело.slonikon написа:демек, като размени датчиците и започна да блокира другото колело? ми смени кабела и датчика и трябва да си готов.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Аз доколкото разбрах ти блокира ляво колело и дава грешка за датчика там.Разменяш местата на датчиците и започва да блокира дясно колело/поне от написаното така се разбира/!Така че проблема е единствено и само в датчика или по кабела му!LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
S_BANKOV написа:А аз разбирам че дори и след смяната проблема остава в дясно колело. Затова се насочвам към клапанаTornado написа:Днес успях да премеря датчиците на задните колела и показаха стойности 1020-1030 когато врътката на уреда е на 2000 ома.Сега се опитвам да меря и предните не мога да разбера къде са съединени каблеите им с букса.Съмнявам се в проблемен преден ляв защото натиснах рязко като бях вкарал десните колела на песъклива настилка педала ми прерита ,но предно ляво колело блокира.Мненията ви ще ми бъдат от полза.След смяната на датчиците:Tornado написа:Днес направих проба на заледено и се оказа ,че АБС работи ,но проблема е ,че предно ляво колело блокира.Датчика му показва същите стойности като останалите.Проверил съм и разстоянието от магнитите до гривните.Банков,чети приятелюTornado написа:Продължава да ми работи ABS само на 3 колела.Предно дясно блокира.
LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Ми четох го и това ме е подвело. АБС-а е с гривна нали, не със зъбни колела на главината?Tornado написа:Демек като размених датчиците проблема остава в същото колело.slonikon написа:демек, като размени датчиците и започна да блокира другото колело? ми смени кабела и датчика и трябва да си готов.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Уф и аз се омотах вече ляво ,дясно ,средно.Да го напиша отново - ляво колело блокира и след като му поставя датчика от дясното.Индикацията свети на таблото ,педала си рита и трите колела с изключение на предно ляво не се влачат.Ще го проверя само да прочета тук и там какво да го правя.S_BANKOV написа:А клапана проверявал ли си го, да не да не отваря като хората?Ще проверя окабеляването.ABS е със зъбно колело/венец/ на главината.emzo написа:Провери окабеляването от датчика на въпросното колелото до централата на АБС-а.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
При тази ситуация и аз бих проверил на първо място връзката датчик-централа.Възможно е някъде да е прекъснат кабела/натиснат,смачкан и т.н.../.Tornado написа:Уф и аз се омотах вече ляво ,дясно ,средно.Да го напиша отново - ляво колело блокира и след като му поставя датчика от дясното.Индикацията свети на таблото ,педала си рита и трите колела с изключение на предно ляво не се влачат.Ще проверя окабеляването.emzo написа:Провери окабеляването от датчика на въпросното колелото до централата на АБС-а.LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Щом педала си рита, значи АБС-а работи, проблема не е в централата или в датчиците и инфото от него, търси механичен проблем при клапана. възможно е проблема да е и в маркуча на спирачката, ако има запушване няма да може да освобождава своевременно и цилиндърчето да продължава да държи налягането. Имай предвид че ако датчика е прекъснат или губи връзка централата с него ще ти свети освен АБС-а и лампата за ръчната. Ако имаш книжката за експлоатация на автомобила, там е описано при светването на лампата какви могат да се евентуалните проблеми, има и комбинации от лампи, така ще можеш да се ориантираш, какво да не пипаш. Огмедай и венеца на главината, поняга се получава бразда в средата по цялата дължина на акръжността и това също меже да доведе до проблем.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ако е запушен маркуча от старост би трябвало това колело да задържа и не мисля ,че това ще се отчете като неизправност ,че да светне индикация.Има нещо мистериозно при мен ,но не мога да си обясня защо като натоваря автомобила добре и всичко си идва на мястото.Да отбележа ,че понякога индикацията е светвала и угасвала в движение.S_BANKOV написа:Щом педала си рита, значи АБС-а работи, проблема не е в централата или в датчиците и инфото от него, търси механичен проблем при клапана. възможно е проблема да е и в маркуча на спирачката, ако има запушване няма да може да освобождава своевременно и цилиндърчето да продължава да държи налягането.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Справих се с проблема засега и индикацията на таблото ми изгасна.Направих опити на хлъзгава настилка и всички колела си спират нормално като за кола със ABS.Причината се върти някъде около буксите на ЕКУ -то на ABS защото ги разкачих напръсках закачих и О чудо да видим до кога.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар