Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чукане в кормилната рейка

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Чукане в кормилната рейка

    Имам едно чукане при преминаването през по-големи дупки в кормилната рейка в дясно. При разклащане на ръка се усеща луфт в тази част. Рермонтни комплектри за механична рейка не се продават, нова рейка струва от 160 до 220 лв., в моргата ми искат 50 лв., но колко ще е читава един господ знае. Какво да правя в случая?
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

    #2
    В София, рециклажа на не хидравлична рейка е около 100-150лв. Май по-добре нова. От друга страна ако отидеш в дадена морга и разгледаш конкретната рейка, може да се разбере става или не. Просто не трябва да има луфтове. Махни маншоните и виж за ръжда. На ръка трябва да можеш да я придвижваш. Ако ти хареса я взимаш, гресираш я хубаво където трябва и си готов.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

    Коментар


      #3
      Колега на последното си типо преминах през целия филм за рейката.Първо-мой познат,собственик на магазин за авточасти ми каза,че в BG няма нови рейки,щото струват 500-600Е и са непродаваеми,има само рециклирани в близки нам страни,които се продават за нови,говоря за механични такива.Второ-тук също рециклират рейки-резултата 850 км и пак лопа.Трето-отиваш в моргата,избираш рейка,като гледаш-да няма скъсани маншони,хващаш с едната ръка корпуса на рейката и с другата дърпаш щангите наляво и на дясно-да мяма луфт и да може да се движат мазно.Аз след 3 месеца ходене по мъките,така се родих-50лв италианска рейка от моргата и 50лв монтаж,щот е малко гадна смяната пък и навънка беше -10 .УСПЕХ!!!
      Fiat Brava 1.2,16в

      Коментар

      Working...
      X