Здравейте колеги!Въпросната кола е пунто 1,7 тд.Преди 2 дни ей така както си карам във Варна, при превключване на скоростите изведнъж ми потъна съединителя и спря да отделя.При натискане взе да свири нещо-най-вероятно акс. лагер.Бях сменял съединител преди около 25 хил.км като сложих АР-компл.за 350 лв, но това е друга тема.Отидох на сервиз БУЛАУТО срещу метро във Варна-диагностицираха я умно разглобиха я и казаха че е за смяна целия компл и ми поискаха 411 лв за Валео.Казах им мн здраве че ще им платя само за труда, като частите ще си ги докарам аз.Отидох купих акс.лагер Валео -44 лв. Притискателен диск за 85лв на някаква италианска фирма и им казах да сложат стария феродов защото беше като нов.Пичовете забелязаха че и двата тампона на двигателя са за смяна с изключение на масления-погледнах ги да така беше и им казах ОК.За труд не ми взеха като за тампоните ми казаха около 100лв-казах действайте.Държа да кажа че вече там не се помещава фирма Булауто, а някаква друга (оставало само да сменят надписа на сградата :D ).Монтираха всичко платих им и тръгнах да я пробвам.Съединителя беше станал учудващо мн добър направо перфектен.......АМА Тогава възникнаха следните проблеми:1.Климатика не се включваше;2.При подаване на газ със скорост около 100 км се чуваше как предницата убира хлабина (придърпва колата) и тогава почва да набира;3.При каране на втора направо от време на време се чува глухо тропане бутолене откъм предно дясно колело;Горепосочените проблеми абсолютно не съществуваха преди влизането в бокса.Върнах се в сервиза вдигнаха я повозих един егент преди това и ми заявиха:1.Имало скъсано кабелче за вкл на климатика;2.Това обиране (придърпване) при подаване на газ било норамално за тази кола(тампоните и другите неща по предницата били здрави -естествено че нали ги смених (без аморт)преди 500км в същия сервиз и майстори ама бяха под шапката на булауто :D )3.Това глухо тропане от време на време при бавно каране било от КАРЕТО
!!!Въпросите са ми следните;1.Климатика не можаха да го оправят ама това е друга тема ще търся майстор на автокл във Варна(някой ако знае читав да подсказва).2.Какви биха били другите причини според Вас за горните два проблема, различни от тяхната теза.Според мен няма как каре изведнъж да се разхлопа по този начин. да се чува по този начин при каране направо.С новите тампони на двигателя действително колата тръгва добре без да вибрира, но може ли те да са причината.Държа да отбележа че горепосочените майстори и разбирачи съм ги отсвирил тотално и ако успея да докажа че ме ментят ще пиша официална рекламация където трябва.Сърдечно благодаря предварително за Вашите коментари и мнения!

Коментар