Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto mk2 JTD - въпрос за амортисьори

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Punto mk2 JTD - въпрос за амортисьори

    Здравейте Днес ходих на преглед на ходовата част, понеже се чува хлопане отпред в ляво. Прегледаха колата и казаха, че всичко е наред. Покараха я и според тях хлопала някоя пластмаса. После направиха и тест на амортисьорите и според механика предните ми амортисьори са блокирали, а задните не работели равномерно. Показвам резултата от теста.Въпросът ми е според вас и 4-те амортисьора ли са засмяна и може ли да се вярва на графиката. Ако някой има идея коя пластмаса може да трака ще е добре. Колата е Punto 1.9 jtd 80hp

    #2
    кола

    Може ама смени сервиза и пробвай пак теста не е много меродавен Преди време и аз правих уж всичко беше нормално а като смених предни амортисьори се оправи провери и носачи или някой тампон около двигателя
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Пластмасите не тропат а скърцат, звука е различен.По таблото в ляво може да ти тропа само кората за бушоните или нещо в лявата врата.
      Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

      Коментар


        #4
        Ако са ти блокирали амортисьорите определено ще усещаш при каране. Колата става като картинг и се усеща и най-малката неравност.
        _/''''''''''''''''''''''''\_
        //---------------\\
        [( )== //// ==( )]
        |_|'------------'|_| ....Punto

        Коментар


          #5
          Тия тестове са ала бала работа.Тествах на 2 места, на едното ги изкараха перфектни, на другото за смяна.Смених задните и пак тествах пак ги изкара, че са заминали, проблема се оказа в омекнали пружини. Чак след смяната на пружините тестера ги изкара на ръба, което са врели некипели.Съвета ми е свали задните аморт.(поне се свалят лесно) и ги виж дали са заминали.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар


            #6
            Смених предните амортисьори с BOGE. След демонтажа видях, че левия амортисьор не не се връща след като се свие, а десния е добре. За съжаление хлопането остана и сега съм се насочил към тампоните на стабилизиращата щанга. Дано излезе от тях, че ако не са те остава де е нещо по кормилен прът или рейката.

            Коментар


              #7
              С какви амортисьори е колата заводско- маслени или газови.

              Коментар


                #8
                Газови

                Коментар

                Working...
                X